Šta je novo?

Windows 2003

00101110

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2003
Poena
619
Kakva isqstva imate, jel ima prob. oko nekih programa i jel preporucljiv...

Posto razmisljam da ga stavim, pa me prvo zanima sta vi imate da kazete 😉

Naravno da zavisi za šta hoćeš da ga koristiš.
U principu, ponaša se vrlo slično kao XP, ponekad mi se čini da je čak i zeru brži (subjektivnos', biće).
Neke aplikacije neće da se instaliraju (npr. Norton Antivirus), treba unapred proveriti.
I naravno, kao serverski OS, on nudi (ali ne moraš ih koristiti ako ti ne trebaju) more stvari koje nemaš na non-serverskom OS-u (DHCP, DNS, WINS, VPN,...) pa ako ti to treba...
Ukratko: za kućnu upotrebu ja bih se držao XP, a ako je u pitanju neka serverska mašina onda svakako 2003.
:wave:

Pa nije serverska, znas kako.. imam wifi i sad posto sam stalno na net-u a malo brzi link imam ond abi stavio nesto serverski, tjisto zbog ftpa- i jos nekih sitnica ...
Znas kako netreba mi za igrice, tako da ako na to mislis ...

Poslednja izmena:
rectoore....pa ako ti to treba??? IIS imas uz XP ??? sve to sto ti treba ima i XP 🙂

Windows 2003 server je poprilicno masivan za upotrebu koja tebi treba...on vaistinu moze da se podesi da radi kao workstation,ali nije predvidjen za to....
Inace od antivirusa na njemu drzim Norton Antivirus corporate v9.....

Potrazi ovde na bencmarku vec imas raspravu o winxp vs win2003serv.

Moje licno (subjektivno) misljenje je da je on nepotreban za bilo kakvo kucno okruzenje.....ja sam ga stavio u firmu jer radi gomilu stvari za ostale u mrezi,i to mu je glavna namena....

Hmz, sutra mi dolazi lik sa hdd-om ....
Dajte jos neko da mi kaze da li da dizem ili ne 😀

Sad se vetj predomisljam 🙂

Dizi slobodno. Vredi bar meni. Niti nesto restartujem kada menjam soft, niti hard. Dovoljna prednost.

probaj sa w2k (sa Sp4 obavezno, a sp3 po zelji)

Ja nisam za varijante primene serverskih OS za po kuci.
Dakle:
W2K + (samo) SP4
ili
WinXP + SP2

Posteno razlog ti je bez veze.

1. 2003 dolazi sa doradjenijim drajverima,
2. lepsi je (ovo je upuceno Zoni-ju 🙂 ),
3. brzi od Win2000, ako znas sta ti treba,
4. stabilniji,
5. ocekuje se duza podrska od M$-a (uskoro napustaju Win200 i mogu se ocekivati nova "curenja" koda na Net...)
6. veoma lako se konfigurise u workstation,
7. svi znaju da M$, NT i onako ne pravi odvojeno, vec samo pogasi neke servise u ws modelu.

8. jedini Win koji ce ti dozvoliti da zaboravis sta je "reset" .

Zar nismo vec tri puta opsirno pricali o njemu? I cetvrti put - sve sto je Zormanic rekao + da bih uvek stavio njega pre nego XP. A da je brzi i od XP-a - brzi je.

Windows 2k3 server nije 100% serverski os 🙂 - to je samo doradjeni XP sa dodatim serverskim servisima i pogasenom gomilom glupih XP servisa... U svakom slucaju - preporuka je da stavis Standard Server verziju.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Zar nismo vec tri puta opsirno pricali o njemu? I cetvrti put - sve sto je Zormanic rekao + da bih uvek stavio njega pre nego XP. A da je brzi i od XP-a - brzi je.

Windows 2k3 server nije 100% serverski os 🙂 - to je samo doradjeni XP sa dodatim serverskim servisima i pogasenom gomilom glupih XP servisa... U svakom slucaju - preporuka je da stavis Standard Server verziju.
e pa vidis tu gresis. mozda leze na istom kodu, ali je win2003 ipak malo puniji od winxp-a pa i u standard varijanti, veci i puniji za jedno 500% 🙂

Bla, ja sam skinuo neku sje*anu ver. kad mi se digne 2k3 i kad se logujem izaci mi neku gresku sa licencom i nemogu da mu pristupim ....

Jel ima neko link da mi posalje na pm da ga skinem ?

Znas gde me mozes naci 🙂

@Miroslav
Mozda si u pravu, ali u svakom slucaju bih stavio 2k3. Uostalom, na obe masine je Win2k3 Standard Server.

ZoNi je napisao(la):
sp4 obavezno, a sp3 po zelji??????

uzgred, info: SP5 za Win2K nece izaci, kako je M$ saopstio...

pa da, ono najbitnije sto ti treba je u SP4, mnogi stavljaju samo njega
sp5 ne izlazi i da nam to nisu rekli, kad budem morao preci cu na 2003
i to je to

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno