Šta je novo?

Windows 7 i Windows Xp Mreza?!

Andragon

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 13500 + IS-55
Matična ploča
Asus ROG B760-I
RAM
Crucial Pro DDR5 2 x 16 GB DDR5
GPU
ASRock Radeon RX 6700 XT Challenger
Storage
Lexar NM790 1TB + Lexar NM790 2TB + WD Purple 4TB
PSU
Cooler Master MWE 650W
Kućište
Sharkoon QB ONE
Laptop
Macbook Pro M1 Pro + Macbook Pro 2015
Mobilni telefon
Samsung S20+ 12GB 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li neko moze da mi objasni kako da namestim mrezu izmedju dva racunara sa razlicitim OS?? Dok je na obadva bio XP sve je radilo extra,stavio sam isto ime grupe i sherovao particije. Sada sa racunara sa XP ne mogu da pristupim racunaru sa win 7 iako ga vidim,kaze da nepostoje dovoljna ovlascenja,a sa win 7 bez problema pristupam racunaru sa Xp. Znam da je tu problem sa grupama,ali menjao sam grupe,dozvolio sva ovlascenja u podesavanjima ali i dalje nishta :wall:

I password stavi na OFF.
Mozda ne bi bilo lose da ponovo postavis te particije na sherovanje

Da li neko moze da mi objasni kako da namestim mrezu izmedju dva racunara sa razlicitim OS?? Dok je na obadva bio XP sve je radilo extra,stavio sam isto ime grupe i sherovao particije. Sada sa racunara sa XP ne mogu da pristupim racunaru sa win 7 iako ga vidim,kaze da nepostoje dovoljna ovlascenja,a sa win 7 bez problema pristupam racunaru sa Xp. Znam da je tu problem sa grupama,ali menjao sam grupe,dozvolio sva ovlascenja u podesavanjima ali i dalje nishta :wall:
Isti problem sa Vistom i XP-om. Resenje - pomirio sam se sa tim i gotovo. Vista je pala. :-devil-:

Poslednja izmena:
Ja sam samo podesio da budu u istoj workgrupi, sherovao foldere i podesio u Kasperskom i proradilo sve odmah. I da, iskljucio pass na sedmici.

Isti problem sa Vistom i XP-om. Resenje - pomirio sam se sa tim i gotovo. Vista je pala. :-devil-:

Ma kakvo mirenje, sve savrseno radi..
Najbitnije je podesiti firewall ukoliko isti postoji a nije ugradjeni, postaviti sharing opcije na ON, paswword na OFF.
Ako posle toga nece, de-sherovati te particije pa ih sherovati ponovo.

I ovde radi perfketno, desktop je w7, na lapu je xp i fino se gledaju između sebe, baš kao i vista dok je bila pre w7. Ništa posebno nije konfigurisano, prosto je setovano kako treba.

Mene muči ista muka. Public folderu lako pristupam, particijama nema teorije. Firewall je ugašen naravno.

Proveri jos jednom da li je ugasen win fw...mene je zezao sa ftp serverom...kad sam promenio neke podesavanja za share , odma se ukljucio fw :mad:

ako i dalje imas taj problem , probaj da aktiviras guest account i daj neki pass , pa se loguj sa drugog racunara kao guest... ovo mora da radi ;)

Kada sherujete neshto morate u listi korisnika da stavite obavezno Guest (u Visti) u Win7 je ista fora...

EDIT:
Ajde malo detaljnije: Ja sam imao problem da ne vidim fajlove na mojoj VIsti sa nekog drugog laptopa koji je na XP-u... Ono shto treba da se radi (meni je jedino tako uspelo) je da se medju file sharing opcijama namesti/Choose people to share with Stavi Guest (na Visti) jer bilo shta drugo da sam stavljao previlo je problem... Na Win7 moze bilo shta da se stavi (Guest, Everyone, Homegroup itd.) tj. meni radi share bilo shta da stavim...

Poslednja izmena:
Odlično, imao sam isti problem koji je rešen, doduše do pola (i to je nešto). Upravo ponovnim šerovanjem foldera sada sa XP-a mogu da pristupim sedmici ali sa sedmice ne vidim XP, pa mi ostaje da još to rešim? Možda bi jedan restart (univerzalno rešenje) i ponovna inicijalizacija cele mreže rešila problem...

Ono što me takođe nervira je spor pristup sedmici kada se krene od "početka" od Entire Network u komanderu, ali mapiranje šerovanog foldera rešava stvar.

reseno :) dodao sam korisnike Network i User i sve radi cakum pakum xD

Odlično, imao sam isti problem koji je rešen, doduše do pola (i to je nešto). Upravo ponovnim šerovanjem foldera sada sa XP-a mogu da pristupim sedmici ali sa sedmice ne vidim XP, pa mi ostaje da još to rešim? Možda bi jedan restart (univerzalno rešenje) i ponovna inicijalizacija cele mreže rešila problem...

Ono što me takođe nervira je spor pristup sedmici kada se krene od "početka" od Entire Network u komanderu, ali mapiranje šerovanog foldera rešava stvar.

Probaj da iskljuchish firewall i antivirus... Ali skroz ih iskljuchi (na XP-u)chisto da vidish da li oni prave prob ili ne...

Isključio sam firewall samo za local area connetion i sada sve radi normalno. Hvala :)

A internet ti je na Local Area Connection?

Nije. Mogu posebno da isključim firewall za local area connection a posebno za internet adsl. Za net je i dalje uključen firewall.

Vrh Dno