Šta je novo?

Windows 7 botovanje sa hard disk, eee pc

deluxer

Cenjen
Učlanjen(a)
18.08.2009
Poena
154
Dobio sam windows 7 starter na eee pc 1201n, imam dual c procesor i 2 gb rama i hteo bih da se prebacim na windows 7 ultimate, ali nema sanse da mi startuje boot sa hard disk, a instalaciju nece da pokrene iz widnowsa zato sto pise da nije kompaktibilna da se pokrene sa 32bit startera.... moze li mi neko pomoci kako da startujem bootovanje sa hard diska externog ili interneog nebitno... na ovom retardiranom eee pcu.

Potraži na forumu, imaš temu kako da napraviš butabilnu instalaciju wina na flešu. U BIOSu podesiš da se butuje sa USBa i to je to. Treba ti fleš od 4 ili 8GB.

Zaboravio sam da kazem sa externog hard diska ? U kom formatu treba da bude windows, trazio sam po forumu nemogu da nadjem nista...

Pogledaj ovo:
[YOUTUBE]srOoGhm-jcI[/YOUTUBE]

I ovako se odradi cista instalacija W7? da li u biosu treba da se izmenja nesto u vezi boot opcija, da ide sa usb-a ili slicno?

Naravno, podesiš boot sa USB hard diska. Ja sam tako moj instalirao sa 8GB fleške. Nema drljanja DVDa i bude mnogo brže gotovo.

Pa to, taman trebam veceras da odradim to, spasili ste me kupovanja dvd diska... 😀

Pitanje: meni ova procedura ne radi, jednostavno nece da napravi boot usb... ne znam da li je to do toga sto zelim da stavim 64-bitnu verziju sedmice? da li iko ima neku drugu tehniku za 64bitnu sedmicu za usb? hvala

Po ovome sam ja radio

Part I

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    28.7 KB · Pregleda: 81
  • 2.webp
    2.webp
    31.4 KB · Pregleda: 73
  • 3.webp
    3.webp
    36.2 KB · Pregleda: 65
  • 4.webp
    4.webp
    34.7 KB · Pregleda: 43
  • 5.webp
    5.webp
    31.6 KB · Pregleda: 45
Tu mi je prijavljivao gresku u onom koraku bootsector.exe, ili tako nesto slicno, ne mogu se setiti, nesto u vezi 64bitnog wina da ne podrzava... u glavnom, narezao sam na disk i odradio..

Ne znam šta si radio, ali ja sam baš 64bitnu verziju instalirao tako.

Ne znam, pokusavao sam na 2 usb-a, i nije hteo... ko zna... uglavnom, sad je gotovo...

Atom 330 je 64-bitni procesor, jedino su Atomi N (N270, N280) i Z serije 32-bitni. Problem je u ASUS BIOS koji nije up-to-date. Ovde imaš linkove ka BIOSu, driver-ima itd. Samo prvo pročitaj ceo thread 😉

Takođe imaš i ovde link ka BIOSu pošto u tom threadu kukaju da je fejk ali nije pošto ga vidi i ASUSUpdate (možda najbolji i najlakši način za apdejt).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno