Šta je novo?

Windows 2000 za 300 Din?!!!?!!

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Na yu.oglasi se prodaju BOOT WIN2k Cd-ovi po ceni od 300 din...
Neki se dobro shali ::🙂)))))))

pa mozda je dvd... pazi ne bi mu dao ni 60din za to

Eh da...meni je svojevremeno neki lik nudio win xp office za 450 kinti i bilo mi je skupo 🙂, sada kosta oko 820e.
A win2K server - 1054e 😀
Tako da ne znam sta da vam kazem. Ilegala prodaje to za nekih 200din po CD-u, a mozda i za manje, pa kome se svidja 😀

Pa i to je skupo (300kinti).
Da li je ovde rec o ljudima kojima software treba za firmu (pa moraju da ga imaju), ili uopste.

Ilegala ne prodaje propratnu literaturu, hologram, razgovor sa podrskom, popust za upgrade...

Home user-i nemaju sta da brinu. I sam microsoft je na par mesta decidirano objavio da nema nameru (niti je ikada imao) da vrsi neke drasticne pritiske na ovu kategoriju korisnika (ne racunajuci ono sto su ugradjivali u svoje os-e, ie, msn, media player, neispravljene bagove), tipa: sad ce da te CET-ov advokat i gorila jure po zgradi, sto koristis w2k kuci.

Ako se o stvarnoj ceni radi, bar ono sto sam cuo, nasi dileri microsoftovih proizvoda se ekstremno "pe***ski" ponasaju pa po zestokim cenama prodaju nekompletan paket (samo cd). Dakle, (ne kazem da je tacno, jer mi je to samo preneto) cuo sam da se coveku vise isplati da (ako npr. nabavlja w2k) to kupi u npr. madjarskoj.
Ako sam dobro cuo covek ovde ne moze da kupi 98icu kom1, vec mora da kupi najmanje 5 licenci.

Da li neko ovde ima detaljane informacije sta se (detaljno, tipa debljina kartona u kome je sve zapakovano, koliko reklamnih cd-ova, koliko knjiga.....koliko minuta besplatne telefonske podrske [na srpskom?]...) zaista dobija u paketu nekog od OS-a i za koliko novca. Mislim kod nasih dilera.

DS9 je napisao(la):
Pa i to je skupo (300kinti).
Da li je ovde rec o ljudima kojima software treba za firmu (pa moraju da ga imaju), ili uopste.

Ilegala ne prodaje propratnu literaturu, hologram, razgovor sa podrskom, popust za upgrade...

Home user-i nemaju sta da brinu. I sam microsoft je na par mesta decidirano objavio da nema nameru (niti je ikada imao) da vrsi neke drasticne pritiske na ovu kategoriju korisnika (ne racunajuci ono sto su ugradjivali u svoje os-e, ie, msn, media player, neispravljene bagove), tipa: sad ce da te CET-ov advokat i gorila jure po zgradi, sto koristis w2k kuci.

Ako se o stvarnoj ceni radi, bar ono sto sam cuo, nasi dileri microsoftovih proizvoda se ekstremno "pe***ski" ponasaju pa po zestokim cenama prodaju nekompletan paket (samo cd). Dakle, (ne kazem da je tacno, jer mi je to samo preneto) cuo sam da se coveku vise isplati da (ako npr. nabavlja w2k) to kupi u npr. madjarskoj.
Ako sam dobro cuo covek ovde ne moze da kupi 98icu kom1, vec mora da kupi najmanje 5 licenci.

Da li neko ovde ima detaljane informacije sta se (detaljno, tipa debljina kartona u kome je sve zapakovano, koliko reklamnih cd-ova, koliko knjiga.....koliko minuta besplatne telefonske podrske [na srpskom?]...) zaista dobija u paketu nekog od OS-a i za koliko novca. Mislim kod nasih dilera.
Posto sam bio na Sinergiji(malo se hvalim-utrpao sam se i drugi dan i dobio ranac,sladoleda i kole koliko 'oces i mnogo dobar rucak,ah da,i predavanja su bila zanimljiva 😀 ) i malo smarao one koji prodaju lisenciran softver ajd i ja da se ukljucim:
Prvo:softver se uglavnom ne licencira fizickim licima a ako bas hoces onda treba da odes do jedne nase firme(koja kaze da se od davnih 90-tih bavi "distribucijom" softvera i ma vrlo extremno ime- da ih ne reklamiram,pa ko shvati....😛 )i da njih namolis da ti prodaju jedan Xp.U tom slucaju cena je preko 200USD.Znaci ako hoces kutiju i papirice onda platis malo vise, i u tom slucaju mozes da radis sa tog windowsa sta god hoces,sve dok to podrazumeva instalaciju na jednom racunaru.Ako hoces da instaliras na tvom racunaru i laptopu onda treba jos malo da doplatis
Ako hoces windows xp(a imaju i dos 6.xx , win 3.11,win 9x,nt,me,2k,xp) u oem varijanti(bez kutije) mozes samo da dobijes uz kompjuter i u tom slucaju na kompjuteru imas onu finu malu nalepnicu na kojoj sve pise,ali je u tom slucaju taj OS vezan za taj racunar i ne mozes vise nista sa njim raditi.
To je u vezi operativnih sistema a imaju i licenciran office,sql server,visio,age of empires i gomilu nekih MS enciklopedija

Licenciranje za firme moze ali ako imas >5 racunara.
Tu sad imaju neke 2 varijante:jedna je neko iznajmljivanje softvera za 500usd na 3 godine(100+200+200 godisnje) a druga varijanta je da sve kupis po simbolicni cenama.
Cena je (kao i za oem)125e za XP home,225 za XP professional/2000 professional(sa sp1) i 1250e za server sa 5 CAL.
Ako zelis vise CAL onda doplatis! 🙂
A za svaki klijent u firmi ti uglavnm treba CAL u nekoj formi(per seat,per server ili per processor).
a sto se tice podrske i tu se razlikuje u zavisnosti od broja racunara:
<50 - imas pravo na 2 poziva godisnje
50-250 4 poziva
>250 mislim da je 6 poziva tehnickoj podrski.
Za ove cifre za >50 nisam bas siguran ali jedno 90% su tacne.
Ovaj za <50 je sigurno tacan.
I mislim da ti podrska radi 2 godine a posle ako produzis,tj.doplatis 😉

Ako nekoga bas zanima , dali su mi knjizicu koja se zove "Licenciranje" pa mogu da mu poklonim neka cita i place!
A sto se tice home usera, i taj "simpaticni" mladic iz te firmice je rekao da oni mnemaju nameru da se ganjaju sa nama vec bi to sve trebalo da bude u nadleznosti drzave,tj.da se donesu zakoni koji ce smanjiti pirateriju.Osnovna namera im je izvlacenje para od firmi!
Eto dosta od mene!

thnx Filo,
to ce sigurno nekome biti od koristiti

ovako imam dva pitanja

1. posedujem legalan win2k pro kupljen u USA. kad sam ga prvi put instalirao, registovao sam ga. e sad, da li ja imam pravo na neku teh. podrshku na srpskom ovde u YU. mislim, ne treba mi to uopshte, ali samo da znam.

2. da li imam kakav popust ako se odlucim da kupim winXP pro, i koliki bi bio?

Nazad
Vrh Dno