Šta je novo?
Upravo to proveravam posto imam bezicni mis. Za pocetak disablirao sam set point, pa cu videti sta se desava..

Reseno :)

Problem je bio u starom set pointu. Instalirao sam najnoviji 6.20 i screensaver ponovo radi.
Changes from earlier versions of SetPoint:

* The download size has been reduced by approximately 60%. This has been achieved by streamlining the code and removing device pictures from the download package. SetPoint will automatically download pictures in the background for devices that are connected to your system.
* This version of SetPoint includes the control panels for standard mice and keyboards (previously supported in SetPoint 4.x) and gaming mice (previously supported in SetPoint 5.x). This reduces duplication of system components, resulting in a smaller overall installation size.
* The SetPoint control panel for standard mice and keyboards has been updated with a new appearance.
* Numerous bug fixes and stability enhancements have been made in this version of SetPoint.

Logijeva podrska za drajver/softver razbija :type:

ja sam njihovu aplikaciju i ugasio, posto zna da pravi probleme, a ne nalazim da mi treba pretjerano ..dpi mi je sasvim dovoljan na 1600

Nisam ni ja hteo da koristim set point, medjutim desavalo mi se posle paljenja win-a da se ikonice u taskbaru "zamrznu" kao i da nisam mogao da ugasim explorer na X dugme sve dok ne pritisnem kombo ctrl-alt-delete, onda je proradilo. Instalacijom softvera taj problem sam resio plus sto sam imao bolju kontrolu u pojedinim igrama (cenim da se ovaj problem ne desava kod novijih modela). Inace, u pitanju je logitech cordless click plus, prilicno mator opticki mis sa svega 800 dpi, ali eto jos uvek radi mada vidim ja da bi mogla da padne neka zamena mishonje s obzirom da je ovaj zasluzio debelu penziju. :D

Interesuje me, danas sam reinstalirao sistem i instalirao SP1, i upotrebio sam RemoveWAT (nadam se da modovi ne zameraju sto pisem ovo), i u Control Panelu i dalje stoji da imam 30 dana da aktiviram Windows. Sta da radim?

Zasto Windows 7 nakon odabira Safely Remove ne gasi USB periferije i hardverski nego samo softverski (ako sam dobro objasnio)? Moze li se to nekako namestiti?

danas bas instaliram sedmicu 64bitnu, i uradim kompletan apdejt sa svim mogucim zakrpama(ukljucujuci i onu koju neki zovu "black hole"), drajvere naravno sve sa sajtova proizvodjaca, kao i uvek na frisko instaliran sistem. medjutim, imam sta da vidim, kad kliknem desnim klikom na computer/properties(tj.svojstva, jer sam prebacio win na srpski) pise mi da sistem vidi 4 GB RAM memorije a da nije iskoriscena sva( iskorisceno je 3,25 GB) Jel to normalno? da apdejti promene strukturu sistema da 64bitni sistem od 4GB koristi zapravo 3,25... nije mi jasno?

Prilozi

• WTF.jpg
    WTF.jpg
    81 KB · Pregleda: 98
Mislim da ti je to trenutna iskorištena memorija kad boot-ješ.

WerFault.exe ???

Iz cista mira mi se pojavi ova greska a radilo je sve perfektno. Igrao sam Vietnam jedno 3 sata i odjednom mi se restartovao komp. Sta je bre ovo?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    47.5 KB · Pregleda: 76
Instalirao sam windows 7 ultimate 64 bit i nikako ne mogu premještati fajlove po svojoj želji unutar nekog foldera (kao u xp) i same foldere.
Sortiranje je složeno na Name i Auto Arrange, isto kao i na Xp. Na Xp sam mogao mišem primiti folder i premjestiti npr. sa trečeg mjesta na prvi, ali ovdje uopče neda micati foldere po particiji kao i fajlove unutar foldera, nego mora biti složeno baš po abecedi.
Najviše me nervira kad u folderu koji se kod mene zove Downloads skidam nešto i onda moram među hrpom fajlova tražiti kud je to stavil, dok je kod Xp uvijek stavljao na zadnje mjesto.
Ima kakvo rješenje za to.

Jel ovo do wina ili do laptopa?

ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+df273 fffff800`02e5b000 fffff800`03437000 0x005dc000 0x4c1c44a9 19/06/2010 05:16:41 Microsoft® Windows® Operating System NT Kernel & System 6.1.7600.16617 (win7_gdr.100618-1621) Microsoft Corporation C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe

Imam jedan mali problem sa Win-om, 7-ica x64 je u pitanju, instalirana pre nekih mesec dana, redovno osvežavana zakrpama sa M$ sajta... Kada hoću da otvorim Turn Windows features on or off, posle poruke "Please wait..." koja traje 3-4 sekunde, prozor ostaje prazan i ništa se ne pojavljuje?

Zna li neko kako ovo da ispravim? Evo i slika:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    57.6 KB · Pregleda: 54
Pre nekoliko dana sam instalirao win7 i uradio update. Desava mi se da neki programi nece da rade ili ne rade kako treba.
Recimo flash player mi posle nekog vremena jednostavno "pukne". U foxit readeru kada kliknem na link pita me da li da se konektuje i posle pokusaja konekcije
izbaci poruku stopped working, isto se desava i kod pokretanja skype-a. Od zastite ukljucen mi je firewall, avast i threatfire. Pokusao sam i njih da pogasim ali se desava isto.
Moze li neko da mi pomogne?

Gde se u Windows 7 proveravaju Hash nekog fajla ili CRC, MD5 itd... kliknem desnim na fajl pa properties ali nema ništa( na XP sp3 sam imao te podatke) ???

Imao si na XPu jer si imao instalirano nesto tipa HashTab ili tako neki program. ;)

Imao si na XPu jer si imao instalirano nesto tipa HashTab ili tako neki program. ;)

Ma u tome je stvar... NISAM imao ništa , baš ništa instalirano a imao sam to. takav je bio XP , verzija valda. I zato mi je sad čudno da 7ica nema tu mogućnost , hoću da proverim jedan fajl jel ima neki program koji to može kao stand alone varijanta a ne da menja interfejs wina?

Poslednja izmena:
Ma u tome je stvar... NISAM imao ništa , baš ništa instalirano a imao sam to. takav je bio XP , verzija valda. I zato mi je sad čudno da 7ica nema tu mogućnost , hoću da proverim jedan fajl jel ima neki program koji to može kao stand alone varijanta a ne da menja interfejs wina?
Pa ocigledno si imao neku nLite-ovanu verziju XPa. ;)
Neće. ubacio sam mu fajl od tri giga i zbunio se.
Našao sam ovaj MooO HashCode , koristim njihov monitor pa znam da je ok developer, dobar je samo program nema mogućnost upoređivanja (copy/paste) izračunatih vrednosti što mu otežava primenu :mad: Evo link do sajta, Hash Code je dole desno.
http://www.moo0.com/?top=http://www.moo0.com/software/SystemMonitor/
jel zna neko meki drugi (standalone)
Kao sto sam pomenuo ranije, HashTab, ima poredjenje. :)
http://implbits.com/Products/HashTab.aspx

Pa ocigledno si imao neku nLite-ovanu verziju XPa. ;)

Kao sto sam pomenuo ranije, HashTab, ima poredjenje. :)
http://implbits.com/Products/HashTab.aspx

U pravu si 110% !!!
Trebalo je odma da te poslušam i nađem ga a ne da sat vreme zevam po netu tražeći leba preko pogače. Ovo je fenomenalno programče, to sam ja imao u XP garant, trebalo bi da ga MS isporučuje zajedno sa 7icom ali pošto znaju čemu služi najčešće prave se ludi pa ne nude to na svoj ultimate OS a nude 90 % stvari koje prosečnom korisniku i ne trebaju ili postoje jednostavnija open source rešenja :cuss:

Pre nekoliko dana sam instalirao win7 i uradio update. Desava mi se da neki programi nece da rade ili ne rade kako treba.
Recimo flash player mi posle nekog vremena jednostavno "pukne". U foxit readeru kada kliknem na link pita me da li da se konektuje i posle pokusaja konekcije
izbaci poruku stopped working, isto se desava i kod pokretanja skype-a. Od zastite ukljucen mi je firewall, avast i threatfire. Pokusao sam i njih da pogasim ali se desava isto.
Moze li neko da mi pomogne?

Niko?

a kako ti je i na čemu comp radio pre te instalacije ? možda je ona uzok, prvo to mi pada u oči

Da li postoji negde da se skine LIP za Win7 ali latinični? Sve što sam uspeo da nađem je ćirilica, a to mi ne treba :S

Jedno pitanje...

Ne mogu nikako da instaliram W7 od skoro. Dakle, kada resetujem komp, (naravno namesten je prvi boot DVD rom) i kada krene ono "loading windows" tu instalacija prekida, pojavi se crni ekran i to je to...nista se ne desava... Instalirao sam ga bar 5 puta do sada, ali vise ne moze, probao sam nekoliko verzija...

Ima li neko ideju o cemu se radi?

A jesi li probao drugi DVD čitač? Možeš da probaš i da napraviš USB koji može da ti boot-uje Windows 7, treba ti program "UltraISO", otvoriš *.iso > Bootable > Write Disk Image.

Nemam drugi DVD citac :( A fles sam zagubio ...
Hvala na savetu, mogu od nekog da pozajmim fles i da pokusam, ali da li postoji mozda neko drugo resenje?

Vrh Dno