Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sad bas gledam, onaj Windows.old folder mi zauzima oko 17 Gb... Koji je najlaksi nacin da ga se resim? Mora li clean install ili moze nekako drugacije a da ne unistim nista bitno?

U Disk Cleanup-u, posle biranja "Clean up system files", imas na drugom tabu opciju da se izbrisu shadow copies i system restore points, sto ubraja i Windows.old.

EDIT: Ili ovo sto je Corvus Corax ispod mene napisao. Vidim da su dodali jos neke opcije, kao npr. uklanjanje driver backup-a i slicno.

Poslednja izmena:
Sad bas gledam, onaj Windows.old folder mi zauzima oko 17 Gb... Koji je najlaksi nacin da ga se resim? Mora li clean install ili moze nekako drugacije a da ne unistim nista bitno?

Desni taster miša na C: -> Properties -> Disk Cleanup -> Clean up system files -> Štikliraj "Previous Windows installation(s)" i OK.

Desni taster miša na C: -> Properties -> Disk Cleanup -> Clean up system files -> Štikliraj "Previous Windows installation(s)" i OK.

E hvala Vam svima,odradio sam ali izgleda da ima jos nesto u disk cleanupu sto mi daje da izbrisem... Smem li ovo da diram? Kad odem na Clean up system files,nudi mi ovo od 3.60 gb da brisem? c.png c.png

prosto brisanje pa sve i sa administratorskim privilegijama nece uspeti,mora disk cleanup da bi izbacio spash screen da neces moci da vratis predhodnu verziju preko advanced start up-a.

edit: disk cleanupom neces nista naskoditi sistemu.razmisli logicno - ima li smisla da majkrosoft ubaci self destruct button u OS i da ga zamaskira drugim,najcesce slabo razumljivim imenom i/ili definicijom?sta mislis koliko i kakvih tuzbi bi popili?

Poslednja izmena:
Sve sam odradio, zanima me samo ovaj folder 3.5gb ESD da li mogu njega da izbrisem, jer kontam da je to taj update...

da.

nego,zna neko dal' i kad ce da budu najavljeni tabovi u win eksploreru?

Juče sam na jos jedan komp podigao 10ku,zna li neko mogu li da se nadam upgradeu na th2 ili mora da prodje mesec dana? Tako sam nesto negde pročitao, čini mi se.

A gde je ova messeging app što pominju. Ja je ne videh

all apps - messaging,pa je pinuj za start screen il' gde ti vec odgovara.

Juče sam na jos jedan komp podigao 10ku,zna li neko mogu li da se nadam upgradeu na th2 ili mora da prodje mesec dana? Tako sam nesto negde pročitao, čini mi se.

Trebao si odmah th2 .iso da installiras, ovako se mora cekati ako si instalirao posle onog granicnog datuma, ali nisam video da su rekli da ce to biti 30 dana od pustanja th2 u siroke mase.

Trebao si odmah th2 .iso da installiras, ovako se mora cekati ako si instalirao posle onog granicnog datuma, ali nisam video da su rekli da ce to biti 30 dana od pustanja th2 u siroke mase.
Ma znam, nego sam se kasno setio. Mogu sad da narezem iso pa da idem upgrade sa dvd-a?

da,iscekiraj samo jel' imas mesta na hdd-u jer je taj apgrejd musav i dosta ostaje za njim sto posle treba da se cisti disk cleanup-om.

Niti mi radi messeging app niti mi rade kontakti. Vise stete negp koristi

Kakva je to messaging aplikacija, moze li neko da me uputi kako funkcionise? :D I da Vas pitam,od kako sam prvi put podigao 10ku, i kad otvorim start,pola naziva ikonica mi je na srpskom...Tipa pise Kalendar,Pošta, a ne Calendar,Mail... Kako da namestim da sve bude na eng?

Evo sredih. Bio je potreban apdejt iz prodavnice i za jedno i za drugo

kod aplikacije "filmovi i video" ne streamuje titl na tv? Na kompu ga uspijem pokrenuti ali kada idem na stream na tv samo ide slika, to jos nije moguce ili ima neka caka?

ja sam instalirao naradonu verziju desetke, ali imam problem bootuje mi 100 godina win, imam plocu maximus Hero 6, ssd 250 evo 840, neku xonar dx karticu, takdoje i xbox 360 wireless adapter ne znam sta ne stima... instalirao sam vec 5 puta, i pustio neke update-ove da odradi al sve je to sporo.... dok u kancelariji na nekom kompjutercicu sa i3, neka asus ploca mala, 128gb evo 250 podize windows u roko od 4 sekunde..... ista verzija wina, dodushe u kancelariji sam instalirao sa USB-a a kuci sa dvd-a...... da nije tu neka greshka... - nisam pametan!!!!

Kod mene ista stvar laptop i3 stariji dosta brze dize sistem u odnosnu na dekstop i5-3570K sa vise rama, instalacija na oba racunara je ista preko usb-a

Poslednja izmena:
i kod tebe je ista stvar,nesto u lancu brejkuje uefi boot.

Update-ovao sam danas Windows 10 10240 na TH2. Primetio sam da kada upalim računar, izbacuje mi da imam problem sa Realtek Bluetooth Driver-ima.
action.png
Ima li neko rešenje, kapiram da je do verzije driver-a, ali mislim da su mi najnoviji instalirani.

Odradio clean install sve ok ali mi ne vidi hdd, sve je podeseno ahci radi, disk part vidi hdd i online je, zasto u exploreru ga ne vidi??

Nazad
Vrh Dno