Šta je novo?

Windows 7 "fore"

Leeee, ovo mi je trebalo! :D

^Ja to uvek zaboravim da iskoristim kad imam hiljadu otvorenih prozora. A da je korisno, korisno je.
Verovatno si primetio da se prozor maksimizira kad ga prevuces na vrh ekrana ili zauzme njegovu polovinu kad ga prevuces na levu/desnu stranu.

U donjem desnom uglu imas aero peek ako na brzinu zelis da bacis pogled na desktop.

To je što ja znam :)

Poslednja izmena:
A pa dobro, to je još od 98-ce tako za maximize/restore.

Ja znam za WinKey i strelice, daje isti efekat kao i pribijanje uz neku ivicu :) .

ama bre,to se sve zna vec odavno kao i winlogo+tab..ja mislio nesto.. :)

Rizikujuci da ispadnem glup u drustvu... :)

Sta je to malo crno u uglu ekrana...kada ga dvokliknes, ono nestane?

mali crni dvokliktujući nestajač... :D

to je nešto do tvog Windowsa, od neke aplikacije najverovatnije...

mali crni dvokliktujući nestajač... :D

to je nešto do tvog Windowsa, od neke aplikacije najverovatnije...
Nema tooltip kad stanem iznad njega, nista, ič... :D Kada ga jednom dvokliknem, nema ga do sledeceg bootovanja (doduse nije bas 100% provereno)...vidi se samo na desktopu...

Proveri da ne ubijes neki proces zatvaranjem toga. Ako ubijes, eto ti resenja.

Proveri da ne ubijes neki proces zatvaranjem toga. Ako ubijes, eto ti resenja.
Uhmmm...proces ne, evo upravo sam sad proverio. E sad, jedino mozda ubije neki servis, posto njih ima mali milion...

Nego, ja sam mislio da svi mi to imamo...nisam znao da je to ovolika egzotika...zato sam i stavio u "windows 7 fore". :trust:

A jesi li primetio da se pojavljuje posle nekog zatvorenog programa, ili pri ukljucivanju racunara ili kada vec?

Nego, ja sam mislio da svi mi to imamo...nisam znao da je to ovolika egzotika...zato sam i stavio u "windows 7 fore". :trust:

Pa da, stavio si jer misliš da je fora što ti imaš to a mi ostali ne :d

Inače, ja sam danas nešto provalio sasvim slučajno, čega, čini mi se, na XP-u nije bilo: Kada imate više fajlova kojima želite da promenite ime, ne morate kliknuti na svaki fajl ponaosob pa F2 ili desni klik pa rename, nego kada upišete ime prvog fajla samo pritisnete tab i odmah možete kucati ime narednog.

Edit:
Ovo mi je jubilarna 1000. poruka :)

Cudo, niko nije pomenuo GodMode :)

# Create a new folder.
# Rename the folder to:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

(note that you can change the “GodMode” text, but the following period and code number are essential).
# The folder icon will change — double click it to show the GodMode window.

Nista drugo no shortcut za sve :D - bar za mene :) , imajuci u vidu ovo:

"Strictly speaking, it’s not a God Mode since all the options are available elsewhere."

Poslednja izmena:
Windows dugme i brojevi od 1-9, dovode program/prozor on top ili rade minimize ako je vec napred. Redosled brojeva odgovara redosledu programa na taskbaru. Nije lose ako se navikne.

Slicni je i sa windows+T, samo se onda mora kliknuti misem.

Uhmmm...proces ne, evo upravo sam sad proverio. E sad, jedino mozda ubije neki servis, posto njih ima mali milion...

Pogasi nepoznate servise samo ugasi prikaz MS servisa to je to!

super je ovaj godmode, sve na jednom mestu i lako za rad

upravo sam deinstalirao Ultimate i inst. Professional verziju, laptop je u pitanju, pa nema potrebe da pominjem funkcije koje imam kombinacijom Fn i F1 - F12 tastera, nego me zanima postoji li način da u ovoj verziji dobijem u Games folderu neku igru tipa Chess Titan, Solitaire, Mahjonog ...imam samo link Games explorer ?

upravo sam deinstalirao Ultimate i inst. Professional verziju, laptop je u pitanju, pa nema potrebe da pominjem funkcije koje imam kombinacijom Fn i F1 - F12 tastera, nego me zanima postoji li način da u ovoj verziji dobijem u Games folderu neku igru tipa Chess Titan, Solitaire, Mahjonog ...imam samo link Games explorer ?

moze naravno :)

protc.png

Ctrl+Win+Tab Persistent Flip 3D
Windows+P povezivanje sa projektorom ili drugim monitorom
Windows+X Windows centar za mobilnost
Windows+D desktopa
Windows+Space privremen prikaz desktopa

Ako se želi dobiti da Windows Explorer otvara:

-My Computer: odabrati Windows Explorer - Properties - Shortcut tab i u Target upisati sledeće:
Kod:
%SystemRoot%\explorer.exe /E,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

-My Documents: odabrati Windows Explorer - Properties - Shortcut tab i u Target upisati sledeće:
Kod:
%SystemRoot%\explorer.exe /n,::{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}

Poslednja izmena:
preporuka za x64 sistem : ako neko ima realteck integrusu na ploci obavezno skinuti drajver sa realteckovog sajta , a ne sa sajta proizvodjava maticne . mnogo bolje radi zvuk sa generickim realteck driverom,duplo jace barem meni, daje izlaz na mojoj ploci!

Koja je kombinacija tastera za shut down preko tastature, tj ako je uopste ima u win7? Na xp-u je "win dugme" + u + u

mozda su ti igre neisntalirane, ali na kompu. tako je meni bilo

dakle:

control panel>programs>turn windows features on or off>u novom prozoru nadjes granu games, otvoris i cekiras sve igre koje zelis. kada kliknes ok sacekas malo da se to sve update-uje, instalira... u game exploreru sada imas igre

edit:
evo i za one koji nisu mogli da nameste folder tree u exploreru.
organize padajuci meni> folder options>general tab>cekirajte "show all folders" i "automaticly expand"

Poslednja izmena:
Evo ja slučajno naiđoh na ovaj video:

[YOUTUBE]0JdV0sG6sFI[/YOUTUBE]

Sigurno dobar dio vas (kao ni ja) ovo nije znao.

Pa sad, ne bi bilo loše da se u ovoj temi nađu i ostale ovakve fore, jer ih sigurno ima.

Ja znam još i za Winlogo+TAB :p

Po meni ovo je potpuno lose reseno. Na Mac-u i na Linuxu gurnes misa u gorenji desni ugao i sme se minimizuje. Generalno cesto radim sa dosta otvorenih prezora i na Win-u nisam nasao odgovarajuci nacin da manipulisem sa njima.

Nazad
Vrh Dno