Šta je novo?
Imam konfiguraciju iz potpisa, samo umesto 8600GT GT240 512MB GDDR5.

Zanima me, da li vredi instalirati Windows7, ili ne, na ovoj mojoj masini?

Ne zanima me DX 10, niti bilo kakve "napredne" opcije W7.

Konkretno, zanima me poboljsanje u performansama igrica. Dakle, moze se reci da me DX 10 zanima samo ako zaista donosi veci broj frejmova, bolju grafiku...

Ne znam ljudi, ne razumem se bas u Windows7, jer ga nisam nikada instalirao za gaming.

Moze mala pomoc. Molim vas? :)

Pa u sustini i ne donosi neki bolji framerate, a u pojedinima igrama je i dalje winxp neprevazidjen( pri tom mislim na starije, koje win7 odbija da pokrene).
Ja da sam na tvom mestu ne bih menjao win dok mi ne rikne.

Imam konfiguraciju iz potpisa, samo umesto 8600GT GT240 512MB GDDR5.

Zanima me, da li vredi instalirati Windows7, ili ne, na ovoj mojoj masini?

Ne zanima me DX 10, niti bilo kakve "napredne" opcije W7.

Konkretno, zanima me poboljsanje u performansama igrica. Dakle, moze se reci da me DX 10 zanima samo ako zaista donosi veci broj frejmova, bolju grafiku...

Ne znam ljudi, ne razumem se bas u Windows7, jer ga nisam nikada instalirao za gaming.

Moze mala pomoc. Molim vas? :)

ma pusta i 7ica igre normalno...i ja se nisam odrekao xp-a, ako imas mogucnost (mesta) stavi w7, al ostavi i xp, znaci dualboot...pa vidi, 99% mislim da ces biti zadovoljoan sa w7 , to je skroz druga prica od viste koju ni neprijatelju ne bih preporucio da instalira :d

Ja sam nedavno instalirao Win 7 Professional x64, i mogu reci da sam extra zadovoljan. Poredeci sa Win XP, ovde sve klizi ko podmazano, i jos ima preteran izgled.

Sto se tice igara, samo nekoliko sam probao. Force Unleashed 2 radi bolje na XP, dok mi recimo Crysis radi nesto bolje od na Win 7 (u GPU testu sam dobio oko 2 FPS vise). Probao sam jos MW2 i Mirror's Edge ali tu nisam mnogo sta primetio, obe igre rade odlicno kao na Win XP, 1680x1050, sve na MAX, 4xAA.

Poslednja izmena:
Koristim x64W7 već skoro 1 godinu! Od kada je izašao, instalirao sam ga, iako su tada svi pljuvali po njemu, ja sam ga koristio.
Sa x64 sam prezadovoljan. Uopšte nemam problema, i sve šta god da sam instalirao radi, dok neki ljudi i dalje odvraćaju korisnike da ga koriste jer je "većina" programa nekompatibilna... glupost!
W7x64 je vrh, i ponavljam, nikada nikakvu glupost sa njim nisam imao. Veoma je pouzdan, i ne pamtim kada je crash-ovao!
Dakle, samo furaj!

slažem se da su priče o nekompatibilnosti glupe, jednio ako je nekom baš neophodan neki prog. i taj ima samo x32 ver., a svako ko ima mogućnost, prvenstveno mislim na ddr, 4 gb i više,ne vidim razlog zašto ne iskoristiti radnu mem. u poptunosti !?

Pa u sustini i ne donosi neki bolji framerate, a u pojedinima igrama je i dalje winxp neprevazidjen( pri tom mislim na starije, koje win7 odbija da pokrene).
Ja da sam na tvom mestu ne bih menjao win dok mi ne rikne.

Prakticno ne postoji igra koju XP pusta a win 7 ne!
Doduse bude problema sa nekim matorim naslovima ali se svi mogu resiti.......

dok neki ljudi i dalje odvraćaju korisnike da ga koriste jer je "većina" programa nekompatibilna... glupost!

Nije glupost nego stvarno ne rade, to sto se ti nikad nisi sretao sa tim je vec nesto drugo ... Dobar je Win 7 ali neki programi ne rade ( usko specijalizovani ) i zbog toga neki ljudi izbegavaju ;)

Nije glupost nego stvarno ne rade, to sto se ti nikad nisi sretao sa tim je vec nesto drugo ... Dobar je Win 7 ali neki programi ne rade ( usko specijalizovani ) i zbog toga neki ljudi izbegavaju ;)

Tacno ali se to uglavom odnosi na usko specijalizovane programe koji nikad nisu prilagodjeni win7 sistemu i kojisu lose napisani.... mada iskreno tu je vmware/virtual xp ako se program malo koristi...

Za kucnu upotrebu igranje igrica win 7 je vrh ima izuzetaka kao pojedine starije igre i slabije konfiguracije koje igraju najnovije igre vec na vestackom disanju ali generalno win 7 je bolju od xp u toj kategoriji.
Za posao xp je jos uvek bolji zbog specijalizovanih programa mada se i win 7 moze lepo koristiti .

Koji su to programi koje koristis na Xp-u koje ne mozes da koristis na 7ici> :)
Dovoljno reci da za razliku od kucne upotrebe na poslu programi se uglavnom kupuju time su i uglavnom stariji a office je samo jedan program i nije to ni blizu dovoljno ,drugo i kad rade cesto ima problema a moze biti problema ako je jedan ili vise kompjutera na win 7 a ostali na xp uniformnost programa i os je nesto sto se ceni i to prakticno ne znaci samo zamena hardvera i operativnog sistema nego i cesto svih programa a to su troskovi do neba .
Pa vreme da se radnici naviknu na win 7 a ti radnici koriste xp 7 ili 8 god a i njega jedva savladali itd .
Kad se krece od nule sklon sam da dam prednost win 7.

To sve sto si naveo je tacno..Ali ti je ova recenica :"Za posao xp je jos uvek bolji zbog specijalizovanih programa mada se i win 7 moze lepo koristiti ." totalno nebulozna, i nicim u gornjem postu nisi to obrazlozio osim da je veca investicija, i da ljudima treba vremena da se priviknu na nov OS(u to verujem, imam samo u vidu moju kevu i njeno znanje rada na racunaru :p), jedino cime si mozda potkrepio teoriju je :"drugo i kad rade cesto ima problema a moze biti problema ako je jedan ili vise kompjutera na win 7 a ostali na xp", mada nisam siguran ni da bi sa tim bilo problma :)

Sve u svemu, da rezimiram: Ono sto si rekao je tacno samo iz HW i ljudskog pogleda,sto se tice pogleda OS-a, tu se apsolutno ne slazem i mislim totalno suprotno,sve sto se moze i moglo na XP-u ,moze i na 7ici, i to subjektivno dosta lakse i brze ;)

Programi koji rade pod "dosom", u command promptu, u full screenu ne rade na Win 7... ;) Recimo neki stari program za knjigovostvo koji se sreće po firmama ;)

Koristim x64W7 već skoro 1 godinu! Od kada je izašao, instalirao sam ga, iako su tada svi pljuvali po njemu, ja sam ga koristio.
Sa x64 sam prezadovoljan. Uopšte nemam problema, i sve šta god da sam instalirao radi, dok neki ljudi i dalje odvraćaju korisnike da ga koriste jer je "većina" programa nekompatibilna... glupost!
W7x64 je vrh, i ponavljam, nikada nikakvu glupost sa njim nisam imao. Veoma je pouzdan, i ne pamtim kada je crash-ovao!
Dakle, samo furaj!

Ti imaš 4 GB RAM-a koliko vidim... Jesi li probao x32 na toj mašini pa tako tvrdiš?

To sve sto si naveo je tacno..Ali ti je ova recenica :"Za posao xp je jos uvek bolji zbog specijalizovanih programa mada se i win 7 moze lepo koristiti ." totalno nebulozna, i

Opet da ponovim za tebe i takve slicne, postoje programi ( cak i srpski ) koji su usko specijalizovani A NE RADE na win 7 x64, ne mislim ovde da ti dokazujem iz nekih drugih razloga, ako te bas interesuje mozes da saznas na pm ALI TVOJA OCENA NEBULOZNOSTI moze biti ocenjena isto tako neznanjem sa moje strane ili drugih forumasa

u pravu si znam nekoliko primera, bas ti programi na srpskom , recimo za vodjenje radnje ili kod nekih malo komplikovanijih od obicnih tabelarnih prog. u eksel-u (konkretno program za vodjenje apoteke) gazda kupio nov cpu i lik koji mu odrzava sistem a inace je i pisao prog. ubacio jos 1 hdd (stari) sa xp-om da bi program radio na novom cpu...valjda mu tako bilo najlkase, a taj njegov prog. inace kosta vise nego oem W7 Ult.!

Pitanje za studente: da li MSDNAA licenca i dalje dozvoljava korišćenje preuzetog softvera "zauvek" (u nekomercijalne svrhe), ili su nešto menjali poslednjih godina?

Sa malim zakasnjenjem odgovor slican onom koji si vec nasao, ali malo bolje napisan

When you are no longer taking credit courses in the member school, you may no longer obtain MSDNAA software. However, you may continue to use previously installed products on your computer, provided you continue to follow MSDNAA program guidelines.

Hm danas pokusava da skine neki Update za graficu , ATI tecnologies... oko 25 Mb, i nikako ne uspeva da ga instalira. prijavljuje gresku
Code 80070103, sta je to sta da radim jel bitno ili da idem na hide?

Resetuj komp, trebalo bi da taj update nestane ukoliko imas najnoviji ATI drajver.

Ili stavi update na "hide", da ti ga ne nudi više :)

Resetuj komp, trebalo bi da taj update nestane ukoliko imas najnoviji ATI drajver.

pa nemam najnoviji... obicno mi tesko prolazi instalacija drivera tako da sa na onom koji sam stavio jos kad sam radio sistem pocetkom godine.. jel ovo znaci da ima neke zakrpe u novom driveru pa bi trebalo da ga upatujem , zbog novih igara??

pa nemam najnoviji... obicno mi tesko prolazi instalacija drivera tako da sa na onom koji sam stavio jos kad sam radio sistem pocetkom godine.. jel ovo znaci da ima neke zakrpe u novom driveru pa bi trebalo da ga upatujem , zbog novih igara??
Ako igras najnovije igre da ako ne ne moras .
Ako nece catalyst sam da se instalira uzmi driver sweeper da uklonis strarije drajvere pa onda instaliraj najnoviji catalyst .

imam problem kad hocu da instaliram windows 7 na komp,izbacuje mi ove greške kad dodjem do dela gde trebam da oznacim gde da mi instalira sistem jel može neko da mi kaže šta bi moglo biti?

dsc00219.jpg

dsc00220.jpg

dsc00221.jpg

dsc00222.jpg

1. izbrisi sve particije pa krejiraj, ako nejde, disk je neispravan....

instalirao sam posle bez problema windows xp,nemam gde staviti toliko podataka

Zar ne treba da bude Primary particija za Windows 7?

pokazalo mi je da nemam mesta na particiji za instralaciju win7,išoa sam format i posle izbacivalo ovo

Mislim da bi trebalo da bude primary particija...

Nazad
Vrh Dno