Ajde cisto da vas zainitrigiram malo...
3D Mark 2006
WinXP 32bit: 12818 SM2:5730 SM3: 5421 CPU: 3522
Win7 64bit: 12518 SM2: 5624 SM3 5301 CPU: 3489
Na konfi iz potpisa. Proc je radio na 3,8GHz Memorija na 1GHz a grafa je neklokovana!
:wave:
Ladno mi otkinu 1gb memorije, osecam se pokradenim.
Win XP 32bit vidi 3.7gb i zauzima jedno 0.4gb
Win 7 64bit vidi svih 4gb i zauzima 1gb.
Xp vidi kod tebe 3.7gb, a radi sa 3.25gb- tih 0.4gb i imas slobodno2.85gb.
Vista/win7 64bit vidi 4gb, radi sa 4gb-a - tih 1gb, dodje mu da imas slobodno 3gb-a.
+ vista i win7 malo drugacije koriste ram.
Tako da sam ja uvek pre za vistu ili win 7, nego za Xp.:wave:
A sto si ti tako siguran u tu matematiku?
Bez obzira sto sistem vidi samo 3.3-3.7gb ima programa koji mogu da iskoriste sve sto im se ponudi cak i preko 4gb i to na XP-u, recimo 3Ds Max.
A sto si ti tako siguran u tu matematiku?
Bez obzira sto sistem vidi samo 3.3-3.7gb ima programa koji mogu da iskoriste sve sto im se ponudi cak i preko 4gb i to na XP-u, recimo 3Ds Max.
e ljudi kad je vec tema o win7, ajde da pitam nesto, Riva Tuner ne prepoznaje drivere, kako da OC-ujem sad graficku? jel da cekam na novu rivu ili ima neka alternativa koja provereno radi![]()
uuu to mi nije palo na pamet, ajd skidam pa javljamPa trebalo bi da radi EVGA precision da bilo kojom kartom zar ne?
"Grešiš..ovaaaj...silno grešiš, šinko"
uuu to mi nije palo na pamet, ajd skidam pa javljam, hvala...
edit: woohooo RADI!!!!!!!!!!!
hvala!!!!!!!
Porediti 32-bitni XP sa 64-bitnom Win 7?
Ladno mi otkinu 1gb memorije, osecam se pokradenim.
Win XP 32bit vidi 3.7gb i zauzima jedno 0.4gb
Win 7 64bit vidi svih 4gb i zauzima 1gb.
Prilicno sam razocaran pogotovu sto imam utisak da je Win 7 32bit malko brzi.
A i nervira me sledece:
c:\program files
i
c:\program files x86
Sad mi treba vodic da nadjem pojedine programe.
A u dokumentima ima trista precica pa se treba snaci gde su Moja Dokumenta.
No dobro period navikavanja ce biti bar mesec dva.
XP x86 je u 3dmark-u brzi od 64bit, i poredjenje 64bit W7 sa njime je najbolji pokazatelj kolika je razlika, bar konkretno u 3dmark-u a recimo na Visti x64 CPU score moze da bude i za ~1000 manji u odnosu na XP x86 sto je ogromna razlika.
Ne nego pokazati da je razlika mnogo manja nego sto je to Vista vs. XP. Kao sto je i Win 2k tu nesto bolji od XP-a. Nista novo u tome da je noviji sistem sporiji ( sto se tice 3dmark-a ).
A kao sto rekoh na tvoje pitanje koja je logika poredjenja x86 vs x64, pa, x86 je jos brzi i najvise korisnika trenutno i ima XP x86, a kada budu vrsili upgrade, to ce verovatno biti W7 x64.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari