Šta je novo?

Windows 10 pitanje

tesman

Cenjen
Učlanjen(a)
29.04.2013
Poena
159
Pozdrav.
Kupio sam nedavno laptop sa operativnim sistemom Windows 10 Home. Instalirao sam raznorazne programe i imao probleme sa licencama pa bih da najbolje preinstaliram sistem. Ono sto mi nije jasno je da li je instalacija koja je isla uz laptop negde na hard disku, mogu li da instaliram ceo sistem iz pocetka a da mi ostane licenca za windows?
Hvala

ako ti je dosao sa vec instaliranim sistemom, licenca ti je zapamcena I samo instaliraj sa nekim generickim kljucem

Sta ti to znaci genericki kljuc? :) Malo sam digitalno nepismen :D

ukucas na google windows 10 home generic key I kada budes instalirao upises neki od tih, a on ce ti aktivirati po zavrsetku instalacije lincencu koju imas zapamcenu

ne zezaj se sa generičkim ključevima, ako nećeš da imaš pravnih problema.

aktivacija win10 je u nacističko/orvelovskom maniru , vezana za mac adresu tvog laptopa i još par HWID stringova.
ti imaš legalan i aktiviran win, i nemaš brige sa legalne strane.

tako da slobodno skini najnoviji windows10 ISO (nikako insider build) i opali "activate windows now" kad ti bude izbacilo.

i nek ti je Bog na pomoć.

zasto bi imao pravnih problema sa generickim kljucem? pa on samo sluzi da se prodje instalacija...cim se konektuje na internet aktivirace se njegov pravi koji je zapamcen

na taj nacin ne moze da ima nikakav problem...moj kljuc ke recimo za windows 8 i ne mogu da ga unesem kada instaliram windows10, ali se windows uredno akivira preko tog kljuca kada se zavrsi instalacija, a genericki kljuc mi je potreban da je prodjem

Poslednja izmena:
Ne treba ti Windows 10 genericki kljuc, ljudi citajte malo sta iskace pri instalaciji a ne samo "next next next finish".
U jednom trenutku instalacije te pita da uneses kljuc, a dole pri dnu pise ako reinstaliras vec postojeci system da kliknes da nemas kljuc I instalacija nastavi, a pri prvom logonu je vec pricao sa majom I tajom I bezbednjakom tamo u MS I aktivirao se.

Ne mora genericki kljuc sam ce aktivirati(ako si online) dokle god plocu ne zamenis.

Zašto ne bi probao opciju "Reset this PC" iz control panela?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    20.7 KB · Pregleda: 62
Nazad
Vrh Dno