Šta je novo?

Windows 7 - ima li Quick Launch?

• Začetnik teme Začetnik teme Shane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Shane

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
309
Njegov Taskbar ima IE i Windows Media Player ´pinovane´, ali ne mogu da nađem kako tamo da dodam programe po svom izboru?!?!?
😡

desni klik na program koji hoces, pa Pin to taskbar

Prvo, desni klik NA PREČICU na desktopu ne daje ´Pin to taskbar´ kao opciju.
Moraš otići u folder koji sadrži program, tu već daje. Ali, i kad uradim to, ne ´pinuje´ ga, tj. ne vidim nikakvu promenu na Taskbaru?!?!?

Upali program, desni klik na ikonicu u taskbaru i pin to taskbar. Ugasi program i proveri da li je ostao zakacen za taskbar..

Prvo, desni klik NA PREČICU na desktopu ne daje ´Pin to taskbar´ kao opciju.
Moraš otići u folder koji sadrži program, tu već daje. Ali, i kad uradim to, ne ´pinuje´ ga, tj. ne vidim nikakvu promenu na Taskbaru?!?!?
nisam rekao na precicu vec na program 😉 radi li ti pinovanje nekih stvari iz start menija? (ili start/all programs?)

Jednostavno prevučeš šta hoćeš da pinuješ na taskbar i pustiš 😉

Mora prethodno da aktivira quick lunch..

Ko mi je obrisao post i zasto? Takodje bi mogao usput da mi objasni sta znaci aktivirati "quick lunch" u windows 7?

Poslednja izmena:
Ako je to odgovor na moje post onda cu da preformulisem pitanje.

Da bi se pinovali programi u taskbar, u windows 7, da li je neophodno prethodno aktivirati quick launch?

EDIT:

Hvala ti na odgovoru ali mislim da si brzopleto editovao temu. Ja sam reagovao na spam poruku a objasnjenje sam dao u gornjem delu iznad edita.

Poz

Poslednja izmena:
Kad sam instalirao windows 7 nisam nista podesavao, i jednostavno kad hocu da stavim neki program na quick launch uradim desni klik na ikonu na desktopu i pin to taskbar, i to je to. Kazem bez ikakvih podesavanja.

то није quick launch, то је само пиновање на таскбар.

Nije, ali radi otprilike isto. Inače, pinovanjem staju 24 ikonice u taskbar, posle toga se pojavljuju strelice za šiftovanje prethodnih 24 tako da one postaju ne vidljive.

Ima u Sedmici sasvim regularan Quick Launch, samo je malo sakriven.
Start, pa u polju "Search programs and files" otkucaj:
shell:Quick Launch
potom pritisni [Enter]
😉

Prilozi

• QuickL.webp
    QuickL.webp
    5.9 KB · Pregleda: 42
  • QuickL2.webp
    QuickL2.webp
    12.6 KB · Pregleda: 56
  • QuickL3.webp
    QuickL3.webp
    16.2 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Kada uradim to što si predložio pojavi mi se Quick Launch od Internet Explorera!
LOL!
Ne postoji "QL od Internet Explorera"!
Quick Launch je zapravo folder negde na disku, samo mu je lokacija malo promenjena u odnosu na stariji Win XP.
Onom komandom ti se otvara taj folder, pa ne moraš da ga tražiš po disku na putanji:

C:\Users\Korisnik\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

I taj folder samo treba da dodaš kao toolbar i to je sve.
Možeš da praviš i vlastite foldere sa svojim prečicama pa njih da dodaješ kao nove toolbar-ove, ali prilikom instalacije novih programa prečice se automatski smeštaju u sistemski Quick Launch folder, koji se nalazi na gore navedenoj putanji.
Upisivanjem shell:Quick Launch u search polje se samo brže stiže do željenog foldera.
🙂

A zasto pokusavate da napravite xp ili vistu od nikad boljeg windowsa 7? Treba samo dan dva da se posveti da se privikne na novi taskbar koji u principu i jeste quick launch samo mnogo napredniji sa aero peakom (kada se ubrza preview naravno) i jump listom

Obojica ste u pravu.
Drugačije je rešen QL u W7. Pokušaj da se insistira na starom načinu je samo navika. Meni je bio važan jer ne volim ikonice na desktopu, nego programima pristupam iz QL.

Meni je novi taskbar slabo upotrebljiv jer u startu ne koristim ono grupisanje taskova. Zašto bih sebi dodavao još jedan potez miša i klik više ako ne moram.
Samim tim, quicklaunch mi je prilično koristan za dve-tri aplikacije koje najčešće koristim.
Na desktopu ne držim ništa, a u 95% slučajeva programe koji mi trebaju, a nisu u quicklaunch-u mogu odmah da nađem u start meniju među listom skoro korišćenih, dok ostale pokrećem kucanjem prvih par slova u search-u i biranjem iz spiska koji se onda svede na par stavki. Igre pokrećem iz game explorer-a (koji su oglupavili od Viste, al' šta da se radi).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno