Šta je novo?

Windows 10 - sleep mode

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Imam stariji komp, ima vec blizu 10 godina. U medjuvremenu sam mu menjao neke stvari, tipa SSD i tako ali generalno star je. Meni je sasvim dobar i takav, medjutim u poslednje vreme pocele su da mis e esavaju neke stvari, koje ranije nisu, a ne mogu da ustanovim u cemu je problem. Dakle pre nekih godinu dana sam mu stavio win10, pre je bio win7. Win10 je radio ok do pre mesec, dva, kada je poceo da mi se desava ovaj problem. Problem je u sleep modu. Dakle svaki put kad kompjuter od na sleep, desava se nesto drugo. Nekada se vrati normalno, uz lozinku. Nekada se vrati i uopste ne trazi lozinku. Nekada (sto je najveci problem), prosto ne moze da se vrati uopste. Dakle pocne power dugme da treperi kao da ce da podigne sistem, ali ostane zablokiran. Onda mora da se iskljuci komp totalno (cak i iz struje) da bi se sistem opet podigao. Poslednjih par dana mi se desava da umesto sleep ode na shutdown. Dakle najrazlicitije gluposti pravi. Sad, posto nemam vremena za zezanje sa reinstalacijom windows-a ili sam cak mislio, posto je stariji komp da se vratim na win 7 posto sa njim godinama nisam imao ni najmanji problem, hteo sam da vidim da li neko mozda zna sta bi uopste moglo da pravi problem, da li hw ili sw i da li mogu to nekako da resim?

Hibernacije je isto sto i sleep mode? Ako jeste, to mi ne igra, jer mi treba da posle nekoliko sati neaktivnosti komp ide na sleep.

Sad sam procitao razliku. Dakle sustinski razlika je sto sleep snima zapocete procese u RAM, a hibernate na hard disk. Meni se komp skroz gasio, dakle kuler i sve je prestajalo da radi. Jel to onda bio hibernate ili sleep? Uradio sam ovo sto si mi napisao, pa cemo videti kako ce se ponasati. Hvala.

Немам тих проблема са слип модом, али ти топло препоручујем да вратиш седмицу. То је, наравно, моје мишљење. Исто сам са седмице отишо на 10-ку и увидео да је седмица, на старијим машинама, знатно стабилнија.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

Razmisljao sam o tome dosta puta. Nego nemam nikako vremena da to odradim i nikako da ukapiram da kada ce vaziti podrska za sedmicu. Jedino sto mi se vise svidja na win10, u svakodnevnom radu je calendar app, koji podrzava paralelno pracenje vise naloga i kalendara, sto nisam uspeo nigde da nadjem na sedmici, odnosno za sedmicu.

Кажем, то је моје мишљење, ко се где снађе, супер. Само да ради и да се заврши посо.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

А да, ово важи само за старе машине, да не кажем, старију генерацију, јер сам и ја ту негде,

Nazad
Vrh Dno