Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Da se zaobidje TPM dovoljno je da se u Win 11 instalaciji zameni appraiserres.dll, ne mora da se menja ostalo.

Win.png

Edit: Jos jedan SS kada se ide na Accept.

Win 2.png

P.S. dll fajl ne mora da bude iz Win 10 instalacije, moze i na netu da se nadje samo taj fajl, ali je potrebno da se nadje starija verzija, sa najnovijom ne radi.

Poslednja izmena:
Jel ostaje licenca nakon tih zaobilaznih rešenja za install 11-ice?

Odlično, sad nam ostaje da se nadamo da će taj workaround raditi i na finalnoj verziji 11-ice.

Ajde usput ako nekom od vas na 11 nije problem, da pogleda u Settings, pa Windows Insider deo, dal mu nudi da bira koji preview channel hoće da koristi ili mu izbacuje da nije podržan Win11 za taj uređaj.

Apsolutno ne, samo se nadam da ce se do finalne verzije dozvati pameti i da ce prestati sa hardverskim uslovljavanjem. Masa solidnih i dobrih racunara ne zadovoljava njihove NASA standarde, totalno bi bilo bezobrazno da ostane ovako.

Upravo ovo što kaže post iznad. Zbog izuzetno glupih zahteva, masa uređaja nema podršku. Dal mora odmah sad, ne, iskreno nisam ni planirao da testiram 11-icu. 10 sam testirao jedno vreme u Slow Ringu, ali sam i tu poslednjih godina isključivo u Release Preview Ringu. Voleo bih da eto krajem godine kad izađe 11-ica, i mi ostali možemo da je probamo, pa makar i obilaznim putem :D

1600AF je ustvari 2600, tako da bi trebalo da bude podrzan, mada ko zna. Valjda nece biti hard lock za procesore..

Zasto 1600AF ne bi bio podrzan kad ispunjava sve uslove koje je Microsoft objavio + PC Health Microsoft aplikacija izbacuje da jeste...

Ako nisi primetio, mali mekani svaki dan prepravlja uslove.

Ima vremena do sredine sledeće godine, da vidi gde će, šta će i kako će.

8 GB ddr 4 3200 RAM
r5 1600 AF
SSD 250 gb kingston
RX 590 8 GB XFX
B450M S2H mobo

i uslovi nisu zadovoljeni :D

8 GB ddr 4 3200 RAM
r5 1600 AF
SSD 250 gb kingston
RX 590 8 GB XFX
B450M S2H mobo

i uslovi nisu zadovoljeni :D
Udji u BIOS, pa Peripherals i postavi na enable AMD CPU fTPM pa pokusaj opet.

Odlično, sad nam ostaje da se nadamo da će taj workaround raditi i na finalnoj verziji 11-ice.

Ajde usput ako nekom od vas na 11 nije problem, da pogleda u Settings, pa Windows Insider deo, dal mu nudi da bira koji preview channel hoće da koristi ili mu izbacuje da nije podržan Win11 za taj uređaj.
Izbacuje da nije podrzan.

P.S. Ako nekog interesuje, moze da se uradi upgrade sa 10 na 11, tj. ne mora clean install...za sad sve radi ok.

Ja baš hteo da proverim kod mene, uključio fTPM i PC Health neće da startuje uopšte... :ROFLMAO:

Svakako je to sad najviše nastavak šminkanja Windowsa 10, samo što su sad rešili da šminkaju na nešto drugačiji način. Zato mislim da će skoro svi moći da dobiju Windows 11.

A imajući u vidu iskustvo sa Windowsom 10: nikakav procesor nije problem, može i neki slab da bude, ali da ima SSD. Verovatno će to biti i za Windows 11. Kapiram da im se ne isplati da prave operativni sistem takav da će najjeftiniji kompjuteri u prodaji da se nastave pridavati sa Windowsom 10 umesto sa 11 jer ovaj drugi nije podržan.

Mogli su tako i da nas za Windows 10 otkačinju ako SSD nemamo, pa nisu.

Ovi ako nastave ovako smeši im se Vista scenario. A i nastavak niza jedan dobar-jedan loš OS.

Biće to i četiri cifre.

Nego, moja greška ovde: (izgubio iz vida Alder Lake)

Ima vremena do sredine sledeće godine, da vidi gde će, šta će i kako će.

Ovo, šta god da je i šta god da predstavlja, mora da izađe na jesen, zbog Alder Lake-a.

Pa i najavljen je izlazak sa oktobar, a na većini promo materijala Windowsa 11 u taskbaru stoji datum 20.10.2021.

Napravio sam "Windows 11 21196 modded ISO Ready for Rufus , no Secure boot , UEFI and TPM Check" nakacio sam na google drive kome treba mogu link da mu dam samo da skine ISO ubaci flesku od 8gb i napravi bootabilnu sa tim ISO fajlom za instalaciju , ne znam jel radi na UEFI GPT ali na MBR Legacy radi taj ISO fajl.

Napravio sam "Windows 11 21196 modded ISO Ready for Rufus , no Secure boot , UEFI and TPM Check" nakacio sam na google drive kome treba mogu link da mu dam samo da skine ISO ubaci flesku od 8gb i napravi bootabilnu sa tim ISO fajlom za instalaciju , ne znam jel radi na UEFI GPT ali na MBR Legacy radi taj ISO fajl.
Šta ti je trebao Rufus ?

Ovo trenutno deluje kao strategija da ljudi koji mrze 10, ga sad zavole u odnosu na 11.
Ne vidim da će obavezni TPM nešto mnogo da unapredi sigurnost (možda hoće kad je obavezan), ali koliko vidim specifikacija za Secure Core nije obavezna, i skoro i nema računara koji su Secure Core. Za Bitlocker kako prodaju priču, to samo u prevodu znači da će ljudi imati problem ako resetuju TPM namerno ili slučajno, a nisu sačuvali ključeve, ili im rikne ploča (tako da je više muke nego koristi). Loš dizajn od početka kad su uveli u Visti, realno je bolje kad se namesti bez TPM.
I zna li neko u čemu je poneta 8th gen minimuma? Jer od kad su predstavili, samo unose još više konfuzije u celu stvar.

A novi start meni, bože mili zašto nepotrebno tupljenje...

Sve u svemu, nakon što su uspeli da smanje fragmentaciju, odlučili su da je opet naprave i da što manje ljudi bude na novom sistemu, kao da prepisuju od Androida.

Kako bi se drugačije prodavao novi hardver..
Zasvrbeo džep proizvođače hardvera, sigurno im je ozbiljno opala prodaja što zbog pandemije, što zbog Win10 koji maltene može i na Pentium 2 da se instalira, pa ljudi prestali da se interesuju za novi hardver, kad stari odlično radi.

Oni su čak i masu njihovih Surface uređaja otpisali, među njima i onaj preskupi Surface Studio...

Taman su lepo počeli da peglaju 10-ku, skupili masu uređaja nakon dužeg vremena na jedan OS i sad ajde ponovo. Pa će naravno imati probleme za par godina, kad Win10 bude držao ogroman deo tržišta, biće ponovo "Molimo vas ljudi, pređite na novi OS, bezbedniji je, vaš Win10 je ranjiv, bla, bla.."

spectre and meltdown su krivi za sve zato je i 8 gen min i onaj TPM

Ako je stvarno spectre/meltdown, eh, ionako stalno nalaze nove varijante na temu. Jedino da sa svakom verzijom Windows, zabranjuju predhodnu generaciju CPU.

@Markic zapravo pandemija je izazvala rast PC tržišta, jer su svi sedeli kući.

Nazad
Vrh Dno