Šta je novo?

Windows 11 butovanje sa eksternog M.2

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX750
Kućište
Phantex P600S
Monitor
IIyama G-Master GB2770QSU
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Komp na poslu na kome sam nekad radio sam prosledio koleginici, sve bitne podatke sam prebacio, ubacio nov m.2 i instalirao i podesio nov windows. Stari m.2 disk sam stavio u USB 3.1 fiokicu da bih povremeno podigao stari sistem, jer tako pristupam Fuji SP3000 skeneru po potrebi. Međutim kad pokušam boot sa tog eksternog diska sistem krene da se diže a onda izbaci inaccessible boot device grešku. Kada se disk ubaci u m.2 slot na ploči sistem se normalno podiže, ali to je preterano cimanje. Takođe podigao sam sistem sa m.2 diskom u ploči i dok je sistem bio u radu priključio sam fioku da bi je prepoznao i imao u drajver bazi, ali bez uspeha. Da li neko zna šta treba da uradim da bih mogao da dižem sistem sa eksternog diska.

Nope Mike, to znam i koristim, meni treba postojeća instalacija koja je bila na internom m.2 disku da postane butabilna sa USBa.

Ne garantujem ali možda preko Nacrium reflect- Napraviš bacup pa Restore on new hardware opcija. Radilo je sa Linuxom.

Ipak ne radi, posle prvog inicijalnog butovanja, prestalo je da radi, sad prvo ne može da nađe boot device a onda ulazi u režim popravke i tako u krug. Na kraju sam uzeo M.2 PCI-E 4x karticu i ubacio disk kao interni. Smučilo mi se, iskreno.

Nazad
Vrh Dno