Šta je novo?

Windows 7 32 & 64 dual boot problem

lakosta77

Cenjen
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poena
169
Imam na racunaru win 7 64 bita i to sve radi ok , ali bih hteo pored toga da ubacim i win 7 32 bita zbog programa koje imam u firmi i rade na 32bit. sistemu . Inace windows instaliram sa botabilnog usb-a. 64-Bitni sam instalirao bez problema ali 32-bitni nikako. Botuje usb i kada dodje do opcije da izbaci gde ce da se instalira on izbaci poruku da nema fajlova za instalaciju . Na drugom racunaru koji ima plocu asus H81 1150 Socket ide bez problema , a na ovoj imam Asus Z-170-P 1151 Socket . Probao sam u biosu da podesavam nesto oko konfiguracije harda ali nikako ne ide . U cemu moze da bude problem ?

probaj neku drugu verziju da ubacis na usb, idi na DAZ :)

Verovatno je problem da fali neki driver u toj verziji windowsa 7, ja sumnjam na intel usb driver i intel sata driver.

Ubaci taj USB stick u USB 2 port. Ako nemaš USB 2 nego samo USB 3, onda mora da se modifikuje instalacija win7.

Uz tu asus ploču ide cd ili DVD na kome ima aplikacija koja može da prepakuje win7 instalaciju i ubaci neophodne USB3 drivere.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da driver ga drnda. Googlaj sta ti to treba za tvoju plocu i 32 bita

Nije mi jasno zasto nece na ploci 1151 , a na drugom racunaru sam stavio dva sistema bez problema . Radio sam dosta puta na vise racunara sa razlicitim hardverima i sve je islo bez problema. Sada sam i updatovao drajvere na racunaru i opet nece..

20170122_130950.jpg20170122_130950.jpg20170122_130950.jpg
Evo koju poruku dobijem kada dodjem do koraka kada treba da pokrenem instalaciju .

Pokusaj da promenis setovanje za HDD u BIOS-u sa AHCI na IDE.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Nema sanse , sve sam probao . Mozda sam *****ao stvari jer sam uradio update biosa na najnoviju verziju koja je beta . Tu mozda brljavi..

Nemas SATA drajvere, zato ti ne vidi HDD. Probaj da ubacis u tu instalaciju odgovaraje drajvere od tvoje ploce preko nLite programa.

Nemas SATA drajvere, zato ti ne vidi HDD. Probaj da ubacis u tu instalaciju odgovaraje drajvere od tvoje ploce preko nLite programa.

Aha , mislis da skinem 32bitne sata drajvere od moje ploce i da ih ubacim u instalaciju ?

Da.

A da li ima da se skine neka verzija windowsa da ima u sebi vec drajvere za 32 bit ?

A da li ima da se skine neka verzija windowsa da ima u sebi vec drajvere za 32 bit ?

Svaki Windows još od Viste ima u sebi SATA drajvere.
Ako išta bar sam na 50 različitih računara instalirao 50 različitih Windows-a 7, što x32 što x64.

Ali ume da se dešava da ako već imaš Windows na jednom hard disku, da na drugu particiju (ili drugi hard) neće da se instalira novi Windows.

Kao da MS ne dozvoljava više OS-ova na jednom računaru. Čuj, MONOPOL.

Postavi HDD u BIOS-u na AHCI, odnosno SATA režim i pokušaj da pokreneš instalaciju.

ALI ODVOJ jednu nezavisnu particiju od postojećeg hard-a na kom ti je već Windows 7 x64.
Pretpostavljam da će ti 30GB biti sasvim dovoljno.

Hajde i da se našalim, ali nemoj u prostor za MB pri instalaciji da pišeš 30000MB, već 30720MB. ;)

Ako neće instalacija da se pokrene pod SATA režimom hard-a, prebaci režim na nativni, odnostno ATA.

Kakav god da je Windows 7, morao bi da se pokrene.

P.S. Potrudi se da Windows bude BAR SP1.

^

Potpuno si promašio ceo fudbal, što bi se reklo.

Zaista sad ne želim da idem, stavku po stavku, napisaću da je u pitanju socket 1151, pa guglaj. Plus, tu je Paradigmina tema. OP-u je već odgovoreno na pravi način, predlažem da proučiš.

Ma nije ni keni prvi put . Instalirao sam ko zna kolimo puta sisteme ali prvi put imam 1151 plocu i takva je situacija da mi treba dva sistema. Imam poseban ssd ubacen za drugi sistem..

Nasao sam sada neku noviju verziju windowsa od 2016god. Instalira je bez problema.Ali zamislite windows je na kineskom . Katastrofa...

Pronadji na google W7.X86X64.OEM.ESD.M6.DEC2016.iso i skini i zavrsena prica.

Procedura je da iskopiraš ISO na hdd, izvadiš par fajlova, skines USB drivere za chipset, pokreneš par komandi iz Command Prompta koje će da integrišu driver u instalacione fajlove, zatim vratiš te fajlove u raspakovani ISO i od toga napraviš bootabilni USB stick.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nije lakse da drajvere snimi na drugu flesku i prilikom instalacije klikne na add driver i to je to.

Darkodar hvala ti . To je prava verzija i uspeo sam lagano da instaliram. To je kako pise druga generacija i zapocne botovanje kao za win 10. Super. Hvala svima na pomoci.
I jos samo jedno pitaje . Imam ubacen ssd ali neda mi da na njemu instaliram windows. Da li treba da bude prikljucen na drugi sata ulaz ili sta ga vec zeza . Inace ssd normalno radi ..?

Ne prijavljuje gresku. Vidi ssd ali neda da se instalira vindows na njemu . Znaci kada kliknem na taj ssd neda opciju next. A na ostale ide normalno..

Definitivno ova ploca ima neki bug za 32bitne sisteme. Sada kada sam resio nedoumice oko instalacije vindovsa sada dolaze problemi sa drajverima. Prvi problem instalacija usb 3.0 drajver. Krene da instalira i ozbacu poruku da nije mogao da instalira deajverw i onda zakoci i misa i tastaturu iora sistem ponovo da se reinstalira. Definitivno do keaja cu da prodam ovu plocu . Nemam vise zivaca...

Vrh Dno