Šta je novo?

windows 10 instalacija - your pc ran into a problem and needs to restart

smk

Cenjen
Učlanjen(a)
25.05.2015
Poena
170
Prilikom butovanja windows 10 instalacije sa usb-a, dodje do prvog loading skrina sa windows logom i onda izbaci "your pc ran into a problem and needs to restart" i ispod "page fault in non-paged area."

Radi se o novom laptopu, danas kupljen - asus k556u, ubuntu mi je najnormanije instalirao bez problema, windows 7 nije resenje, jer ne postoje drajveri za windows 7.

Ima li neko resenje?

Inace windows 10 sa vise usb-ova proban.

Neki torrent, instalirano brdo laptopova i racunara sa tim flesom i tim iso-om, preko rufusa sam pravio

Memorija, eventualno hard. Malerozno. Proveri oba.

Ni memorija ni hard, vec Rufus>MBR Partition for UEFI i prilikom butovanja usb-a BIOS>boot override>UEFI Kingston i radi kao sat.Glupost velika.

Cuti, dobro je kad je HW ispravan.

Kod Asus laptopa za legacy boot treba nešto čačkati u biosu: Launch CSM i sl.

Ni memorija ni hard, vec Rufus>MBR Partition for UEFI i prilikom butovanja usb-a BIOS>boot override>UEFI Kingston i radi kao sat.Glupost velika.

Jer ti je default UEFI i Secure Boot, a ti si na kraju instalirao MBR?
Bolje je UEFI instalacija i onda u BIOS učitaš ključeve za Secure Boot.

Poslednja izmena:
Imam i ja problem sa instalacijom WIN 10 i 8.1 (x64). Radim sa WIN 8 x64, jer je jedino ona htela da se instalira, o 64-bitnoj varijanti je rec. Maticna ploca je INTEL DG35EC, 3Gb ram-a, procesor Dual core E5700. Izbacuje poruku da procesor ne podržava određene instrukcije (MMX, SSE, SSE2, SSSE3, EM64T). Na drugom računaru, sličnih karakteristika, imam procesor E5200 koji ima iste instrukcije, plus SSE3 i na njemu radi WIN10 bez problema. Nabavih procesor E5200, međutim i sa njim isti problem. CPUZ pokazuje istovetne podatke na oba procesora. U čemu je problem? Vidim u nekom od prethodnih odgovora da se pominje BIOS. Ja kod mene nisam našao najnoviju verziju od one koju imam (ECG3510M.86A.0118.2010.0113.1426). Probao sam i procesor E5400 i CELERON E3400, ali opet isto. Može pomoć? Pozdrav!

Захваљујем свима, решио сам проблем. Прогуглао сам лепше него обично и открио да ми је плоча застарела и произвођач не ради апдејтове, поготову за биос. Цака је била у биосу, све остало функционише беспрекорно. Ако и други имају сличне проблеме, да знају у ком зецу чучи грм.

Nazad
Vrh Dno