Šta je novo?

Windows 7 64-bit da ili ne

bigfish

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
309
Pre dve nedelje sam instalirao 32-bitnu verziju 7-ice i moram reći da sam poprilično zadovoljan, čak iskreno nema nikakvih posebnih zamerki. Sve radi kako treba, i što je još važnije brzo :)

Povučen ovim dobrim iskustvom, razmišljam da probam i sa 64-bitnom verzijom, kako bi izvukao maksimum iz svog hardvera (4 gb RAM-a, Core2Duo 2,3 GHz). Interesuje me pošto koristim uglavom mainstream software, da li neko može da me posavetuje, odnosno preporuči ili ne ovaj prelazak? Znači moja najveća briga je software, da li tu mogu da očekujem probleme.

Hvala!

Ja imam takodje dobra iskustva sa 32bit sedmicom, ali od pre nedelju dana imam 64bitnu verziju i javlja mi se restartovanje kompa kada ubodem usb modem. Ovo mi se nije ranije desavalo na xp-u i 32bitnoj verziji

Sa programima si "uglavnom" miran, ali pazi se drajvera pogotovu za malo ređe i starije uređaje.

evo ja koristim 7-cu 64bita vec mesec dana i zadovoljan sam, sve radi super, ja od programa koristim photoshop cs4, dreamweaver cs4, 3D max, i sve to radi bez problema, sistem je stabilan u radu, drajvera imas za sve uredjaje novijeg datuma, ali za one starije tesko da ces bilo sta naci...

A da li neko imaiskustva kako se igrice ponasaju na 64-bitnoj verziji?

Pritom mislim na igrice novijeg datuma, npr. Call Of Duty Modern Warfare 2 :)

Hardware mi je relativno novijeg datuma, te se nadam da necu imati problema sa drajverima. Osim mozda stampaca, HP LaseJet 1010, za koji i na 32-bitnoj verziji moram da koristim neki HP-ov uni driver.

Otprilike to sam hteo i da cujem, CS4 mi je i ovako ''najstrucniji'' software i najbitniji da radi.

Sve igre koje sam probao radile su bez problema, čak i neke stare više godina.
Ja sam zagovornik prelaska na 64 bita u svakom slučaju. Inače, Photoshop u 64bitnoj varijanti će ti raditi brže i moći će da iskoristi više memorije.

Što se novih igara tiče tu nećeš imati problema, ali svi stariji naslovi ???

Programi bez problema, koristim x64 i na poslu i kući.
Igre ne konzumiram.
Sa drajverima nisam imao problema.

Smor faktor: Ne radi PeerGuardian, tj. može da se natera, ali je zezancija...

Ja sam prvo instalirao 64 bit verziju, ali sam sad na 32 bita, i mnogo je bolje. Rade mi svi drajveri i activex kontrole, a cak i odbc drajveri rade kako treba. :)
lako sam prezalio neiskoriscenih pola giga rama.

Ja koristim Win 7 64bit,i extra sam zadovoljan,nema nikakvih problema sa drajverima(ruku na srce nemam nista od hardvera starije od 2 god),dosad nijedan softver nije pravio probleme a iskreno mislim da bi u slucaju da zeza nesto i compatibility mod pomogao u nekoj meri.Jedino ako koristis neki specifican(ili domaci) sofver tu bi pretpostavljam i bilo problema(nagadjam,nisam probao)

Ja koristim win x64 i prvih mesec dana je bilo OK, sada me zezaju Creative driveri, Explorer puca + neke sitnije stvari kod igara ... recimo Borderlands nije hteo da se instalira ... razmisljam da se vratim na x32 ... Photoshop ne koristim

Ako nemaš neki stariji ili ređi uređaj za kojeg nema x64 drajvera, moja preporuka je x64 verzija i nju sam i kupio. Definitivno je postala mainstream i proizvođači softvera paze da i na njoj njihov softver radi bez problema. Svojevremeno, tokom 2007-me sam probao WinXP 64bit i odmah naleteo na neke probleme i sa drajverima i sa softverom pa je deinstalirana u kratkom roku, Vistu64bit nisam ni probao, ali Win7 x64 radi OK.

Intenzivno je koristim nekih 10-tak dana, i za sada radi kao satić. Od igrica proban je Dirt2 i CoD6 (ModernWarfare2), a od programa PS CS4, Office2003, AVG9, jdownloader, skype, itd...

Poslednja izmena:
I ja imam x64 sedmicu i za sada je sve bez problema. Ali videcemio kada mi bude zatrebao neki malo stariji software. :D

Za sada mi problem pravi samo TP Link Wifi. Neće da šeruje internet protok. Creative usb NX audigy2 radi bez problema:,,:

Da li programi i drajveri koji rade na win xp -32bita mogu da rade i sa 7icom 32-bita ili moraju da se skidaju novi, specijalno pisani za win 7?

Programi će uglavnom raditi, drajveri naravno ne.

Koristim Win 7 64-bit-ni negde oko 10-tak dana i za sada sam više nego zadovoljan jer sistem je stabilan i brz.
Jedini problem što sam imao je vezan za ide raid karticu za koju još uvek nisam našao drajvere, a sumnjam i da ću naći jer je kartica starijeg datuma. Što se programa i igara tiče za sada nisam naišao na neki problem što bi se reklo sve radi kao sat.

Poslednja izmena:
Pa naravno da radi,jer se u 64bitnom sistemu instaliraju i 32/64bitne aplikacije,problem su drajveri.

Modem

Ja imam takodje dobra iskustva sa 32bit sedmicom, ali od pre nedelju dana imam 64bitnu verziju i javlja mi se restartovanje kompa kada ubodem usb modem. Ovo mi se nije ranije desavalo na xp-u i 32bitnoj verziji

Imao sam i ja isti problem ali su mi rekli prijatelji da bi trebao modem da zamenim ruterom ili ako modem ima mrežni priključak da koristim njega a ne usb.

Ja 64 bit win koristim jos od pojavljaivanja viste. danas daleko opustenije mogu da preporucim 64bit verziju, jednostavno svaki novi uredjaj ima 64bit driver sa nekim retkim izuzecima. U svakom slucaju ako imate drajvere za sav hardware nema razloga da se premisljate...

Pre dve nedelje sam instalirao 32-bitnu verziju 7-ice i moram reći da sam poprilično zadovoljan, čak iskreno nema nikakvih posebnih zamerki. Sve radi kako treba, i što je još važnije brzo :)

Povučen ovim dobrim iskustvom, razmišljam da probam i sa 64-bitnom verzijom, kako bi izvukao maksimum iz svog hardvera (4 gb RAM-a, Core2Duo 2,3 GHz). Interesuje me pošto koristim uglavom mainstream software, da li neko može da me posavetuje, odnosno preporuči ili ne ovaj prelazak? Znači moja najveća briga je software, da li tu mogu da očekujem probleme.

Hvala!

Neces imati probleme jer je ovo dosta kompatibilan sistem,uostalom dobices i maximalno iskoriscenje ram memorije koju si napomenuo da je 4gb,tako da isplati se svakako preci u tvom slucaju sa 32 na 64 bitni sistem..

Da li mozda neko zna sta treba da uradim da bi pokrenuo quake 2 na Win 7 x64?
Oce da radi u window mode, ali full screen poremeti sliku skroz, maltene da sve na ekranu bude kombinacija zelenih, crvenih i zutih tackica :(

Da li mozda neko zna sta treba da uradim da bi pokrenuo quake 2 na Win 7 x64?
Oce da radi u window mode, ali full screen poremeti sliku skroz, maltene da sve na ekranu bude kombinacija zelenih, crvenih i zutih tackica :(

Jel imas stavljene drivere za grafiku(mislio sam od proizvodjaca preporucene drivere ne od windowsa)i koja ti je graficka ATI ili NVIDIA?Ako se dobro secam quake radi na open GL i ako imas ati onda moguce da imas problema oko drivera jer na atijevim karticama je malo teze namestiti tj naci driver gde open GL radi kako treba.
U svakom slucaju skini zadnje drivere koji su izasli za tvoju graficku pa probaj za sad ti samo to mogu reci kad to odradis javi sta si uspeo pa da vidimo dalje...:crash::crash::crash:

Vrh Dno