Šta je novo?

Windows 7 i Windows XP na jednom racunaru

S-man

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC CC 120 RGB
Matična ploča
MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM
32 GB DDR4 G.Skill
GPU
Sapphire 7800 XT Nitro +
Storage
512 GB KINGSTON A2000 M.2, 1 TB Samsung Evo 870, 1 TB Samsung Evo 870, 2 TB Samsung Evo 870
Zvuk
Mercury 2.1, HyperX Cloud II
PSU
FSP HydroG Pro 1000W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Dell G2724D, AOC 24G2
Miš & tastatura
Lamzu Thorn, Dark Project Novus, Redragon Kumara, Aqirys Mira
Ostale periferije
xbox gamepad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Instalirao sam danas Win XP 64bit na komp gde je vec Win 7 ali na drugu particiju. Instaliralo se sve kako treba, Win Xp radi bez problema ali ne znam kako da se vratim u Win 7. Mislio sam da kada instaliram XP na drugu particiju, imacu opciju kada se upali racunar da se bira koji ces Windows, kao nekada kada sam imao XP i 98. Sta da radim? Ako postavim ponovo Win 7 na C particiju ocu li tada moci da imam izbor 2 windows-a ili cu moci koristiti samo Win 7? Razlog zbog kojeg sam instalirao Win XP sp2 je samo da bih isprobao nekoliko igara sa kojima sam imao problema na Win 7 ( bagovi, nekompatibilnost itd).

Nije pomogao program. A kada bi ja sada formatirao C particiju i ponovo tu instalirao Windows 7, da li bi ja mogao onda da koristim i Win 7 i Win Xp? Nije mi problem da ja sve to ponovo instaliram i podesim, samo da mi ostane Win XP jer evo nekoliko igara koje sam probao mnogo bolje rade nego na Win 7 al nemam pojma zasto.

Kao sto Kidence rece, prvo instaliraj XP pa onda Win 7. Bas sam juce pored XP-a na drugoj particiji instalirao Win 7 i prilikom dizanja sistema dobio opciju da biram u koji Win da udjem.

Probacu, valjda ce sve proci bez problema.

Nije pomogao program. A kada bi ja sada formatirao C particiju i ponovo tu instalirao Windows 7, da li bi ja mogao onda da koristim i Win 7 i Win Xp? Nije mi problem da ja sve to ponovo instaliram i podesim, samo da mi ostane Win XP jer evo nekoliko igara koje sam probao mnogo bolje rade nego na Win 7 al nemam pojma zasto.

Nema potrebe da ponovo formatiras i da brises kada moze sve da se sredi uz par klikova...

http://www.sevenforums.com/tutorials/8057-dual-boot-installation-windows-7-xp.html

Tebi treba postupak od koraka 8...

E ja vec oborio sistem i ponovo postavio. No nema veze, bitno je da sad radi sve ko singerica :). Ljudi, hvala vam na pomoci.

Nazad
Vrh Dno