Šta je novo?

Windows 7 i Skystar 2.xx

žubrak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
169
Zdr`,

dali je neko probao kako radi SkyStar 2.xx (ja imam 2.6) kartica pod windows7?
Pod XP ja sam koristio ProgDVb, ali nije mi svidjalo zato sto kada sam prebacio programe morao sam cekati i do 5-8 sekundi dok sam imao sliku...

Dali ima neko iskusto u win7, 32bitni i 64bitni edition-u, koje programe koristite....

fala unapred`

Koristim ja SS2 2.6D na W7 x64 i radi bez problema. Nisam probao ProgDVB jer koristim DVBViewer ali ne vidim razlog da ne radi i ProgDVB na W7.

Cak i motor vrtim, naravno na WDM drajverima 😀

Što mu ne reče odmah i kako DVBViewer prebacuje kanale 🙂.
Žubrak, ako je stvarno bilo 5-8 sekundi, bataljuj to, sa DVBViewer-om ćeš biti oduševljen (verzija 4.2.1). :wave:

Što mu ne reče odmah i kako DVBViewer prebacuje kanale 🙂.
Žubrak, ako je stvarno bilo 5-8 sekundi, bataljuj to, sa DVBViewer-om ćeš biti oduševljen (verzija 4.2.1). :wave:

instaliracu karticu, pa cu videti. Dali moze neko d ami psoalje ovde screenshot-e da vidim kako trebam podesavati program?

Ne može sa jednim screenshotom, evo napisaću ti ja samo ono što je bitno, najosnovnije. Ovo sledeće se odnosi na verziju 4.2.1, u 4.0 koja je isto dobra su neke stvari malo drugačije iz mog iskustva. Ako nemaš pravu verziju, cimni na pm 😉.
Pri instalaciji odčekiraj "download and install components". Plugin ide u pripadajući folder u program files, dok su ti ostale bitne stvari u Documents and Settings\***\Application Data\CMUV\DVBViewer folderu (lista kanala, favourites, transponder fajlovi...). Zavisi kako si pri instalaciji odčekirao da li da instalira za sve usere ili samo tebe.
Program je vrlo funkcionalan, nudi mnoštvo opcija za podešavanje, a ono što je najbitnije je:
- pod hardware treba da imaš prepoznatu SkyStar karticu i da ti je čekirano Has CI module
- pod directx biraš renderer i dekodere (preporučujem ti cyberlink za video, ac3 filter za audio)
- pod news odčekiraj autodownload gluposti
ostalo manje bitno snaći ćeš se,
- format i lokacija za snimanje pod recorder
- titlove ako ćeš da gledaš digi stavi na lng 1 Serbian i lng 2 Croatian, mada neke ćeš opet morati ručno svaki put da pališ
- kontrole/prečice daljincem i tastaturom su ti pod input, za daljinac će ti trebati WinLIRC
Ako nešto zapne pitaj 🙂, poz.

ja imam ogroman problem sa Win7 i SS2, skinuo sam poslednje drajvere sa sajta, ali kada ih instaliram, komp se sam resetuje, probao sam par puta, svaki put isto, posle restarta u device manageru mi stoji uzvičnik na SS2 i naravno kartica ne radi...Jel ima neko neki predlog?

Imas 2 vrste drajvera WDM i BDA. Ako sa jednom imas problema probaj drugu. Takodje bi ti preporucio da koristis lite drajvere osim ako ti ne treba ono smece od software-a.

pa samo drajvere sam i probao da instaliram...a kako misli WDM i BDA, aj daj linkove ako te ne mrzi...pošto ili sam ja ćorav ili SS2 na techisat-ovom sajtu nema?

Poslednja izmena:
Ima SS2 na technisat sajtu samo je malo teze za pronaci 😀
Evo ti lite verzija.
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=HX612OA6
A ako hoce full onda skini odavde:
Kod:
http://www.technisat-daun.de/download/soft/soft_4.6.0_dvb_pc_tv_stars_6998.zip

Nazad
Vrh Dno