Šta je novo?

Windows 2k i igre

Insomnia

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
609
Treba da instaliram mrezu za neku igraonicu u kraju, pa sam razmisljao o tome da stavim W2k SP2. Da li ovaj sistem ima problema sa novijim, aktuelnim igrama? Hvala unapred!

Ne naravno da nema problema - podrazumeva se neki geforce i detonatori posle 21.81...Inace OBAVEZNO instaliraj neki od nVidia refresh rate utility da ne bi igracima treperele oci na 60Hz:)

ma stavi im win98 i folder guard ili winxp:p
a inače bi trebalo i pod win 2k da radi menje-više ok...:D :wave;

Nisam nasao ni jednu iole noviju igru koja ne radi pod Win2K.
Obavezno instaliraj nove XP/W2K Detonatore i kao sto rece Broz refresh rate fix za njih. Imas kod mene na http://plato.ssoft.co.yu/stats/misc.html

Dandy je napisao(la):
i kao sto rece Broz refresh rate fix za njih. Imas kod mene na

Kad se sad nisam slogirao? Nisam mogao da poverujem (i dalje nisam siguran) kad sam video da je taj refresh rate fix pravljen u Visual Basicu??? Taj neko stvarno.....???.....

luka.l je napisao(la):
Kad se sad nisam slogirao? Nisam mogao da poverujem (i dalje nisam siguran) kad sam video da je taj refresh rate fix pravljen u Visual Basicu??? Taj neko stvarno.....???.....

Pa sta te tu cudi? Taj program kao i refresh rate tool samo unese neke vrednosti u registar. To mozes da napravis i u notepadu (ako znas kako). Sve se svodi na citanje dozvoljenih vrednosti iz inf fajlova za monitor i graficku i pravljenje .reg fajla kojim se unesu rateovi u registar.

luka.l je napisao(la):

Ne razumem te. Hoces da kazes da je visual basic neozbiljan alat?

Ne nego doticni program nije nista narocito veliko programersko delo

Laza je napisao(la):
Ne razumem te. Hoces da kazes da je visual basic neozbiljan alat?

Ne.Ja stalno drugovima pokusavam da objasnim da je stvar upravo suprotna ali da se prosto oblast rada koju obuhvata VB razlikuje u odnosu na C++. (aj' probaj da napravis 3D engine u VB-u). Uostalom ja se bas i sve aktivnije bavim programiranjem u Visual Basicu i pre dve nedelje sam kupio dve knjizurine bas zato sto polazem nade u njega, ali imam osecaj da je tako nesto uraditi u VB-u samoubistvo s' predumisljajem.

Mada...... nisam se setio da mozes da baratas sa registrijem (u stvari nije mi palo napamet da se takva stvar resava iz registrija) i to laganica iz VB-a i da ti nije potrebna nijedna forma vec samo moduli.

Pozdrav!

2000 NIKAKO!!! E jesam mamlaz! Tako mi i treba kad ne pitam decu po kraju koja vise po igraonicama... Elem, Counter Strike NE RADI na dvehiljadarci! Posle zezanja po Internetu, trazenja patcheva, appcompat tvikovanja, sta sve nisam probao ali uzalud! Jos sam zvao neke igraonice i covek mi kaze da je izgubio 5 dana pokusavajuci da natera CS da se pokrene na w2k ali bezuspesno...
MRZIM CS! :)
Naravucenije: Ucite na tudjim greskama!
Pozdrav!

Insomnia je napisao(la):
2000 NIKAKO!!! E jesam mamlaz! Tako mi i treba kad ne pitam decu po kraju koja vise po igraonicama... Elem, Counter Strike NE RADI na dvehiljadarci! Posle zezanja po Internetu, trazenja patcheva, appcompat tvikovanja, sta sve nisam probao ali uzalud! Jos sam zvao neke igraonice i covek mi kaze da je izgubio 5 dana pokusavajuci da natera CS da se pokrene na w2k ali bezuspesno...
MRZIM CS! :)
Naravucenije: Ucite na tudjim greskama!
Pozdrav!

Ne znam zasto, moj drug, a ovaj put i ja sam bio instalirao CS na 2k i radio je stvarno dobro. Nije cak ni pucao kad alt-tabujes!

Pozdrav!:wave;

Da li si probao u mrezi? Izbaci iz igre kada pokusas da kreiras server...

Insomnia je napisao(la):
Da li si probao u mrezi? Izbaci iz igre kada pokusas da kreiras server...

Ja nisam, ali je recimo u igraonici Konrad kompjuters server na 2k. Mozda ima neki patch ili tako nesto....otkud znam.

Ne mogu ti pomoci zato necu vise da postujem ovde.

Pozdrav!:(

Na faksu imamo u labu 16 PC-a sa Win2000 i na njima CS. E, sad pazi, nikad, ali nikad nije bilo problema sa tim, sve radi ko urica...

Pozdrav!

Insomnia je napisao(la):
Boze gluposti... instalirao sam do sada na oko 200 racunara sa Win2K CS i da kucnem u drvo radi do dan danas besprekorno...

Hoces da kazes da si najnormalnije instalirao CS na w2k i da ti je proradio iz prve? Kako? Koja verzija HL-a? Koja verzija CS-a?
Kod mene nije hteo da se pokrene ako nisi ulogovan kao administrator ili power user. Cak nije hteo ni sa RunAs! Zatim nije hteo da se kreira server, izbacivao je iz igre. U cemu je fora???

Insomnia je napisao(la):
Hoces da kazes da si najnormalnije instalirao CS na w2k i da ti je proradio iz prve? Kako? Koja verzija HL-a? Koja verzija CS-a?
Kod mene nije hteo da se pokrene ako nisi ulogovan kao administrator ili power user. Cak nije hteo ni sa RunAs! Zatim nije hteo da se kreira server, izbacivao je iz igre. U cemu je fora???
Pa kako onda ne radi ako ti radi kao administratoru? :)
Salu na stranu, CS je jedna od igara koje ZAHTEVAJU da budes power user na racunaru da bi radile. Medjutim, ako hoces da ogranicis igraca, to mozes da uradis tako sto kreiras usera koji je u power users grupi, ali skines na hard disku permissione za everyone i onda stavis administratoru full control, a igracu samo read, list folder contents i execute. Onda na folderu za igre dodas i write i eventualno modify (zbog snimanja pozicija i sl.) useru kojeg si kreirao i to je u principu to.
Sve ovo podrazumeva da je fajl sistem NTFS.

Vrh Dno