Šta je novo?

Windows 7 i Program Compatibility problem..

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
380
Naime, instalirao sam Win 7.. Instalirao drajvere.. Intel Inf Instaler sam uspesno instalirao tako sto sam na .exe dodao Compatibility for Windows Vista i zavrsio instalaciju.
Instalirao sam sve ostale drajvere i programe, sve je proslo ok bez dodavanja Compatibility-ja.
Dosao sam do Nokia PC Suite-a koji nije hteo da se instalira (pogresan OS, bla, bla..). Chekirao sam takodje, Compatibility Mode na Windows Vista i po pokretanju .exe-a odmah sam dobio poruku o gresci i zatvaranju programa.
Dobio sam sledeci prozor:

I to mi se desava za bilo koji program kad ukljucim Compatibility Mode, bilo za Vistu, bilo za XP.
Takodje, NFS Undercover odbija da se pokrene a sa Compatibility Mode-om ista prica.
Windows 7 je build 7000 a aktiviran je preko kljuca dobijenog od Microsofta, nisam kortistio patch da bih ga aktivirao.
Da li se ikome slicno desava, da li postoji neko resenje?
Buduci da sam reinstalirao Windows 7 zbog ovog problema a u prosloj instalaciji ni Intel Inf Instaler nisam uspeo da pokrenem, odmah mi je javljao ovaj problem..

PS. Problem nepokretanja Gadgets-a kad se iskljuci UAC sam resio preko registry kljuca (u prilogu) bez patchovanja "Sidebar.exe" sa Vistinim...

niko... :(

Poslednja izmena od urednika:
Naime, instalirao sam Win 7.. Instalirao drajvere.. Intel Inf Instaler sam uspesno instalirao tako sto sam na .exe dodao Compatibility for Windows Vista i zavrsio instalaciju.
Instalirao sam sve ostale drajvere i programe, sve je proslo ok bez dodavanja Compatibility-ja.
Dosao sam do Nokia PC Suite-a koji nije hteo da se instalira (pogresan OS, bla, bla..). Chekirao sam takodje, Compatibility Mode na Windows Vista i po pokretanju .exe-a odmah sam dobio poruku o gresci i zatvaranju programa.
Dobio sam sledeci prozor:

I to mi se desava za bilo koji program kad ukljucim Compatibility Mode, bilo za Vistu, bilo za XP.
Takodje, NFS Undercover odbija da se pokrene a sa Compatibility Mode-om ista prica.
Windows 7 je build 7000 a aktiviran je preko kljuca dobijenog od Microsofta, nisam kortistio patch da bih ga aktivirao.
Da li se ikome slicno desava, da li postoji neko resenje?
Buduci da sam reinstalirao Windows 7 zbog ovog problema a u prosloj instalaciji ni Intel Inf Instaler nisam uspeo da pokrenem, odmah mi je javljao ovaj problem..

PS. Problem nepokretanja Gadgets-a kad se iskljuci UAC sam resio preko registry kljuca (u prilogu) bez patchovanja "Sidebar.exe" sa Vistinim...

niko... :(

http://www.madshrimps.be/vbulletin/f22/microsoft-windows-7-beta-like-vista-only-better-60923/
Ma izgleda da win 7 losiji od viste e tuge :zgran:

sa ovim se definitivno neslazem da je losaija od viste! pa koliko sam probao a to je bilo nazalost nesto kratko. mnogo se bolje ponasa u sistemu, brza je od viste, manje ram memorije uzima (samo podizanje viste vec je pojela 1.5 gb a nista nisam radio samo sto sam upalio racunar) i manje mesta na hardu zahteva, pa win 7 mi je uzimao oko 10 gb dok je vista ultimate bez 20 gb nije moglo da prodje... uzmite u obzir da je ovo beta pa neocekujte cudo ali zasada koliko sam je isprobao nisam imao problema sa instalacijom drivera za plocu, zvucnu, graficku, ma sve sto mi je trebalo je proslo bez problema. ako cemo iskreno mnogo mi je bolje radila ova beta windows 7 nego ijedna verzija viste koju sam skinu bila to 32 ili 64 bitna verzija a skino sam dosada 10 razlicitih verzija od ultimate do one najslabije. sve i jedna se ponasal ko da radi na p2 a ne na p4 (amd 3800+ 64, 4 gb rama , 160 gb particija gde je bila vista, 8600 gt 512/128).. tako da je moje misljenje da je ovo veliki potencijal da konacno predjem sa xp-a na win 7...

da, ali kako je sa vindovsima uvek bilo bete su uveg bile brze i responsivnije od final-a...
sacekacu svecu da dogori pa onda uzimati licne utiske..

pa neznam bas, sa vistom to nije bilo tako ali se samo nadam da se nece naci jos koji pametnjakovic u microsoftu da kaze e mogli bi jos ovo da ubacim a mogli bi i ovo da dodamo i tako da od dobrog windows-a da naprave kantu! naravno da cu sacekati i ja finalnu verziju windows-a 7 i nadam se da ce biti jos bolji nego sto je beta.

Gle cuda, stari program ne radi na novom operativnom sistemu :d

Ti matori ne zezaj ljude :)

@voodoons
Kada neces da slusas :( Kod mene radi :p
:wave:

Prilozi

• 4 voodoo.jpg
    4 voodoo.jpg
    330.8 KB · Pregleda: 124
A sta necu da slusam :p
Kad ja to pa nisam slusao :d
.. Mislis da je to zbog toga sto sam iskljucio UAC?..
Vidi, prvi put sam ja i instalirao Intelove drajvere tako sto sam ukljucio Compatibility for Vista, svaki sledeci program kojem sam ukljucio Compatibility for "bilo sta" (bilo sta=XP ili Vista, svejedno), puca odmah po pokretanju i izbacuje mi onu poruku iz pocetka posta..

Naime, problem koji se meni manifestovao je poceo da se javlja i previse cesto na netu i ljudi su provalili da PlusPatch pravi problem, tj.uklanjanje watermark-a pravi problem.
Fajl koji se menja i treba da se uradi njegov restore je "user32.dll.mui" iz C:\Windows\System32\en-US\ direktorijuma

EDIT:
Ali "lekic" kod mene ne radi..
Izgleda da ce pasti reinstall, skidam build 7022 pa cu instalirati njega..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno