Šta je novo?

Windows 11 - instalacija, secure boot MUKA

jovanovicb

Zapažen
Učlanjen(a)
23.03.2022
Poena
24
Dragi narode, ja stvarno više ne znam kako da isključim secure boot. Znači na kraju sam negde na netu pročitao da laptop koji imam (asus x541sc) prosto ne može da isključi opciju secure boota? Aj pomagajte molim vas ❤❤

Preko Rufus-a napravi instalaciju sa opcijom ""Extended Windows 11 Instalaltion (no TPM / no SecureBoot)".

Ako se napravi tako, bez tom i no secure boot, necu li da "izgubim"fajlove kad instaliram windows 11 , odnosno mislom da li ce windows 11 komoletno sve fajlove i stvari da instalira, nece nista "preskociti" jer je instalacija napravljena bez tom i no secure boot?

Hvala puno druže na pomoći, evo ga iso na download.

Pitao bih još nešto, da li postoji mogućnosti obrisati sve ključeve za Windows i Office koji su korišceni na laptopu?
Dakle windows i office su aktivirani, ja bih da skinem sve to i da laptop prodam kao cist, bez ijednog kljuca?

Kako izbeci ovo za procesor, prosto mi je neshvatljivo da cetvorojezgrani procesor nije podrzan :S

Untitled.png

Svi ti hardverski zahtevi će biti izbegnuti kada napraviš instalaciju onako sa Rufus-om.

To se još nije pojavilo koliko ja znam, ali verujem da će sigurno biti načina kako i to da se izbegne.

ili jos prostije instaliras windows 10 :)

Stavljen windows 11, sklonjen watermark, ne mari za sad ;)

Nego pitao bih, kad promenim ssd, skinem stari i stavim skroz novi, da li ce serijal kljucevi za win 10 i ms office biti aktivni i dalje ili cu morati ponovo sve novo nanovo? Novi kljuc na ebay i to?

Ako kloniraš, onda sve ostaje isto pa i ključevi. Windows su vezani sa pločom i aktivacija je uatomatska a Office u zavisnosti od generacije.

I ja sam preko Rufus-a napravio instalaciju bez secure boot i bez TPM, instalacija super protekla. Nisam siguran da li je uradio update posle par dana i od tad kreće pucanje sistema. Morao sam da restartuje komp 2-3 puta dnevno. Ubacim flash u USB i od kontakta samog, kao da napravim kratak spoj komp se restartuje.
Vratio desetku I radi.
Opet bih instalirao Win11 ako bih bio siguran da je kriv update.

Rufus lepo moduje Windows 11 ISO fajl , na starim kompovima sa Legacy biosima bez secure boota radi kao podmazano.

Vrh Dno