Šta je novo?

Windows 2003 Service Pack 1

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
Copy/Paste iz MikroVesti:

Kod:
Objavljen servisni paket 1 za Windows Server 2003

Kompanija Microsoft počeće krajem ove nedelje da isporučuje servisni paket 1
za Windows Server 2003. Po rečima predstavnika kompanije, SP1 donosi
korisnicima čitav niz poboljšanja i unapređenja, naročito u pogledu
bezbednosti.

Jedna od najvažnijih novina u SP1 je čarobnjak Security Configuration
Wizard, koji će korisnicima pomoći da ograniče "zonu mogućeg napada".
Čarobnjak prikuplja podatke o određenim specifičnim poslovima koje server
izvršava, a zatim blokira sve priključke i usluge nepotrebne za obavljanje
tih poslova. Servisni paket sadrži i zaštitini zid Windows Firewall, koji je
ranije objavljen kao deo servisnog paketa 2 za Windows XP, a koji štiti
server i sve klijentske računare u mreži.

"Radi se drugoj verziji Windows Servera koja pripada projektu usmerenom na
jačanje poverenja u računare (Trustworthy Computing Initiative). Taj
projekat smo pokrenuli 2002. godine, sa ciljem razvoja bezbednijeg softvera.
Ne samo da smo u servisnom paketu primenili postojeće bezbednosne zakrpe,
nego smo i otklonili uzroke nekih propusta. Po našem mišljenju, računari
korisnika nikada nisu previše bezbedni", kaže Sem Distazio, rukovodiac
Microsoftovog odeljenja serverskih proizvoda.

Druge dve važne komponente servisnog paketa su Internet Information Services
6.0 Auditing, koji omogućava administratorima da bolje identifikuju
potencijalne zlonamerne korisnike, kao i Network Access Quarantine Control,
uz čiju pomoć administratori mogu da izoluju zastarele podatke iz virtualnih
mreža.

Windows Server 2003 SP1 se može besplatno preuzeti sa Web adrese
[url]http://www.microsoft.com/windowsserver2003/downloads/servicepacks/default.mspx[/url].    (G.B.)

Vidi izgleda da je stvarno zavrsen.
Krenuo sam da ga skidam.

Samo da mi je znati sta ce ovo u benchmark sobi, valjda ide u operatuvne sisteme pa zato i prebacujem tamo.

A hoce li ga isporucivati besplatno kaoi SP2 za Xp ili samo DOWNLOAD...?

Kokos je napisao(la):
Samo da mi je znati sta ce ovo u benchmark sobi, valjda ide u operatuvne sisteme pa zato i prebacujem tamo.
Sorry, moja greška...

faxcool je napisao(la):
A hoce li ga isporucivati besplatno kaoi SP2 za Xp ili samo DOWNLOAD...?
Bilo bi lepo, s obzirom da je 300 MB.

ja skinuo, instalirao... ali sad mi ponovo kaze " 14 days left for activation " :(

To je kad koristis piratski softver :) :) :) :)
Pa "aktiviraj" ga :)

Cuti, super si prosho :) Kada sam isnatlirao RC2 verziju nije mi dao da udjem u Windows. Kaze da nesto nije bilo u redu sa WPA...ko da ja to nisam znao. A najjace je to sto, kada ga instaliras, posle toga nema povratka :)

i?
jel moze da se aktivira ili jok?

Kad se sistem reinstalira posle instalacije SP-a, otidi u Safe mode. Tu će valjda da traži aktivaciju, onda treba da klikneš nešto tipa "later", "never" i slično :) . Restart u normal i ne bi trebalo da bude problema. E, sad: ovo mi je brat rekao, ja niti sam probao, niti imam nameru ;). Probaj, vidi šta će biti, mada ne znam koji je plan ako si ga već instalirao...

da ne vazi mozda ona ista fora kao za aktivaciju obicnog w2k3
u safe modu

Jel mogu preko SP1 RC1 da stavim SP1 final bez vecih problema??
Neko probao?

Ajd, na kraju, jel uspela aktivacija nekome posle sp1 ili da ga ne instaliram (jos)?
Javite.

poke je napisao(la):
Ajd, na kraju, jel uspela aktivacija nekome posle sp1 ili da ga ne instaliram (jos)?
Javite.

ja sam ga(kao sto se u gore navedenim postovima vidi) instalirao pa posle skinuo i sada cekam ... sve novije update-ove sam instalirao samo izbegavam sp1 dok ne cujem da je nekom uspela instalacija

oce bre neko da stavlja taj SP1?
tudja ruka svrab ne cheshe.....

Ja sam stavio SP1 preko onog sp1 beta (valjda beta),i sve je proslo korektno....

Nesto se nisam posvetio da vidim razliku.....za sada je sve OK....

ajde ako neko stavi sp1 final preko ciste 2003-ke i proradi mu sve neka opise kako je to postigao

Uspeo sam i sve je korektno proslo. Odradio sam backup WPA prije instalacije SP1 tako sto sam u safe modu iskopirao iz system32 wpa.dbl i wpa.bak fajlove i posle instalacije odmah digao sistem u safe modu i vratio nazad fajlove. Nije mi trazio aktivaciju i sve radi korektno.

Podigao novu 2003 stavio SP1, digao domen ... radi vec 7 dana i nista ne trazi :)

frogman je napisao(la):
Uspeo sam i sve je korektno proslo. Odradio sam backup WPA prije instalacije SP1 tako sto sam u safe modu iskopirao iz system32 wpa.dbl i wpa.bak fajlove i posle instalacije odmah digao sistem u safe modu i vratio nazad fajlove. Nije mi trazio aktivaciju i sve radi korektno.

ja kod mene nema wpa.bak ali kontam da bi trebalo da radi i bez njeka *.bak je ionako backup file... ili se mozda varam_

evo i ja malopre podigao, sve radi korektno...

posto sam instalirao ponovo sp1 ni ne da mi da udjem u win mora da se aktivira... moze li neko da mi posalje ta dva file-a na [email protected] unapred zahvalan

Imam problem, win2003 lepo radi, kada instaliram SP1, stalno mi resetuje explorer.exe proces, znaci pukne (i zatvori sve programe), i resetuje ga i tako na svakih desetak sekundi. Kada ga uninstaliram sve je ok. SP1 je WindowsServer2003-KB889101-SP1-x86-ENU.exe od 25.03.2005. velicina fajla je 345322744 bytes. Any idea?

voleo bi da vi mene kazete jel ima razloga da stavljam taj sp1 ako mi sve lepo radi i bez njega!?

illidan je napisao(la):
Imam problem, win2003 lepo radi, kada instaliram SP1, stalno mi resetuje explorer.exe proces, znaci pukne (i zatvori sve programe), i resetuje ga i tako na svakih desetak sekundi. Kada ga uninstaliram sve je ok. SP1 je WindowsServer2003-KB889101-SP1-x86-ENU.exe od 25.03.2005. velicina fajla je 345322744 bytes. Any idea?
sta od softvera imas instalirano?
meni se npr. sp2 za xp klao sa alcohol 120%
tj. cim instaliram alcohol svchost krene da zauzima 100% procesor.
a na poslu na jednoj server 2003 masini je zezao nvidia drajver - druga verzija drajvera je resila problem
poenta price je da mozda nije do sp1 vec do necega sto imas instalirano na serveru ili do nekog drajvera
Anti Patriota je napisao(la):
voleo bi da vi mene kazete jel ima razloga da stavljam taj sp1 ako mi sve lepo radi i bez njega!?
ja bih ga instalirao bar zbog sigurnosnih zakrpa

Filo je napisao(la):
sta od softvera imas instalirano?

nvidia whql 77.72 drajveri, sitan software za oc (systool, cpuz, s&m, everest, riva tuner 15.6, tweak ui), 3d markovi 03 i 05, aquamark, total commander 6.53 i winamp 5.08.

mozda je do
illidan je napisao(la):
sitan software za oc (systool, cpuz, s&m, everest, riva tuner 15.6, tweak ui)

Nazad
Vrh Dno