Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moz biti los cd. Probaj fleskom.

Zanimljiv odlomak iz sk-a ovog meseca [emoji16]
f7e6710b0f1cb936234d0b70ce42f69a.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Au koje vredjanje... djubre se uvredilo kad je culo da su ga uporedili sa w10, sramota!

Овако пише у СК? Дефинитивно нисам погрешио што сам давних година укапирао да је то часопис за децу и да ту пишу они који не могу у реално озбиљне часописе. Не кажем да је 10 нешто добар али ми се чини да овако пише онај ко не уме да се снађе са новотаријама. Ниједан нежељени рестарт и ниједан битан проблем.

Опсссс, превидео сам да је ова тема за пљување по 10. ;)

Pa uvek se juri onaj fudbaler koji ima loptu ovaj hteo sam da kažem da se uvek pljuje onaj OS koji se najviše i koristi i "voli". Ja mrzim ljinux i mislim sve najgore o njemu ali ga retko pljujem i što je najvažnije ne koristim ga nikada, dok ga ovi ođe mlogo koriste Windows pa ga pljuju. Što li ga koristite ondak kada je đubre????

Ја користим линух али не пљујем на windows ако нема разлога. То што се помињу рестарти и апдејти нисам доживео, деси се да некад буде апдејт док повремено користим али се појави порука да је рестарт потребан и да ће да буде у означеном времену, не одмах и сад. Зато ме и чуде текстови у часописима у којима се види да аутор није баш најупућенији и да има неку одбојност у старту. Као и ти за линух, као што сам и ја имао такво мишљење пре ~10 година док нисам решио да пробам.
Немам разлога да га мрзим, кад год ми је потребан одради посао али из много разлога није стално укључен. Овакви чланци су кренули од појаве windows 95 када је била пљувачина, после је ХР био на мети па Виста па сада 10. А кроз неколико година ће ови исти да се куну у 10.

A dobro, sedmica je 10 godina star sistem mora se ici dalje, ne moze se ocekivati da desetka iz 2018. rs5 klizi na racunaru starom deset godina sa hdd-om, kao da smo sedmicu mogli sa deset godina starim racunarom(te 2009) pokrenuti da klizi.
Meni je 8.1 bio kul sistem, koristio bi ga i danas ali je amd ukinuo podrsku ima 2 godine.

Ja sam 2009 imao W7 na 7+ odina staroj masini i klizio je vise nego sto W10 klizi na top-end laptopu danas.

Nostalgija alfa, da probaš danas to video bi kako "klizi", razmazili su nas SSD-ovi i vrhunski mobilni telefoni.

Da li cu se pokajati ostaje da vidimo
d4d68496708b93297f443751f15d2304.jpg

Ja jesam. Srećom sam imao Todo Backup Home

@ LordVladd
Ja sam imao problema mesec dana sa tom dole zakrpom KB4100347, pisao sam na forumu.
Bio mi je komp dva puta u servisu prošlog meseca dok nisam skontao da me je zezala ta zakrpa, pa uradi backup sistema
ili ako imaš plave ekrane kao ja onda deinstaliraj tu malu zakrpu kasnije

Da li cu se pokajati ostaje da vidimo
d4d68496708b93297f443751f15d2304.jpg

Feature update to Windows 10 , 1809 ti je kompletan upgrade na verziju 1809 bez pitanja hoces li ili neces tako je i meni bilo sa 1803 na 1809 ja sam mislio da je zakrpa kad ono skida sat vremena pa restart i posle mi vrsi upgrade na 1809 bez moje dozvole sat vremena.

Zato treba blokirati Windows Update pa raditi po potrebi i birati šta se instalira pa nešto instaliraš a nešto ne kao što je ona zakrpa gore na spisku

Pao 1809, sve okej za sad.
Instaliran Do Not Spy10 i Classic shell reda radi.

IE, Edge i Firefox svi rade u High-contrast/Dark Mode na W10. IE RADI, ALO!
A Chrome ne ume ni da barem uradi invert boja... koje dzubre :(

Da, svega 20 godina kasni :D Posto je Dark mode radio jos u Windowsu XP/2000 (kroz High Contrast, ali je Chrome ignorisao)

^I ti onda pljucneš po lindži kako ne valja ništa, jel eto, sa OSX "otkinuli samo 13% desktopa koliko su loši.:D

Ovamo ti za dark mode ne treba system-update feature, već namestiš dark/orage/ljubičanstveni/XY mod po volji.:d

Nije MS kriz, vec aplikacije koje namerno ignorisu i postave svoju temu :) Vecina aplikacija radi odlicno u toj temi.
Samo Chrome i jos poneka se prave pametne ;)

P.S. Ne diram ja Linux nesto :) Ono sto nisam imao prilike da isprobam ozbiljno ne komentarisem. Meni bi se Linux verovatno mnogo vise svideo, ja volim command line i mogucnost da cackam sve moguce, ali posao mi je razvoj drivera za Windows vec 20ak godina, pa ono.... cemu drugi OS :D
Pa o tome kolega i prica ;)

Да ли има неко решење како да убрзам укључивање win10 или сам промашио тему?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Да ли има неко решење како да убрзам укључивање win10 или сам промашио тему?

Imas u power optionsu-dugme fast startup.

Meni je to off, posto kad mi je upaljeno zabode mi izmedju windows loga i login screena.
Najbolji kupi SSD

Poslednja izmena:
Nije MS kriz, vec aplikacije koje namerno ignorisu i postave svoju temu :) Vecina aplikacija radi odlicno u toj temi.
Samo Chrome i jos poneka se prave pametne ;)

P.S. Ne diram ja Linux nesto :) Ono sto nisam imao prilike da isprobam ozbiljno ne komentarisem. Meni bi se Linux verovatno mnogo vise svideo, ja volim command line i mogucnost da cackam sve moguce, ali posao mi je razvoj drivera za Windows vec 20ak godina, pa ono.... cemu drugi OS :D

Pa dobro... nije svima prioritet teletabis za ziljavu decu,;) Inače se Chrome ne pravi pametan:

Onda je i ono da je udeo "manji od 10% sa OSX, jer ne valja ništa" varka neupućenog.:D;)

Imas u power optionsu-dugme fast startup.

Meni je to off, posto kad mi je upaljeno zabode mi izmedju windows loga i login screena.
Najbolji kupi SSD

Најгоре од свега је што је на ssd-у.. У питању је лаптоп

Pa dobro... nije svima prioritet teletabis za ziljavu decu,;) Inače se Chrome ne pravi pametan:

Onda je i ono da je udeo "manji od 10% sa OSX, jer ne valja ništa" varka neupućenog.:D;)

Ukljuci High Contrast black theme u.W10 i vidi kako izgledaju Edge IE i FFox, a kako Chrome.
Koja je to tema, gtk+?
EDIT: Udji na neki sajt koji nema svoju dark temu, tipa google.com, pa pokazi to isto :) Tek posle svhatis da si varao, jer tema nije Chrome-ova vec Bench :)

A za procente ne kapiram o.cemu pricas.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno