Šta je novo?

Windows 7 ATI TV-out problem

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Da li ja to neznam da koristim search opciju, ili možda ne vidim, uglavnom niko ne spominje Windows 7 TV out problem sa ATI karticama, koji postoji, bar kod mene

Win 7 je 7600 poslednji build 64 bit, Asus ATI 3650 DDR3 256, sa Win 7 WDM 1.1 ugrađenim drajverima ( ovo 64 bit verovatno nije problem, isto ponašanje sam imao i kod prethodne 32-bitne verzije )

TV out koji na XP savršeno radi, na Win 7 se prilikom prebacivanja na taj dodatni displej, koji je prepoznat, ništa ne događa, bilo da se ide na Expand ili clone ili šta već

Probao sam i najnovije drajvere 9.10 sa ATI-AMD sajta, ponašanje je isto, i neke malo starije, isto

Kod mene TV-out radi sasvim OK (koristim Extended mode), drajveri su 9.11 sa ATI sajta (radilo je i sa 9.10).

Radi i kod mene...Catalyst 9.10... Doduse, morao sam da prebacim izlaz za monitor na drugi DVI, posto ih imam dva na kartici kako bi proradio TV-out

Da li ih Windows detektuje? Tamo gde se menjaju rezolucije treba da se pojave svi izlazi na grafickoj i medju njima 'display device on s-video' ili tako nesto.

Radi i kod mene...Catalyst 9.10... Doduse, morao sam da prebacim izlaz za monitor na drugi DVI, posto ih imam dva na kartici kako bi proradio TV-out

Ma kakvo prebacivanje na drugi DVI, na XP-u, kao što rekoh radi

Da li ih Windows detektuje? Tamo gde se menjaju rezolucije treba da se pojave svi izlazi na grafickoj i medju njima 'display device on s-video' ili tako nesto.

Detektuje oba displeja, al to sa izlazima za grafičku nisam video, gde se to nalazi
Inače, kabl je s-video na scart.

Ka kompu sa slike je povezan samo 1 monitor i kliknuto na Detect. btw. Taj prebaci u Extended i kad TV uopste nije povezan.
Probaj da povadis sve kablove, drajver na default, pa reset, i Detect > Try to connect anyway.

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    23.2 KB · Pregleda: 64
Ma kakvo prebacivanje na drugi DVI, na XP-u, kao što rekoh radi

Detektuje oba displeja, al to sa izlazima za grafičku nisam video, gde se to nalazi
Inače, kabl je s-video na scart.

Ma nisi me razumeo 😛, nisam mislio ni na kakva podesavanja izlaza za graficku u catalisty, vec fizicki...
Vidi sliku - malo je poveca 😛
2600xt-front.jpg

Vidis, ima 2x DVI-I izlaz i jedan TV-OUT: E sad ja nemam izlaz na TV-u kada ubodem monitor, recimo, u ovaj prvi s'desna DVI, vec samo ako ubodem u ovaj drugi s'desna...

zechs

Verovatno nisi video da sam napisao da na XP-u sve radi, tako da nema potrebe da se prebacuje na drugi DVI

Jos uvek aktuelno i nije reseno, a kako planiram definitivno da predjem na 7-icu, ima li neko novih ideja

Problem rešen, samo je trebalo ručno updateovati driver iz Device Managera, i sada radi TV out, i Clone I Extended

Nazad
Vrh Dno