Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Izgleda da ce biti verovatno podrzani i Intel 7th gen i Amd Zen 1 u Windowsu 11!

Using the principles above, we are confident that devices running on Intel 8th generation processors and AMD Zen 2 as well as Qualcomm 7 and 8 Series will meet our principles around security and reliability and minimum system requirements for Windows 11. As we release to Windows Insiders and partner with our OEMs, we will test to identify devices running on Intel 7th generation and AMD Zen 1 that may meet our principles. We’re committed to sharing updates with you on the results of our testing over time, as well as sharing additional technical blogs.

Nema razloga da ne bude podržano sve od Nehalema i Bulldozera pa na gore. Ajde AMD ima Ryzen platformu, ali Intel je jedan isti djavo još od Sandy Bridge-a, posebno 6-gen i 7-gen.

Dobar tiling, mnogo bolji nego Power Toys.

Def window size explorera ima mesta za jos dve ikone, recimo file extensions i hidden items. Mada nijedno od tihe koristi 99% Win korisnika. Zato je custom layout zakon, kao sto ima KDE Dolphin.

Nevidljivi close window u unmaximized modu je glupost.

Malo je 4 preseta za tiling al svakako revolucija za Windows. Open in terminal u context meniju je linux/unix/macos fora. Podrzavam.

Windows shake je vrh. Treba da bude default.

Clipboard history, jel to isto novo ili je imala i desetka?

Ovo je realno kradja KDEa volume 2

Poslednja izmena:
1624989181279.png

Ispravka, ima 6. Zavsii od rezolucije/skaliranja.

Poslednja izmena:
Nema razloga da ne bude podržano sve od Nehalema i Bulldozera pa na gore. Ajde AMD ima Ryzen platformu, ali Intel je jedan isti djavo još od Sandy Bridge-a, posebno 6-gen i 7-gen.
Kao što sam napisao, stvar je u tome što će HVCI da bude obavezan, tako da nije samo problem CPU, nego i bilo koji stari drajveri koji nisu kombatibilni sa HVCI.

Kako da uključim TPM na mom kompjuteru? Gledao po BIOS-u i nisam mogao da vidim. Ploča je B450M - a PRO a procesor AMD Ryzen 3 3200G

Security ili trusted computing ili nešto slično

BIOS, klik na F7 za ulazak u “Advance mode”.

putanja: Settings\Security\Trusted Computing

uključi se opcija "Security Device Support"

Meni je u BIOS-u secure boot posivljen (laptop 8770w), ali odmah ispod imam izbor da biram HP keys ili customized keys i da izbrisem keys.
Jel nesto od toga moza da pomogne da se ukljuci secure boot.
Inace imam tpm 1.2 koji kazu da moze da prodje windows 11 instalaciju ali uz upozorenje da nije najsrecnije resenje.

Nema, brate, prvo F7...

• Like
Reagovanja: BoT
Auh, ja mislio da je onaj drugi screen Advanced. Hvala puno.
p s. Koji sam ja ***** ...

Poslednja izmena:
Na mom AMD Ryzen 5 2600 lepo radi nemam problema ,nekako imam utisak da mi isplatilo sto sam uzeo njega pre pojave ryzen 1600 af mada verujem da ce biti podrzan na kraju ne vidim razlog da ne bude.
TPM 2 sam ukljucio još kada sam instalirao prvobitni procureli bild ali sam svatio da to nije zapravo glavni ograničavajuci faktor

Zelim svima da upadnu posebno 1 generacija ryzena i 7 generacija intela ,što se tiče tezine sistema tu problema sigurno nema..Ostaje ta zelja mirosofta za bezbednišću i nadam se da će naći neko rešenje.

Probah danas da instaliram Win11, na unsupported Pavilion laptopu, ušao u Dev Ring, pošto mi je izbacivao u sred preuzimanja update-a grešku zbog TPM-a, preuzeo sam appraisin.dll i ubacio ga u jedan od update foldera, to je pomoglo i update se preuzeo i instalirao.

Međutim kad je završeno i kad je krenuo standardni proces restarta, ja odem iz sobe, vratim se posle nekog vremena kad me dočeka ponovo Win10. U Update sekciji je izbacio neku generic grešku i Try Again opciju.

Sad ne znam dal ponovo da pokušavam, jel imao neko sličan problem?

Izasla je na torentima dev verzija sa aktivatorom, pa mozes da je skines i probas u virtuelnoj masini, ako radi, samo instaliras... :D

Da, inače, iako mi se neke stvari ne sviđaju, mislim da niko nije pomenuo novu tastaturu na Windowsu 11. Mnogo bolja nego na Windows 10, tačno mi nije jasno zašto za desetku nisu nastavili tako da razvijaju tastaturu. Sad imaju swipe za kucanje, i tastatura može da se umanji i smesti u donji desni ćošak bliže palcu. Daleko lakše za kucanje na touch screenu.

Windows 11 Compatibility Checker 0.2
Nikako da ga srede, sada mi pokazuje TPM 1.3 što nikako nije tačno jer i windows potvrđuju verziju 2.0 BIOS ima i 1.2 i 1.3 ali to nije TPM. Druga stvar je da pokazuje moj Ryzen 3700x kao da nije kompatibilan a starija verzija ovog programa pokazuje ga u žutom.

1625039469266.png

Konacno normalan dizajn u Windowsu :)

Ja sam odustao od insider verzije, cekam stabilnu da izadje.

Jel postoji mogucnost da ovo ne instaliram?
Vraca mi stalno na 2020 driver, a ja sam instalirao najnoviji vec?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    20.4 KB · Pregleda: 99
Ako se ne varam u Displey Drivers Uninstaler ili ti DDU kada ga pokrenes iz safe moda ima da se stiklira sa desne strane da ne skida update iz windows-a. Pokusaj to.

Evo sada sam bio pokrenuo safe mode i postoji greska posto izbacuje da explorer.exe ne radi, ali ima opcija kao sto rekoh u DDU da se ukine to da sam win instalira drajvere za graficku. E sada kako zaobici ovaj problem je pitanje.

Nego jel i kod ostalih koji imaju Win 11 dobijen preko Insider programa imaju problem da kada resetuju racunar da im Windows Defender svaki put stoji da trazi da se ukljuci zastita?

Poslednja izmena:
Ja nemam problem sa defenderom... :)

Evo kako ce izgledati novi Word. :)

gsmarena_002.jpg

Pazi, cak i do jeseni da ne srede sve, opet ce imati dosta dobru podlogu...Win10 je 2015. godine izgledao skoro kao Win8, pa se vremenom menjao....Win11 vec sada izgleda dosta dobro...dizajneri rade super posao za sad, sve izgleda moderno...naravno, nije sve u dizajnu, ima dosta i u optimizaciji, itd...ali Win 11 mi se cini da vec sada radi glatkije od Win10, bar sto se tih animacija tice... :D

EDIT:
Jos jedna stvar koju sam skontao...ako imam neki dokument na desktopu, i npr, minimiziran mi je file explorer, ako prevucem taj doument na taskbar i stavim ga preko ikonice explorera, explorer se ne maximizuje, kao na win10. :(

Poslednja izmena:
Ako se ne varam u Displey Drivers Uninstaler ili ti DDU kada ga pokrenes iz safe moda ima da se stiklira sa desne strane da ne skida update iz windows-a. Pokusaj to.

Evo sada sam bio pokrenuo safe mode i postoji greska posto izbacuje da explorer.exe ne radi, ali ima opcija kao sto rekoh u DDU da se ukine to da sam win instalira drajvere za graficku. E sada kako zaobici ovaj problem je pitanje.

Nego jel i kod ostalih koji imaju Win 11 dobijen preko Insider programa imaju problem da kada resetuju racunar da im Windows Defender svaki put stoji da trazi da se ukljuci zastita?
Kod mene svaki put traži da se uključi zaštita.

Da to je bug. Trazi da se ukljuci Automatic Sample Submission.

Nazad
Vrh Dno