Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Одједном је комп почео да тражи лозинку приликом палења, иако при инсталацији тако није намештено. До сад није тражио, а видим да се појавила слика са Микрософтовог налога од пре 10 година који је беше везан за гмаил. Не могу да искљичим лозинку.
Ti si stvarno mislio da se sakrijes od MS? ...e pa pronadjen si.:d
Где се искључује лозинка? Нисам је ни поставио, а паше микрософтова или гмаил.

da via je

os54z68.png

stim drajverom sto si linkovao dobijam ovaj audio deck kao sa slike ili neki noviji ?

Users and accounts-Sign-in options-Change-kucaj sadasnju lozinku i Next.
Ostavi sve nepopunjeno i Next pa Finish.

Users and accounts-Sign-in options-Change-kucaj sadasnju lozinku i Next.
Ostavi sve nepopunjeno i Next pa Finish.
Тражи ми поред старе/садашње лозинке да куцам и нове и не могу са next -next...

el capitan vs. win10

oba 2015 , low level api, ...

Poslednja izmena:
Hajte malo iskusniji...desktop mi je sam odradio pripremu za win10.Sam je uključio update i poskidao sve potrebno.Dakle nisam dao nikakvo odobrenje za takve stvari,na svakom kompu mi je isključen bilo kakav update.Da li se to nekome dešavalo?

Ako ti je tako, onda je moguće da je msft izdao novi malware update za GWX.

Probaj ovo.

Poslednja izmena:
Prvo da pozelim srecnu Novu godinu svim clanovima foruma!!!

A sad jedno pitanje. Ima li neko problem sa USB 3.0 na Win10?
Ja imam plocu ASUS M5A97 EVO R2.0 I pojavio mi se problem sa USB 3.0. Naime, kada stavim flash disk (San Disk Extreme 64GB), racunar ga prepozna, vidi sve fajlove na njemu (u pitanju je instalacioni flash disk za Win7). Kada pokrene instalaciju, pre nego sto postavi pitanje gde zelim da instaliram Win, izbaci komentar da ne postoji odgovarajuci drajver za USB uredjaj. U device manager-u, stoji da "this device working properly", ali ispod toga stoji i napomena "
Windows did not start a related device driver. To learn more, click the Driver tab and then click Driver Details."
Imam instalirane poslednje AMD drivere za USB 3.0 sa zvanicnog sajta. Probao sam i da uradim update driver sa diska koji ide uz maticnu plocu. Nista se nije promenilo - I dalje ne mogu da ga upotrebljavam. Zna li neko gde je ovde problem?

Ja imam plocu ASUS M5A97 EVO R2.0 I pojavio mi se problem sa USB 3.0. Naime, kada stavim flash disk (San Disk Extreme 64GB), racunar ga prepozna, vidi sve fajlove na njemu (u pitanju je instalacioni flash disk za Win7). Kada pokrene instalaciju, pre nego sto postavi pitanje gde zelim da instaliram Win, izbaci komentar da ne postoji odgovarajuci drajver za USB uredjaj. U device manager-u, stoji da "this device working properly", ali ispod toga stoji i napomena "
Windows did not start a related device driver. To learn more, click the Driver tab and then click Driver Details."
Imam instalirane poslednje AMD drivere za USB 3.0 sa zvanicnog sajta. Probao sam i da uradim update driver sa diska koji ide uz maticnu plocu. Nista se nije promenilo - I dalje ne mogu da ga upotrebljavam. Zna li neko gde je ovde problem?

Uh dobro da si naveo problem :) i ja imam istu ploču...probaj na asusovom sajtu da skineš nove drajvere,pa javi.Mislim da je to jedino rešenje što se tiče drajvera....obzirom da su ti na instalacionom disku drajveri za win7 i 8.

Tvoja ploca ima ASMedia USB 3.0 controller.

Probaj ove drajvere:

Asmedia USB3.1/3.0 Driver V1.16.26.1 for Windows 10 64bit: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/usb30/Asmedia_USB3-31_Win7-81_V116240_Win10_V116261.zip

EDIT:

Najnoviji drajveri: Asmedia USB3.1/3.0 Driver V1.16.29.1 for Windows 10 64bit: https://cloud.mail.ru/public/JtWJ/MUKw9vtgM

Poslednja izmena:
Poslednja? Nije to uTorrent, pa da se mora uzimati 2.2.* da bi se izbegavao bloatware.

Ima li lakog načina prebaciti sve torrent-e iz utorrent? Pošto ih imam poprilično.

Mislis na neki vid bekapa? Ako je to onda prekopiras negde folder: C:\Users\Tvoje Ime\AppData\Roaming\uTorrent i posle ga mozes vratiti po potrebi.

Imam SAMSUNG N150 Intel-Atom N450 1.66GHz 2024MB 250GB 10.1'' jel ce moci na njemu win 10? Inace na njemu trenutno windows 7 ultimate x64.

Sent from mTalk

Koliko vise vuce rama windows 10 home 32 od 64?

Sent from mTalk

Ne vuce vise RAMa nego ti imas 2GB RAMa i nema smisla stavljati 64bit OS na masinu koja ne moze da iskoristi ono za sta je 64bit OS namenjen.

Ma nece pa nece.
Instaliram ovo,posle toga mi trazi onaj plugin,instaliram i njega,restart browsera i opet sve u krug.

Pitanje za sve vas koji imate 2 ili vise monitora, izludecu vise, ovo je definitivno problem sa win 10, jer mi se u win 7 ovo bas bas retko desavalo, a nakon prelaska na Win 10 postao je mnogo cest. Pitanje je sledece, da li vam se u ne malom broju igara desava da mis bezi iz okvira primarnog monitora i time onemogucava da se igra igra normalno. Instalirah po drugi put Crysis 3, reko da opet predjem, predjoh ga nekoliko puta na win 7, sve radilo bez problema, sada pokrenuo na Win 10 (po prvi put) i mis prelazli na drugi ekran, jednostavno ne moze da se igra, ok, upalih DMT (Dual Monitor Tool), reko zakljucacu mis za jedan ekran pa cu resiti to, zakljucam ja, pokrenem igru opet isti problem, jednostavno ne moze da se igra. Ne znam da li Win 10 ima neka specijalna toliko drugacija podesavanja multi monitora od Win 7, ali mora da je do sistema, posto mi se na win 7 bas retko kad to desavalo. Ovo je ujedno i jedini problem koji imam sa Win 10, van toga sistem radi perfektno stabilno, brzo, vise nego odusevljen sam sistemom, ali ovo kvari ugodjaj.
Prezahvalan sam onom ko mi resi ovaj problem (ako se isti da resiti).

Ja sam to doživljavao na prethodnim verzijama windowsa, to je do igre, znam da je bio taj problem u Pillars of Eternity pa su riješili taj bug u nekom patchu. Ali ako ti je radilo u Win7 a ne radi u Win10 onda ne znam, nisam igrao Crysis 3.

Ma nece pa nece.
Instaliram ovo,posle toga mi trazi onaj plugin,instaliram i njega,restart browsera i opet sve u krug.
Ja sam imao 64-bit Mozzilu, i nije htelo isto tako...skinuo ovu 32-bita verziju prepucao preko te 64-bitne.
I evo radi...PC i laptop.

Screenshot (599).png

Poslednja izmena:
Vrh Dno