Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

super, sta ova verzija brise? :)

Kada ukljucim komp. saceka me log-in ekran, ako se ne ulogujem u roku od par sekundi ekran se ugasi. Kako da iskljucim da mi se ne gasi ekran?

Po defaultu, ugasi ga nakon minut dva i nije taj fini feature isključiti koliko ja znam. Ugasi li ti se dok unosiš lozinku?

Po defaultu, ugasi ga nakon minut dva i nije taj fini feature isključiti koliko ja znam. Ugasi li ti se dok unosiš lozinku?

Posle minut, sada sam proverio. Znaci kako se pojavi slika neka sa spotlight-a posle 1min se ugasi monitor. Negasi se dok unosim sifru. Kako to da iskljucim ili produzim vreme na duze?

@Zekovic
Ako mislis na turn off display to sam podesio na 20min. Ovo radi nezavisno od toga.

Sass Drake to je to sto mi treba!!! Testirano upravo i radi. Hvala + rep. :)

Koje djubre ovaj build 17763.55 sad odjednom ne radi zvuk i ne moze Realtek High Definition Audio da se instalira:

Capture.PNG

A kad instaliram rucno u device manager onda radi i posle kad hocu opet da instaliram da bi imao u Control Panel one opcije za zvuk nece izbacuje gresku.

Driver orginal skinut sa sajta laptopa , na prethodnom buildu sve radilo normalno.

Da li neko zna u cemu je stvar sa Properties-om Foldera i read only.

Desni klik na bilo koji Folder/Properties, za svaki pise "Read-only (Only applies to files in folder)".
Probam da skinem read only, kao odradi nesto, medjutim i dalje je to stiklirano pri sledecem otvaranju.

Nista nije zapravo read only, svi fileovi mogu da se brisu pisu.
Probao na 4 racunara, svugde isto.

Koje djubre ovaj build 17763.55 sad odjednom ne radi zvuk i ne moze Realtek High Definition Audio da se instalira:

Pogledajte prilog 258577

A kad instaliram rucno u device manager onda radi i posle kad hocu opet da instaliram da bi imao u Control Panel one opcije za zvuk nece izbacuje gresku.

Driver orginal skinut sa sajta laptopa , na prethodnom buildu sve radilo normalno.

Obrisi windows.old

Da li neko zna u cemu je stvar sa Properties-om Foldera i read only.

Desni klik na bilo koji Folder/Properties, za svaki pise "Read-only (Only applies to files in folder)".
Probam da skinem read only, kao odradi nesto, medjutim i dalje je to stiklirano pri sledecem otvaranju.

Nista nije zapravo read only, svi fileovi mogu da se brisu pisu.
Probao na 4 racunara, svugde isto.
Tako je još od Viste. Ne brini se za to.

Ja sam vratio na 1803 i ugasio windows update u services.msc ovaj 1809 mi resetuje brightness bukvalno svaki put kad restartujem laptop , ubacili insider build kao final totalna sprdacina od builda.

ugasio windows update u services.msc

Pisano je sto puta, to možeš okačiti mačku o rep.

Prava stvar je UsoSvc service koji kao običan korisnik ne možeš staviti na Disabled. Možeš pokušati uz pomoć PowerRun-a da pokreneš services.msc kao TrustedInstaller i eventualno dobiješ mogućnost za Disabled UsoSvc service-a.

ubacili insider build kao final

Zaista ne znam u čemu je problem, tako je oduvek, što se tiče w10. Sve što se dobije, dobije se upravo iz insajderskih build-ova. Ako M$-a dovoljno zadovoljava neki build, jednostavno ga proglasi za RTM. Insajder build i isti proglašeni insajder build za RTM su jedno te isto.

Samo se pravimo blesavi da nije tako.

Kako sam se zezn'o...rešim da probam famozni LTSC, instaliram najsvežiji (1809) ali stavim N verziju...i sad ne mogu da gledam klipove po YT i FB. Nema odgovarajući Feature Pack i ko zna kad će...e, živote.
Mada, sad odjednom pušta YT video ali ne i ostale...
Vidim da ću da se vratim na 8.1 ili stariji LTSB.

Namerno sam hteo N, manje bloata, otkud sam znao da nema onog čuda...
Gde si iskopao ovo, 'leba ti?

Poslednja izmena:
Kad su pre našli, pre 2h nigde nisam mogao da ga iskopam...
U svakom slučaju, instaliram pa će da upali valjda.

EDIT: Instalirao, radi. Hvala, care :)

Poslednja izmena:
Sam M$ je skoro uklonio sve vezano za 17763.1 zbog brisanja podataka koji su u korelaciji sa korisničkim profilom, prilikom upgrade-a.

Čekamo novi ESD (za MCT i slično) i ISO. Samim tim, i sve ostalo, pa i Media Feature Pack.

Poslednja izmena:
Da li se ovo nekome dešava? Nakon update-a windowsa na ovaj insajder build, ne mogu nikako da uključim/instaliram NET Framework. Dobijam stalno ovo na slici; Ima li pomoći?

problem418b8898d33d93ef.jpg

Poznat problem odavno
Potreban ti je instalacioni disk/USB fleš, pomoću DISM komande (nikada mi nije uspelo) ili pomoću alata (uvek radi). ".NET Framework 3.5 Offline Installer"
Lako ćeš ga naći guglajući.

Da nije zbog: "Nvidia GeForce 41.34 WHQL ...have support for Windows 10 October 2018 Update."

Vrh Dno