Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aha! Wacom table su totalno s'eba'i sad nedavno.

Meni su tako prestali sa radom odredjeni tasteri na tastaturi (Hp 4530s) posle poslednjeg update za win10. Prvo sam pomislio da je riknula tastatura, medjutim updejtom biosa problem je nestao. Toliko o win10.......

Iskljucio "Pause updates" da ga obnovim, naravno Win 10 ne da da odmah upalis dok ne skine svoja azuriranja, ostavio da se azurira, na sledecem paljenju laptop se (opet) ugasio sam od sebe identicno kao i proslog puta kada sam dozvolio neko azuriranje.

Odmah brisem sve te update-ove i na pauzu jos 35 dana.

Imam problem kada palim kompjuter, monitor mi ostane ugasen. Tek posle par minuta se i on upali. Nekad se ovo desi nekad ne, nema pravila. Kablovi su uredu, drajveri za graficku (nvidia 960) reinstalirani. Ima li neko iskustva kako resiti ovo?

Ugasi se kad krene da diže sistem ili od starta?

od starta, ni onaj logo ploce, ni komande za ulazak u bios ne vidim, kao da monitor nije povezan ili sta vec. Lampica monitora blinka, cuje se da windows podignut, kada se i pritisne nesto na tastaturi cuje se na zvucnicima, ali nema slika. I onda samo odjednom se upali i monitor.

video da sam da ljudi imaju problem sa crnim ekranom ali im se vidi kursor, ili kada treba wake up da se odradi nakon nekoriscenja. Ali ovo nije to. Iskljucio sam opciju fast start (boot), ali ne pomaze.

Poslednja izmena:
@aleksa87
To je pre problem sa grafikom, ne sa Windows-om. Koji komp je u pitanju i da li je grafička pod garancijom? Moguće da otkazuje.

Ja sam takav problem imao sa monitorim koji je crkavao (trebalo mu vreme da se "zagreje") i na kraju prestao da se ukljucuje.

Probaj monitor na drugom kompu

Ovo je 90% problem sa monitorom. U većini slučajeva se može popraviti (ako je problem neka smd komponenta).

Poslednja izmena:
Hvala na savetima i sugestijama. Skoro sam presao na win 10 i posle nekog vremena krenuli navedeni problemi, pa sam nekako povezao sa windowsom a nisam razmisljao u pravcu graficke (stara oko 2.5 godine) ili monitora (star preko 10 godina) sto deluje logicno. Isprobacu prvo monitor kada se ohladi na drugom kompjuteru, a zatim i kontrola graficke.

Imam problem kada palim kompjuter, monitor mi ostane ugasen. Tek posle par minuta se i on upali. Nekad se ovo desi nekad ne, nema pravila. Kablovi su uredu, drajveri za graficku (nvidia 960) reinstalirani. Ima li neko iskustva kako resiti ovo?

Da ne koristis kakve programe za kontrolu brzine ventilatora,oce oni da naprave takav problem?

Probaj da izvadis grafiku sa ploce i ponovo je vratis.

Probaj stariji driver za grafiku,mada on najverovatnije nije.

Poslednja izmena:
Sta cemo sa tim da win10 ne moze da odradi update na Core2Quad masini kod dva ortaka, a ni na Xeon modu kod mene. BSOD do BSOD-a, predjemo na win7, podgine ga kao da je SSD a ne WD hard....

Tuzna je prica jako sa desetkom od kako je krenula 2018...

Sent from my PandaS7Edge

Kod drugara, Core2Quad i Core2Duo rade lepo na Rs5 već. Kod mene. jedini komp sa starim Phenom II 965BE je dobio RS3 minut od kada je pušten a sada radi na RS4 insider 17341 bez problema.

Sta cemo sa tim da win10 ne moze da odradi update na Core2Quad masini kod dva ortaka, a ni na Xeon modu kod mene. BSOD do BSOD-a, predjemo na win7, podgine ga kao da je SSD a ne WD hard....

Tuzna je prica jako sa desetkom od kako je krenula 2018...

Sent from my PandaS7Edge

Nestabilan OC?

@CountMike slazem se, radio je, sa 90 avg fps u CSGO posle update windowsa. U tom momentu sam odlucio da dignem sistem od nule, jer znam da to nije ta performansa koju sam imao pre update, isto na druga dva racunara sa Q6600 i 9650, radila desetka, kad je dignut od nule nece da pipne update...

@Dark Magician, mozda bude kad ti overclockujes. :) Salu na stranu sve 3 masine su radile na stocku, normalno. :)

Da budem iskren od 95fps koliko je prosecno test dao u csgo, do 165fps na windows 7 ima mnogooo. A OC je i dalje stabilan na 4.00GHz i to na manjoj voltazi. :) EDIT: https://postimg.cc/image/hgzu9n8nf/ - 163fps ipak.

Sta da mu radimo, mozda je cak i bolje za taj hw da ostane na win7. :)

Poslednja izmena:
@CountMike slazem se, radio je, sa 90 avg fps u CSGO posle update windowsa. U tom momentu sam odlucio da dignem sistem od nule, jer znam da to nije ta performansa koju sam imao pre update, isto na druga dva racunara sa Q6600 i 9650, radila desetka, kad je dignut od nule nece da pipne update...

@Dark Magician, mozda bude kad ti overclockujes. :) Salu na stranu sve 3 masine su radile na stocku, normalno. :)

Da budem iskren od 95fps koliko je prosecno test dao u csgo, do 165fps na windows 7 ima mnogooo. A OC je i dalje stabilan na 4.00GHz i to na manjoj voltazi. :) EDIT: https://postimg.cc/image/hgzu9n8nf/ - 163fps ipak.

Sta da mu radimo, mozda je cak i bolje za taj hw da ostane na win7. :)
Pa tako obično i ide, HW i OS treba da budu jedno sa drugim što se tiče godišta osim ako ti ne trebaju neke naročite stvari sa novog OS-a, kao recimo Dx12. Meni stari HP laptop još uvek radi najbolje sa XP-om sa kojim je i došao. Probao 7micu, vuče se kao prebijen pas, čak ni noviji Linuxi nisu radili kako treba i kao XP. Za 10ku i nema uslova, toliko je mator.

Poslednja izmena od urednika:
evo da se javim sa onim problemom sa monitorom, izgleda da se kvari monitor, na racunaru sa win7 isto mu treba vreme. Inace desava se pri prvom podizanju sistema, tj verovatno kada je monitor hladan.
Tako da je sa windowsom sve uredu. Hvala na pomoci.

Pa tako obično i ide, HW i OS treba da budu jedno sa drugim što se tiče godišta osim ako ti ne trebaju neke naročite stvari sa novog OS-a, kao recimo Dx12. Meni stari HP laptop još uvek radi najbolje sa XP-om sa kojim je i došao. Probao 7micu, vuče se kao prebijen pas, čak ni noviji Linuxi nisu radili kako treba i kao XP. Za 10ku i nema uslova, toliko je mator.

Toliko je mator da savrseno radi u 2018. godini, sramota je sto pokusavaju da ubiju pricu. :) Svakako srecno svima sa quadovima i 771 Xeonovima.. :)

Da li je ova verzija 1803 ispravila problem sa start menijem ?

Koji problem? Ne klikćem na start... [emoji23]

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

meni radi sada start

Pojavi se 1803 update, skine ga i instalira, sve trajalo max 30 min, sve super, sve radi, ajd da se sigram.
Cepam igru sa drustvom preko discorda, pricam i posle nekih 2 sata skontam da me ne cuju. Mislio zeza nesto discord i skontam da mi mic ne radi. Win ga vidi da je naboden, ali kao mrtav.
Donesem drugi mic, isto.
U medjuvremenu prso i nv experience i steam...
Reinstall zvucne nije pomogao, pomislih zveknula mozda zvucna.
Linux live, sve perfektno radi iz prve.
Vratim se na win, zvucna i dakje mrtva, nv exp polovicno radi, steamu nista nije jasno a discord totalno zbunjen, samo update error izbacuje...
I sada ide win reinstall...

A do ovog updatea je sve super radilo...

H6X

Poslednja izmena:
Zaledi se "start". Na par strana se pisalo o tome. Računar se gasi sa Crtl + Alt + Del.

Pojavi se 1803 update, skine ga i instalira, sve trajalo max 30 min, sve super, sve radi, ajd da se sigram.
Cepam igru sa drustvom preko discorda, pricam i posle nekih 2 sata skontam da me ne cuju. Mislio zeza nesto discord i skontam da mi mic ne radi. Win ga vidi da je naboden, ali kao mrtav.
Donesem drugi mic, isto.
U medjuvremenu prso i nv experience i steam...
Reinstall zvucne nije pomogao, pomislih zveknula mozda zvucna.
Linux live, sve perfektno radi iz prve.
Vratim se na win, zvucna i dakje mrtva, nv exp polovicno radi, steamu nista nije jasno a discord totalno zbunjen, samo update error izbacuje...
I sada ide win reinstall...

A do ovog updatea je sve super radilo...

H6X

Probaj ovo

https://mspoweruser.com/windows-10-...nd-and-mouse-problems-here-are-the-solutions/

Hvala, ali sam vec reinstalirao win i sada sve radi kako treba.

H6X

Mogao si da staviš LTSB kad si već reinstalirao :p , da ne dolaziš opet u istu situaciju.;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno