Šta je novo?

windows 10 problemi sa start menijem

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozz narode, u poslednje vreme imam problem sa windows 10 start meni ne pokrece neke bitne funkcije, recimo deo gde treba da bude email je u nekom cudnom formatu sa >@# I kada pokusam da ga pokrenem nista se ne desi, a pre toga sam imao problem da mi se vise puta u toku dana meni blokira, tako da kad kliknem na njega nista se ne desava
u pitanju je w10 x64 I licenciran je (prelazak sa w7)

moze li se ovo resiti?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 154
Probaj prvo sa ovim:
U Command prompt (As Administrator), jednu po jednu liniju:

sfc /scannow

dism /online /cleanup-image /restorehealth

Probao, nista se ne desava, problem i dalje ostaje :(

pozdrav,ne bih da se pravim mnogo pametan ali te ikone na start meniju,nisu uvek u funkcionalnom stanju,ja sam licno imao lose iskustvo sa email i skype,pa cak i explorerom u start meniju,i nisam nikako mogao odatle da pokrenem,te sam stekao utisak da su neke zastarele verzije i sve odatle uklonio,instalirao novi skajp,chrome i explorer,te resio taj problem,a sad ovo kod tebe je meni nesto nepoznato tako da ne mogu da tvrdim kako da to resis.nadam se da sam bilo kako pomogao u resavanju problema/ :wave:

Redovan update, store takodje...i posle savakog upgrade ili update radim ciscenje regystrija.
CCleaner obicno nadje gomilu za brisanje...narocito posle upgrade.
Ne radim to zato sto sam imao probleme vec navika...i potreba.
Sistem drzim vec blizu 4 godine, windows 8 pa upgrade na win 8.1 pa win 10 insider.
Vecina problema pri pokretanju je bila neki repovi u regystriju ili do grafickih drajvera.
Vidim da imas tu integrisanu HD 4600 tu sad moze isto da se javi problem, bilo ih je vec.

Kako kome...neko nema problema i uziva, samo prepucava.
A neko radi cistu instalaciju svaka tri dana i opet mosa.
Vise srece sa nekim drugim OS...win 11...12? mozda tamo posle 2020-te?

Radi 7ica odlicno, ne moram da razmisljam o tome da li ce neka funkcionalnost sistema da mi nestane posle svakog update-a.. Da se vratimo na temu. Mislim da bi ti clean install rešio problem. Vec imas aktiviran windows samo skines odgovarajući iso i instaliras... Kad ti trazi da uneses key idi na skip.

Ja perporucujem isto cistu instalaciju ali win7.
Nemaju svi potrebe za brzim, smislenijim OS...a i tih 5-10fps nije nesto...

Nit je brzi, nit smisleniji. Voleo bi da jeste.

ja sam bas hteo da izbegnem brisanje sistema i ponovnu instalaciju svih programa posto ih zaista imam mnogo programa i dokumenata...
ne mogu da pokrenem ni windows store niti bilo sta

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 87
Nazad
Vrh Dno