Šta je novo?

Windows 7 - DISK BOOT FAILURE

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Pokusao sam da na svom hdd-u gdeje bio instaliran windows 7, instaliram paralelno mac os x, popularni hakintosh. Uz pomoc acronis disk managera napravio sam particiju koju sam formatirao u fat32 formatu, posto mi je receno da je to jedini format koji mac os x moze da prepozna, a onda je trebalo tokom instalacije da formatiram u mac os extended (journaled). To sam dakle uradio preko acronisa i sve je bilo ok. Boot-ovao sam sistem sa flash diska, gde je bila instalacija mac os x-a i zatim usao u disk utility i formatirao tu fat32 particiju kao mac os x journaled. Nisam dobro procitao sta je pisalo, pa sam greskom uradio i repair te posebne particije fat32. Posto se ispostavilo da je particija mala, hteo sam da restartujem kompjuter, medjutim od tada dobijam stalno poruku DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER. I ne mogu vise nikako da udjem u windows. Boot-ovao sam preko instalacionog diska za windows 7 i pokrenuo startup repair. On je prepoznao instalaciju, prepoznao je neke greske, rekao da moze to da ispravi i da je ispravio, medjutim i dalje isti problem. Ne mogu da boot-ujem i dobijam poruku DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.

E sada, sta mi je ciniti? Imam neke veoma vazne podatke i moram nekako da osposobim win i da spasim podatke, a posle nije ni vazno za sam win.

Nisam nikada radio iz command promt-a sa onim fix mbr i slicno. Jel smem to da radim i sta treba da ukucam tacno da bih povratio windows?

Da,slažem se, probaj sa nekom Live distribucijom da prekopiraš podatke.

@Bad Habbit
Naravno da smeš ali ako ti je materija nepoznata onda je najbolja varijanta live linux pa kopiranje podataka na neki spoljašnji disk a potom reinstalacija sistema

Nazad
Vrh Dno