Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Mislim da spectre/meltdown su razlog za to bar to je moje misljenje

Krivac je $.

Intel ima TPM 2.0 od 6. generacije (skylake) samo treba da se aktivira u bios-u PTT opcija. Svi koji žele da probaju zvaničnu beta verziju treba da aktiviraju TPM (PTT ili fTPM) i onda da se prijave u Insider program (u podešavanjima Update & Security pa Windows Insider Program) i bitno je da se podesi na Dev Channel, ako imate procesor koji je stariji od 8. generacije Intel ili 2. Ryzen izbaciće obaveštenje da nemte predložene specifikacije i da možda bude bagova i smetnji ali daje da se instalira onda najnormalnije. Update-ujte na najnoviji build i onda sledeće nedelje dolazi Windows 11 build. Nadam se da sam pomogao nekome.

Prilozi

• ss.PNG
    ss.PNG
    22.6 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Zna li neko sta se desava sa PC Health Check-erom, nece da pokerne program uopste

Ne znam, meni radi najnormalnije.

spectre and meltdown su krivi za sve zato je i 8 gen min i onaj TPM

Ne.

Dizajn procesora je odavno bio gotov, i to pre nego što je Google kontaktirao proizvođače mikroprocesora, sredinom 2017 godine.

Zna li neko sta se desava sa PC Health Check-erom, nece da pokerne program uopste
Na dva PC neće da se pokrene, tako da ne radi kako treba.
Ni livestram im nije radio kako treba, konfuzne informacije, pa ni app koji su kao popravili jer je pogrešno detektovao neće da se pokrene.
Sve u svemu odličan launch

Na dva PC neće da se pokrene, tako da ne radi kako treba.
Ni livestram im nije radio kako treba, konfuzne informacije, pa ni app koji su kao popravili jer je pogrešno detektovao neće da se pokrene.
Sve u svemu odličan launch
I ti si na osnovu toga zakljucio da je problem APP a ne mozda nesto kod tebe?! To sto je stream imao problema je tehnicke prirode bilo i posle je sve radilo ok. Tako da proveri ti u racunaru da ti ne fali neki od Visual C++ pa to instaliraj.

Predhodna verzija je radila, ova koja je prijavljivala pogrešno šta je kompatibilno a šta ne.
I ako nova ne radi na dva različita računara, do čega je?

Mislim da ovo sa procesorima nema veze pogledajte samo ovo duri ni windows 7 i 8.1 nemaju podrsku za generacija 2-3 ni pa haswell

Napravio sam "Windows 11 21196 modded ISO Ready for Rufus , no Secure boot , UEFI and TPM Check" nakacio sam na google drive kome treba mogu link da mu dam samo da skine ISO ubaci flesku od 8gb i napravi bootabilnu sa tim ISO fajlom za instalaciju , ne znam jel radi na UEFI GPT ali na MBR Legacy radi taj ISO fajl.
Moze meni link porukom ? Hvala ?

I ti si na osnovu toga zakljucio da je problem APP a ne mozda nesto kod tebe?! To sto je stream imao problema je tehnicke prirode bilo i posle je sve radilo ok. Tako da proveri ti u racunaru da ti ne fali neki od Visual C++ pa to instaliraj.
Nije ni kod mene radio. Ukjucen TPM i posle reinstall PC Health radi.

Ja sam mu samo predlozio sta da proveri, dosta puta bas zbog Visual C++ nisam nesto mogo da pokrenem jer mi je neki falio, pa tako sada imam svoju kolekciju Visula C++ koju uvek instaliram i sve mi uvek radi.

No ne mora da znaci da je to problem, sa Windows moze biti xx problema.

Inace posle par godina izostanka iz Insider programa malo pre sam se vratio u njega i dobio sam 21390.2025 verziju Windows-a. Posto sam ranije bio u Insider programu ocekujem da cu valda sledece nedelje dobiti Win 11 na koriscenje.

Evo sada sam na jos jednom mestu procitao da je covek ukljucio AMD fTPM i da posle toga PC Health Check nece da radi pa sam probao kod sebe misleci ma sta se ovo desava.... kada nece ni kod mene vise da radi od kako je ukljucena AMD fTPM opcija u bios a bukvalno do juce je radilo.

Tako da @Dark Magician izvini ali izgleda da si ti bio u pravu. Mrzi me ponovo da idem u bios da iskljucujem AMD fTPM da proverim da li bi posle toga PC Health radio.

Nema veze s tim, meni ni na drugom kompu ne radi, totalno deseta konfiguracija (nije nista dirano u BIOSu). Ovo je nesto do njih, ljudima se danas javio taj problem, citah i na redditu o tome.

Ja sam mu samo predlozio sta da proveri, dosta puta bas zbog Visual C++ nisam nesto mogo da pokrenem jer mi je neki falio, pa tako sada imam svoju kolekciju Visula C++ koju uvek instaliram i sve mi uvek radi.

Ovo sam i ja iskusio nekoliko puta.
Našao sam rešenje preko chocolatey.org
Jeste da je baziran na terminalu ali nema boljeg menadžera aplikacija.

Ako ga neko detaljno isproba na ovoj Windows "Deepin" verziji - neka nam ostavi ustiske!

Taj iso je leak, tako da jeste piraterija :) ili nije, s obzirom da W11 nije još moguce kupiti ali s obzirom da zvanično i nije dostupan i da u pitanju pre-release leak, svakako nije legalan.
Ja ga aktivirao sa W7 ključem.
Evo sada sam na jos jednom mestu procitao da je covek ukljucio AMD fTPM i da posle toga PC Health Check nece da radi pa sam probao kod sebe misleci ma sta se ovo desava.... kada nece ni kod mene vise da radi od kako je ukljucena AMD fTPM opcija u bios a bukvalno do juce je radilo.

Tako da @Dark Magician izvini ali izgleda da si ti bio u pravu. Mrzi me ponovo da idem u bios da iskljucujem AMD fTPM da proverim da li bi posle toga PC Health radio.
Ima nova verzija PC Health-a, probaj nju.
A ima i "WhyNotWin11" https://www.windowscentral.com/whynotwin11-app-check-windows-11-hardware sa više detalja.

Ovo sam i ja iskusio nekoliko puta.
Našao sam rešenje preko chocolatey.org
Jeste da je baziran na terminalu ali nema boljeg menadžera aplikacija.

Ako ga neko detaljno isproba na ovoj Windows "Deepin" verziji - neka nam ostavi ustiske!

Ako se piše o "Visual C++ Redistributable Runtimes", tokom svih ovih dvadeset godina, sve je u jednom paketu.

i5  2500.PNG

Intel i5 2500 radi normalno .

Now what? :ROFLMAO:

YNW11_1.jpg

Nista, u biosu promenis da nije Legacy boot nego UEFI, za GPT mozes da odradis ponovo instalaciju wina stim da u Rufus namestis da bude GPT a ne MBR i sto se tice Secure Boot to isto u bios ukljucis.

Bilo kako bilo Win 11 ce moci na tvoj racunar.

Mozda neces morati ni instalaciju ponovo ako moze da se uradi konvertovanje iz MBR u GPT. Ali budi spreman da nesto moze da podje po zlu i da ces morati da brises sve pa ispocetka, zato iskopiraj sve sto ti treba pre nego uzmes da radis konvertovanje particije.

@BobRock9x E super! Hvala! :)

Ma hoću prvo na drugi SSD da ga nabacim kada izađe update opcija jer bih da isprobo da li će mi raditi svi programi i VST plug-ini koje koristim pošto su neki već matori, a ne jure mi se nove verzije ili zamene. :)
Kada odlučim da ga koristim kao daily driver odradiću svežu instalaciju svakako. :)

asd.png

E ovo je vec nesto, samo jos da prilagode procesor, mislim AF je u pitanju :D

Nazad
Vrh Dno