Šta je novo?
Разлика је и у томе да ли се мисли на најбољу легалну или на најбољу пиратску али аке се већ пита, онда је јасно. ;) Мене су те активације и крековања нервирали и укапирао сам да ми је најбоље решење Ентерпрајз, уз једно 5-6 продужавања "пробног" периода, испадне 600 дана "легалног" коришћења без страха од проваљивања. Тада и није било много апдејта па би инсталација и апдејтовање прошли релативно брзо.
Misli se na besplatnu legalnu :)
Nadam se da ces mi pomoci oko produzavanja u slucaju da se ne snadjem

skini odavde:

Kod:
http://mirror.corenoc.de/digitalrivercontent.net

ovo su untouched verzije windowsa, odaberi sa SP1 64/32bit u zavisnosti sta ti treba i to je to. posle toga skini i pusti simplix da instalira sve sto treba - malo ce da potraje...
za aktivaciju se snadji... daz...
Hvala

I za kućni komp savršeno je dovolja Home Premium verzija. Svejedno bih savetovao x64 varijantu, čak i da ima manje od 4GB rama (a više od 1-og :) ). Osim ako specifično ne koristiš programe koji ne funkcionišu pod 64-bit sistemom, ili se bolje ponašaju pod 32-bitnim.
Ultimate/enterprise...zvuče bombastično ali ti nisu potrebne.
Razlike između edicija nađu se na prvu loptu guglanjem, ako uopšte želiš da se interesuješ. Ako je potrebna pomoć oko još nečega...PP :)
6gb, neki Toshiba laptop star 4god. Hvala

Za ciscenje suma Sound Forge ili nesto slicno, zove se Denoiser i skida sum ili krckanje sa ploca.

Da li je neko kupovao lincence na ebayu? Znam da je to macka u dzaku ali za kucno igranje me bas briga. Inace i dalje koristim studentsku legalnu tako da....

Naravno. Nadji samo ove instant salju serijski. Mada mozes i na win 10 preci slobodno. Ja sam za par dolara sve legalizovao. Iskreno, za te pare bukvalno svaku masinu reinstalirati i ubaciti original windows.

Tapatalk

Cemu kad to nije legalno a bar za Win10 ima fora da se dobije besplatna licenca ako bas neces haktivaciju? Jos postoji rizik da ti da los kljuc koji se preprodaje vise puta.

skini odavde:

Kod:
http://mirror.corenoc.de/digitalrivercontent.net

ovo su untouched verzije windowsa, odaberi sa SP1 64/32bit u zavisnosti sta ti treba i to je to. posle toga skini i pusti simplix da instalira sve sto treba - malo ce da potraje...
za aktivaciju se snadji... daz...

Ja bih professional x64 sp1 ali ima dva različita fajla i ne piše u čemu su razlike?

Zadnjih mesec dana koristio sam Ultimate Frag 3 za defragmentiranje, ali ga više ne koristim jer su mi tražili da se pretplatim na isti pa sam ga deinstalirao.
Hteo sam da uradim fragmentaciju na C disku, ali mi kaže da idem u Control Panel pa Add/Remove programs kako bih ga instalirao. Međutim, tamo nemam taj klasičan, početni Windows program za defragmentaciju, on mi je automatski nestao kada sam instalirao ovaj Ultimate Defrag 3. Zna li neko kako ga mogu vratiti?

to bi trebalo koliko se secam sedmice da ide na add/remove features,ne programs.celovitost win instalacije bi trebalo i na sedmici da mozes da proveris/popravis sa sfc i dism komandama iz elevated command prompt-a.

to bi trebalo koliko se secam sedmice da ide na add/remove features,ne programs.celovitost win instalacije bi trebalo i na sedmici da mozes da proveris/popravis sa sfc i dism komandama iz elevated command prompt-a.

Ne, ne obaveštava me za features, već samo za programe. Ima li neki video na koji mogu da vidim kako to da povratim, jer nisam baš neki stručnjak. Napominjem da mi je taj Windows defragmenter radio sve dok nisam instalirao Ultimate Frag 3.

Ne moj koristiti Windowsov imaš toliko besplatnih koji su mlogo bolji od Windowsovog.Glarysoft, WiseCare 365 ima ugrađeni defragmenter. Ja koristim Auslogic http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/ jako je dobar a ima i opciju offline defragmentiranja.

Када се појавио ntfs тј почео да се примењује у "кућним" варијантама, једна од предности која је навођена је била то да није потребна дефрагментација. Прихватио сам то и никада нисам дефрагментисао хардове тј ntfs партиције на њима. Никада нисам приметио неки проблем због тога.
Е да, пре неколико година сам на једном форуму због сличне приче ипак покренуо неки од програма, тестирао је и написао да је све у реду и да не мора да се оправља.

Последњих дана сам тумбао садржај два харда у компу, пребацивао из шупљег у празно, копирао са једног на други, онда брисао гомилу па понекад враћао оно што сам пре тога пребацио. Па опет брисао, накупило се свашта, нешто дуплирано, нешто непотребно ... све у свему сам одрадио нешто што би требало тотално да фрагментира садржај. У питању је неколико стотина гига које сам тумбао, што екстра ситно, што огромно.

Ајде да сада урадим неки тест, који је програм најбољи за то? Да прође оба харда (по једна партиција, остало су системске и ext4 партиције) и да пријави колико је лоше стање на њима.

Ljudi imam neki problem na relaciji usb/bios/maticna sta vec, ovo mi se desilo prvi put, a komp imam vec dugo skoro 10god i solidono sljaka za cega meni treba, dizao sam sistem milion put i preko cd-a i preko usb flasha.
Uzmem win10 64bit da probam preko Rufusa ga ubacim na fles, to sam radio milion puta, kad u biosu problem ili cemu vec, uzmem win 7 64bit koji sam stavljai milion puta i koristim ga isto preko Rufusa i pre sam tako dizao sistem, opet isto. Reko win 10 mi mozda ne podrzava komp, vraticu ovo sto sam radio milion puta. Naime u biosu kad uradim podesavanja i krenem da kao dizem sistem stoji crna pozadina i treperi bela donja crta i nista se ne desava.
Koliko se secam ovde gde pise Hard Disk Drivers usb je bio na drugom mestu a na prvom hard disk, medjutim kad tako namestim onda u Boot Device Priority uopste nema usb flasha da ga stavim na 1st. A kad obrnem usb i hard kao na slici desava se to sto sam opisao. Vadio sam i baterijicu od biosa sa ploce sve je isto. Ne znam sta se desava.
Komp je
Maticna asus m3n78-em
Procesor amd x4 9950
4gb i graficka msi 6770 gb ddr5 reko mozda ne moze win 10 al nece vise ni win7 i onda skontao da se nesto sjebalo, e da isao sam u biosu i restore default opet istoIMG_20180904_011718_HDR.jpgIMG_20180904_011701_HDR.jpgIMG_20180904_011641_HDR.jpg

Pa zar nije flaš disk ono "USB:Generic flash disk" ?

- Probaj starijom verzijom Rufusa da napraviš flešku (2.18)
- ASUS ima izbor boot-a preko funkcijskih tastera. F8. Ne moraš da setuješ bios.
- Može i fleš da zeza, može i USB da ode....

Poslednja izmena:
Pa zar nije flaš disk ono "USB:Generic flash disk" ?

Baš tako. Ja imam Asusa i sve je isto. Ako svetli samo crta sistem ne može da registuje boot fajlove.... Proveri da li je fleška ispravna i ISO pravilno "narezan" na flešku...Možda te usb port zeza stavi je u drugi.

Када се појавио ntfs тј почео да се примењује у "кућним" варијантама, једна од предности која је навођена је била то да није потребна дефрагментација. Прихватио сам то и никада нисам дефрагментисао хардове тј ntfs партиције на њима. Никада нисам приметио неки проблем због тога.
Е да, пре неколико година сам на једном форуму због сличне приче ипак покренуо неки од програма, тестирао је и написао да је све у реду и да не мора да се оправља.

Последњих дана сам тумбао садржај два харда у компу, пребацивао из шупљег у празно, копирао са једног на други, онда брисао гомилу па понекад враћао оно што сам пре тога пребацио. Па опет брисао, накупило се свашта, нешто дуплирано, нешто непотребно ... све у свему сам одрадио нешто што би требало тотално да фрагментира садржај. У питању је неколико стотина гига које сам тумбао, што екстра ситно, што огромно.

Ајде да сада урадим неки тест, који је програм најбољи за то? Да прође оба харда (по једна партиција, остало су системске и ext4 партиције) и да пријави колико је лоше стање на њима.

To je zabluda da ntfs nije potrebna defragmentacija. Degragmentacija nije potrebna samo ovim SSD diskovima jer im smanjuje vek trajnja mada postoje programi koji koriste specijalan algoritam za optimizaciju SSD diskova. E sad iz tvog posta nije jasno koji test 'oćeš da uradiš proveru ispravnosti Hard Diska ili proveru ispravnosti fajl sistema na njima?
Za proveru fajl sistema nađeš neki partition manager koji radi i sa ext4 fajl sistemom ili koristiš onaj windowsov

Ako hoćeš da vidiš fizičko stanje Hard Diskova imaš ove

takodje,ntfs ne utice na slaganje fajlova (za to je uvek zaduzen fw samog diska,i u 99 posto slucajeva upisuje na trenutno najblize u tom trenutku senzoru slobodne sektore u kontinuitetu.za bilo kakav softver gde je brzina i odziv bitna (kao npr igre) visestruko se isplati imati defragmentovane fajlove.

lako sami mozete da testirate ovo - ako imate neku veliku igru instaliranu na hdd nasumicno pokrenite i stopujte i load time i npr ako ima ucitavanja mapa i/ili oblasti ili tekstura obratite paznju na to.onda instalirajte igru na pocetku diska,defragmentujte i cudite se kako igra radi skoro kao na ssd-u. :)

Burazeri moji, hvala na pomoci.
Znate sta ? Ima ona prica jutro je pametnije od noci :D Sad vidim da mi je Rufus automatski kad ubacim iso prebacivao na GPT for UEFI a treba da bude na MBR for Bios or UEFI haha

to jeste glupost kod novog rufusa, ne znam kako je bese bilo kod starog.
instalirao sam jednom gpt/uefi varijantu i posle nisam mogao da ga (h)aktiviram :)

To je zabluda da ntfs nije potrebna defragmentacija.

E sad iz tvog posta nije jasno koji test 'oćeš da uradiš proveru ispravnosti Hard Diska ili proveru ispravnosti fajl sistema na njima?
Не, мислим да су хардови 100% исправни (да их не урекнем) него сам мислио на анализу тј приказ колико је која партиција фрагментисана.

У међувремену сам пробао онај интегрисани, једна од партиција на главном компу (око 600 гига) је фрагментисана 4% док другу нисам проверавао. Овде на лаптопу партиција за податке (80 гига) је фрагментисана 1% а windows 10 је ок али је ту била укључена аутоматска дефрагнемтација на недељу дана па то не рачунам

Јел ово лоше па да дефрагментишем нечим? Мада не осећам неке проблеме код копирања са и на.

Иначе знам како долази до фрагментације, био је велики проблем са fat32 где су кластери умели да буду превелики и то је тотално знало да направи хаос. На ntfs-u су мањи кластери и ипак не буде хаос.

Сећам се да сам давно (fat32) имао проблем са неком базом. Стално су уписивани нови подаци (ситни) и све је ишло у један огроман фајл. Ако би тај програм био на некој заједничкој партицији, за пар дана би направио лом. Зато сам тада правио посебну партицију за ту базу и није више било проблема.

Greska, brisite.

Poslednja izmena:
Evo sada sam instalirao Disk Speedup i analizirao moj najprometniji disk, na njega ide sav download it. u poslednje 2 godine, automatska defragmentcija isključena.
defrag1.JPG
Ovo je drugi,isto godište ali za slike muziku i filmove, još više "prometa". pisanja i brisanja:
defrag2.JPG

Ne moj koristiti Windowsov imaš toliko besplatnih koji su mlogo bolji od Windowsovog.Glarysoft, WiseCare 365 ima ugrađeni defragmenter. Ja koristim Auslogic http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/ jako je dobar a ima i opciju offline defragmentiranja.

Verujem da ima boljih programa od Windows-ovih, ali svi oni imaju neki probni period i ne mogu da razmišljam kada će zatajiti. Drugo, ne snalazim se najbolje pa bih najradije da se vratim na staro. Da li znaš kako to može da se odradi i da li ima neki video tutorial?

Da da Rufuss je gadan onaj stari nije imao taj problem ovaj nov se uvek mora manuelno izabrati opcija MBR inače posle neće biti dovoljna dva oka za plakanje.
Defragmentacija nastaje kratko rečeno zato što Windows nasumično upisuje podatke što on što drugi programi na primer Torent klijent je smrt on najviše fragmentiše disk. Malo tu pa malo tamo i cvrc. Prva slika analiza koliko je fragmentisan Druga slika posle defragmentacije i to što Full što Free Space Oprimatization .
Inače @Bonafides dao sam ti link za program samo ga pokreneš ko dole na slikama i to je to on je potpuno besplatan i NE greši ja ga koristim već jako dugo.

Posle nekog vremena na W7 i Ryzenu sam zakljucio da nije to to.

Sporije se podize sistem, kad se podigne treba neko vreme da se ucita blue light filter i drajveri, sporije radi ponekad..

Nadam se da se ovaj put nece svadjati W10 sa Radeon drajverima..

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

poslednja 18.8.2 beta je odlicna,testirano na vise sto starih sto novih karti,sve radi odlicno.

kod mene na coffee lake-u je sve ok osim sto sam primetio da se recimo lan drajver mnogo sporo ucitava. treba mu mozda oko pola minuta ili duze. isto je i na z270 kod devojke. koliko se secam, na z170 je bilo sve ok dok sam drzao windowse na toj masini...

sve skidam sa zvanicnog asus sajta i sve je apdejtovano.

Vrh Dno