Šta je novo?

Windows 10 greška - your pc ran into a problem and needs to restart

vladakv

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.12.2016
Poena
19
Ponekad pri podizanju sistema javi se plavi ekran na kome piše tekst iz naslova. Gledao sam na YT brojne solucije, ali ni jedna ne pomaže. Kada restartujem računar, sistem podiže normalno, pa opet nakon drugog, n-tog paljenja opet greška. Ja stvarno ne znam šta da radim ova ovim sistemom. Dođe mi da se vratim na Windows 7! Da li se neko susreo sa ovim problemom i koje solucije može ponuditi? Hvala.

Moraš da pogledaš koji kod greške piše prilikom pojavljivanja plavog ekrana (BSOD). Bez toga ti ne možemo puno pomoći.

U pitanju je UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP ... Odskače mi poklopac na glavi. Ozbiljno razmišljam da vratim W7. Ko zna rešenje možemo preko team viewera da sarađujemo. Hvala

Greška ti kazuje da ili je do hardwerskog problema ili ti je u pitanju loš driver koji si instalirao.
This Stop message means that one of two types of problems occurred in kernel-mode, either the kind of condition that the kernel is not allowed to have or catch (a bound trap), or an unrecoverable error. Occasionally, this message can be caused by software problems, but the most common cause is hardware failure. It usually occurs after the installation of faulty or mismatched hardware (especially memory) or in the event that installed hardware fails. Setting the CPU to run at speeds above the rated specification (known as overclocking the CPU) can also cause this error.

Greška ti kazuje da ili je do hardwerskog problema ili ti je u pitanju loš driver koji si instalirao.

Driver 100%. Sve sam isto uradio kao na Win7 i sada kao neke greške. Još jednom ću instalirati Windows 10 i ako se to ponovi, vraćam se na 7. Možda bi trebalo da isključim update...

Drajveri, veoma moguće jer za starije ploče, na žalost, ni nema podrška a ni drajvera za 10-ku. Da li si instalirao posebno neke drajvere ili alatake od ploče, ili su ti svi od Windows-a?

Druga stvar koju možeš proveriti su postavke OC-a.

Drajveri, veoma moguće jer za starije ploče, na žalost, ni nema podrška a ni drajvera za 10-ku. Da li si instalirao posebno neke drajvere ili alatake od ploče, ili su ti svi od Windows-a?

Druga stvar koju možeš proveriti su postavke OC-a.

Problem je rešen. Ja sam ovaj Windows 10 skinuo sa TPB i onda sam apdejtovao i on je tu instalirao 100godina sve i svašta i tako deponovao greške. Juče sam uzeo fleškicu, skinuo recentnu verziju Windows 10 Pro sa sajta mikrosofta, instalirao, aktivirao Windows, isključio apdejt i sada radi kao zmaj, bez ikakvih grešaka i probema. A preko Driver Booster-a sam ažurirao drajvere. Ploča jeste stara, old - but gold :D Voli stara baba mlade sisteme, hahahah :D Hvala svima na informacijama i srećni praznici.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno