Šta je novo?

Windows 3.1 kloniranje

MladjaNS

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poena
169
Nemojte se smejati :D situacija je vrlo ozbiljna. U firmi imamo jednu mašinu, poprilično staru, na kojoj se tera win 3.11. Naravno hardware je toliko mator da može svakog momenta da crkne i ode sve u peršun. Koji softver mogu da iskoristim da kloniram mašinu, plan je da je virtualizujem? Ima li neko neku ideju? Clonezilla ne može jer zauzme previše resursa tj memorije i jednostavno ne može da se uradi kloniranje.

Ghost se tad koristio, mozda ti odradi i posao sad.

Колико се сећам, те верзије су само графичко окружење а не практично оперативни систем па мислим да би просто копирање завршило посао. Форматира се хард као fat16, одради да буде бутабилан (мада се не сећам од када тачно ни то није било потребно) и само ископира неколико windows фолдера.

Probaću sve predloge, javim kako sam prošao :)

Plan mi je da tu mašinu virtualizujem da me ne boli glava :) zato mi treba kloniranje

Poslednja izmena:
Upravo kako je calexx i napisao, digni VM pod nekim DOS-om, format C: /s ili format c: i sys c: i onda prekopiraš sve sa stare mašine, autoexec.bat ako ima Win, sam će da se učita prilikom pokretanja... ehhhh, flashback od 25 godina... :d

Nazad
Vrh Dno