Šta je novo?
Jedno pitanje,dali je preporucljivo (ili ne) u msconfigu-boot-advanced options,da se stavi ono number of procesors na tri?Posto imam trojezgarni Atlon,dali cu dobiti neko ubrzanje ili cu nesto zeznuti?

Nema apsolutno potrebe ako su ti tu sva polja "grayed out" tj. sve je po default jer 3 vec i koristi. Ljudi obicno koriste to da iskljuce neka jezgra - uglavnom za neke benchmark programe predpostavio bih.

ako i stavis tako pazi da ti ne ogranici ram...razlog ne znam...
meni se tako ram ogranicio na 3.2 gb umesto 4gb dok nisam odstiklirao...

Imam jedan glup problem sa thumb-ovima, pojavio se pre 7 dana, i vrlo je iritirajuci. Probao sam u jednom trenutku da otvorim u PS-u Tiff fajl, video lepo thumb, dvoklik na njega i cekam, cekam, primetim da se mis sve teze pomera. Masina je ostala zaglavljena 5 minuta, jedva je sta reagovalo, pao je reset, i opet sam isto probao, situacija se ponavlja. Otvorim Lightroom - isto. Otvorim Win Explorer - isto. Otvorim drugi direktorijum sa tiff fajlovima - potpuno identicna situacija. Primetio sam i sa JPG fajlovima da sve ide uzasno usporeno. Jedino gde sve mogu da radim je Faststone, zato sto ima svoju thumbnail bazu.

Resenje je bilo da iskljucim opciju prikaza thumbova u Win-u, i da se vratim nazad na gledanje ikonica, sto me prilicno iritira, pogotovo sto ozbiljno radim retush, i nekad imam foldere od po 2000 fotografija. Gledao sam gde je glupi thumb.db, ali ga ne videh, iako mi je poiskljucivano skrivanje sistemskih i ostalih hidden fajlova. Jel ima neko neku ideju kako da resim ovo?

P.S. Virusa nema, komp sluzi manje vise za Internet, i obradu slika, drajver za graficku je isti od prvog dana, masina je [email protected], 4GB rama, Nvidia 7900GS itd...

Poslednja izmena:
Pre nekoliko dana sam instalirao win 7 64 bit sa servis pack-om 1. Uglavnom šljaka dobro, ali dešava se da se povremeno "zapuca" na internetu (facebook i sl.). Jednostavno, ceo sistem se freez-uje na 30 sekudi do minut posle čega nastavi da radi normalno. Isto mi se dešava i kada igram PES 2011 online, nakon čega mi preostaje samo da izađem iz igre na ctrl+alt+del... Dok sam koristio win 7 32 bit nije bilo sličnih problema, osim povremenih nestabilnosti konekcije... Koristim Telekom-ov adsl, 4 mbit... Svaki savet je dobrodošao, izvinjavam se ako je već bilo sličnih pitanja, nisam stigao da pročitam sve postove :)

Meni se na poslu to desavalo sa novom masinom posle 7 dana koriscenja. Probao sve i svasta da bi se na kraju ispostavilo da je HDD poceo da razvija lose sektore. Cim je doticni zamenjen masina je progledala.
Naravoucenije: proveri HDD na bad sectors i proveri RAM sa GoldMemory.

Molim vas za pomoc. Kad god kliknem na folder "Downloads" izbaci mi onaj mali prozorcic "Windows explorer has stopped working" pa onda ''Windows explore is restarting'' i vrati me na desktop. O cemu se radi, ali to mi se desava samo kad hocu da udjem u taj folder, sve ostalo radi normalno???!!!

najvjerovatnije te hebe nesto sto si download-ovao ..skeniraj s av i nemoj vise da skidas s bezobrazni sajtovi :)

najvjerovatnije te hebe nesto sto si download-ovao ..skeniraj s av i nemoj vise da skidas s bezobrazni sajtovi :)

Ne mora da bude virus da bi se ovo desavalo. Dovoljno je da je fajl ostecen pa da se eksplorer zaglupi. Meni su se takve situacije desavale par puta, ali ne na Windowsu 7 nego na Xp. Treba samo provaliti koji fajl je u pitanju i obrisati ga. Skeniranje antivirusom za svaki slucaj je uvek dobra ideja.

pozz, imam pitanje, mozda je vec bilo, ali nisam ga nasao na pretragama. dakle, da li neko zna zasto ne mogu da pokrenem odredjene aplikacije /portabilne- npr access i sl/ na win 7 x64 ultimate i profesional, da li je do onog uac !? ni pod administratorom ni pod kompatibilnolnoj podrsci, ustvari nikako. h e l p !

koju gresku pojavljuje?

Dobio sam na poklon Win7 Professional 64bit koji sam instalirao na drugi hard i sve je radilo lepo do pre neki dan. Pojavila se poruka "windows 7 problem build 7601 this copy of windows is not genuine", a ja sam se našao zbunjen. Uradim ponovo aktivaciju i poruka nestane i onda opet danas ista poruka, ponovo uradim aktivaciju i ponovo je sve normalno. Jel se ovo nekome dešavalo?
Kakav im je to suludi mehanizam zaštite, ponavljam skroz legalan win bez bilo kakve piraterije ???

@klark
sulud mehanizam a u srbiju u Microsoftu rade ludaci najveceg kalibra, ne bi me cudilo na lokalu da nesto nisu zeznuli

odradio je, šta treba da gledam
U onom poslednjem tabu na mestu "License status" stoji "Licenced"

Poslednja izmena:
Drugari,
Imam problem sa servisima na jednoj Windows 7 pro mašini. Ne mogu da startujem Acronis-ov servis bez koga ne radi backup. Primetio sam da se slično dogadja sa još par servisa, servis za fingerprint, za .net 4... Jednostavno ga pokrenem i posle par sekundi se zaustavi. Čitao sam po netu da je nekad problem u Event Viewer-u, Application log se napuni i pravi slične probleme. Počistio sam log fajlove i dalje se dešava isto. Korisnik je local admin, probao sam da stavim da se servis pokreće pod domain admin userom i ista stvar se dešava. Preskenirano sa MalwareBytes, na mašini instaliran F-Secure klijent (centralizovan) i ništa nisam našao. Probao sam i bez antivirusa mislivši da ga koči. Odradio sam i "sfc /scannow" i nikakve greške nisam našao. Da, u logu je dosta bilo grešaka vezano za program/servis "Hp Wireless Assistent"...
Ima li neko neku ideju kako da ustanovim zašto neće da se "pali" servis? Pod "Dependencies" za Acronis su dva servisa, Protector Storage tj RPC kao i Windows management instrumentation, oba su uredno pokrenuta. Da li postoji neka dijagnostika? Probao da ga pokrenem i iz command prompta i ništa pametno ne javi :(
Da, system restore ne dolazi u obzir jer to zafrkava već tri nedelje :/

@klark: A šta ti piše pod validation info? Daj iskopiraj oba i paste-uj ovde.

Poslednja izmena:
Evo šta mi izbacuje...

Prilozi

• service.png
    service.png
    125.8 KB · Pregleda: 49
A da probas na manuelno da namestis servis pa da vidis sta se desava ?

Kako se bese moze ukloniti drugi windows7 iz boot menija ? Znate ono kad tek krene boot pa vam nudi izbor izmedju 2 OS-a.
Cudno mi je sto je i ostao taj drugi win7 u listi kad sam formatirao celu tu particiju gde je bio...

Nasao sam opciju, samo se ide na run>msconfig>boot pa se obrise other OS. :)

Posle reinstalacije sistema, stavljen je opet win7 64bit SP1 Ultimate, normalna verzija, bez dodatnih tvikova. E sad u "safely remove devices" mi stoje sva 4 HDD-a ? To mi se nikad nije desavalo. SSD x1, HDD x3kom su unutra.
Ploca je Asus sa P55.
Treba li mozda onaj Intel Matrix Storage driver da se stavi ? U BIOS-u stoji na AHCI modu.

stavi na IDE mod i neces imati te probleme

Moze li nekako da se namesti u Winampu 5.6 da sam re-bufferuje stream radio stanice kad zaglupi ?

Posle reinstalacije sistema, stavljen je opet win7 64bit SP1 Ultimate, normalna verzija, bez dodatnih tvikova. E sad u "safely remove devices" mi stoje sva 4 HDD-a ? To mi se nikad nije desavalo. SSD x1, HDD x3kom su unutra.
Ploca je Asus sa P55.
Treba li mozda onaj Intel Matrix Storage driver da se stavi ? U BIOS-u stoji na AHCI modu.
ja upravo suprotni problem imam
meni treba taj safely remove devices
za esata, kad nakacim hdd onda mi neda tu opciju da ga skinem lol

e da
nesto me zeza i msn v14.0.8117.416
kad iskljucujem pc, ostavlja mi nesto(task m. ne daje naziv) od msn da mora na silu(Force Shutdown) da iskljuci OS

Poslednja izmena:
^Probaj da nema slučajno opcija "Eject" na disku (desni klik)

hdd-ovi su samo hot pluggable, ne i hot unplaggable, tako da mozete samo da ih prikacite nazivo, dok radi komp ...a za force shut down samo sacekas malo i bez njega ce da se ugasi komp

Vrh Dno