Šta je novo?

Windows 7 i virtualizacija

• Začetnik teme Začetnik teme Peca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Potreban savet...

Instalirao sam Virtual XP pod Windowsom 7 - iz jednostavnog razloga, da mogu da instaliram FX Client za ebanking. Dosadilo mi je da instaliram dva OS-a a ebanking mi je naravno preko potreban. Sve je u tom smislu kako treba, XP se lepo podigne, instalirao sam i aplikaciju - samo imam problem sa uterivanjem drajvera za smart card reader. Virtualna masina ga jednostavno ne konstatuje - ne vidi

Da li se neko pre mene suocio sa ovakvom vrstom problema?

a da probas sa novim vmware 7

Koliko ja znam Virtual XP ima uzasnu podrsku za USB. Imas 3 opcije.
Da potrazis na netu da li ima neki hak koji ce ti to naterati da radi.
Probas http://www.virtualbox.org/ sa kojim ce ti verovatno raditi.
ili da instaliras vmware wokstation 7 sa kojim ce ti 100% raditi.

Meni FXClient odlicno radi pod VirtualBox-om u sedmici... Mozes dodati i stampac i direktno iz njega štampati izveštaje... Ako ti treba pomoc oko podesavanja VBox-a, javi mi se na PM.

Agonija...i pored sjajnih Alexandrovih saveta, Virtualbox nikako ne zeli da prepozna smart card reader...

Instalirao vmware - sve naizgled sjajno, card reader prepoznat, pokrenuta instalacija fx clienta, dodje do dela instalacije gde kaze "prepoznavanje pametne kartice" i - corak! Ne prepoznaje pametnu karticu 🙂

Instalacija stane...pokusao sam da rucno instaliram sertifikate i ostatak potrebnog - podignem FX client, prepozna login i - kaze mi da mi nedostaje jos neki sertifikat i da ga instaliram iz Alati - Instalacija sertifikata. Pokrenem opet - i nista. Agonija...any advice? Mozda sam nesto prevideo? Ima li koga sa vise iskustva po ovom pitanju?

Ljudi meni treba pomoć...

Kupio sam dva Intelova procesora u zadnje vreme...
Jedan desktop 4 jezgra na 2.33 i drugi core 2 duo (lap top) na 2.0...
Instaliram windows 7...
i saznam da oba nemaju VT tehnologiju odnosno da ne mogu da koristim virtual XP... 🙁

Ovde sam procitao za ova dva programa
Virtual BOX (njega mogu da koristim valjda ako nemam VT na procesoru)
vmware 7 (da li njega mogu da koristim ako nemam VT na procesoru?)

Razumite da sam poprilicni laik za komp-ove...
Drugi deo mog pitanja se odnosi na to
posto sam ja instalirao windows 7 na moj disk C,
ako upotrebim neki od ovih gore navedenih programa mogu da koristim xp kroz taj neki virtual interface???
Ono sto zelim da znam jel moram da imam instaliran i windows 7 i windows XP (na drugoj particiji) pre nego sto instaliram npr . VirtualBOX, da bi kasnije mogao kroz windows 7 da podizem XP...
Ili mogu sada nakon sto sam instalirao windows 7 da instaliram Virtual Box i potom kroz taj programcic da instaliram XP...

Molim vas uputite me i shavtite da sam laik za operativne sisteme i slično...

i vmware i virtualbox ne zahtevaju hardware VT (razlika izmedj uta dva programa je sto je virtualbox free)

ne treba ti instaliran xp, njega ces instalirati u virtuelnoj masini

Samo mala dopuna: Ako instaliraš VMware na 32 bitni OS, pa onda hoćeš da u virtuelnoj mašini instaliraš 64 bitni OS onda procesor mora da podržava VT

Nazad
Vrh Dno