Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

@pelezinho90

Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Version 8.1.10600.150 WHQL (ima podršku za Windows 10): http://station-drivers.com/download...tf_8.1.10600.150(www.station-drivers.com).exe

Intel Management Engine Interface Software 11.0.0.1162 (za Windows 10): http://www.mediafire.com/download/k...ivers+&+Software+v11.0.0.1162+(Corporate).rar

Ovo da dodam na one sto si mi vec dao? Hvala, ziv bio... Okacicu ti device manager da vidis kad instaliram sve ovo...;-)

Sve sam drajvere instalirao. :) Na slici levo pogledaj novu situaciju u device manageru a desno su mi folderi sa drajverima i ovi koje sam označio sa ? su oni koji nisu hteli da se inst. Za drajvere za HD grafičku mi kaže da nisu odgovarajući a za ove druge izbaci na kraju failure,unknown error. Sve ostale je ok instalirao.
drajveri.jpg

Kako će naredni updateovi koje budem dobijao od sistema uticati na ove drajvere,treba li da dopustim da windows odradi svaki update ili da nesto u podesavanjima update-a promenim?

Intel chipset i grafiku ti neda jer je sa WU instalirao najnovije. Taj SM bus može biti svašta. Od blutootha na telefonu do wifi na TV. Totalna goupost. Upari sve wifi i bluetooth uređaja koje imaš sa kompom pa ćeš videti da nije neki id njih.

Poslednja izmena:
Sve sam drajvere instalirao. :) Na slici levo pogledaj novu situaciju u device manageru a desno su mi folderi sa drajverima i ovi koje sam označio sa ? su oni koji nisu hteli da se inst. Za drajvere za HD grafičku mi kaže da nisu odgovarajući a za ove druge izbaci na kraju failure,unknown error. Sve ostale je ok instalirao.
Pogledajte prilog 178069

Kako će naredni updateovi koje budem dobijao od sistema uticati na ove drajvere,treba li da dopustim da windows odradi svaki update ili da nesto u podesavanjima update-a promenim?

Kopiraj Hardware ID uredjaja, pa da vidimo za koji uredjaj da trazimo drajver.
A za Win Update ne brini, ne diraj nista. :)

Kopiraj Hardware ID uredjaja, pa da vidimo za koji uredjaj da trazimo drajver.
A za Win Update ne brini, ne diraj nista. :)

za ovo sm bus controller? kako da nadjem njegov hardware id?:D a ovo što nije hteo ova 2 drajvera da inst,to da ne diram nista? znači svaki sledeći update da pustim kompletno da instalira sve?

Poslednja izmena:
za ovo sm bus controller? kako da nadjem njegov hardware id?:D a ovo što nije hteo ova 2 drajvera da inst,to da ne diram nista? znači svaki sledeći update da pustim kompletno da instalira sve?

Ne diraj ništa, ni ta dva drajvera, ni update :)

Što se tiče Hardware ID, obrati pažnju na sliku iz priloga. :) Klikni 2 puta na SM Bus Controller, zatim na Details, iz padajuće liste izaberi Hardware IDs i kopiraj ovde, ne kači sliku nego kopiraj da mi bude lakše. :)

Prilozi

• hwid.JPG
    hwid.JPG
    30.1 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
Ne diraj ništa, ni ta dva drajvera, ni update :)

Što se tiče Hardware ID, obrati pažnju na sliku iz priloga. :) Klikni 2 puta na SM Bus Controller, zatim na Details, iz padajuće liste izaberi Hardware IDs i kopiraj ovde, ne kači sliku nego kopiraj da mi bude lakše. :)

Ovo sve stoji pod Hardware ids:
PCI\VEN_8086&DEV_9C22&SUBSYS_16CD1043&REV_04
PCI\VEN_8086&DEV_9C22&SUBSYS_16CD1043
PCI\VEN_8086&DEV_9C22&CC_0C0500
PCI\VEN_8086&DEV_9C22&CC_0C05

@Rock86

Opet mi se sad desilo da kad ugasim laptop, ostane samo power indicator sa radi i moram da drzim shot down taster da bih ugasio laptop. Poludecu... Interesantno da se to desava samo kad je laptop upaljen nekih 4,5 sati. Ako mi radi sat vremena, ugasice se normalno.

Raspakuj chipset drajvere u jedan folder, idi u device manager i rucno navedi da ti update drajver
iz tog foldera gde si raspakovao drajvere.

Udjem posle 2 nedelje u 10ku, updateujem je i pokrenem HWMonitor 1.2.5.0 (portabl,s particije gde je 8ica) i dobijem BSOD! AHAHAHA koji skndelj a updateova vec do sada izaslo vise nego od izlaska 8ice!

@Vuk40
@Darkodar

Hvala obojici na savetima... Necu biti 2,3 dana pri laptopu, ali cim dodjem, pokusacu da odradim ovo, da resim problem.

Da pitam, malopre sam instalirao Win7 SP1 Ultimate sa DAZ-om, i naravno upgrade kao do sada na Win10 Pro. Nema sanse da se aktivira. Probao vise puta, restart, nista. El to ova fora vise ne radi ili? Nisam pratio par dana temu pa reko da pitam. Sibnuo mu preko KMS i aktivirao se, ali je vremenski ogranicen na 24.02.2016-te. Da li tad istice ili ce nesto KMS da radi kao na Win 8.1 pa da traje uvek?

Da pitam, malopre sam instalirao Win7 SP1 Ultimate sa DAZ-om, i naravno upgrade kao do sada na Win10 Pro. Nema sanse da se aktivira. Probao vise puta, restart, nista. El to ova fora vise ne radi ili? Nisam pratio par dana temu pa reko da pitam. Sibnuo mu preko KMS i aktivirao se, ali je vremenski ogranicen na 24.02.2016-te. Da li tad istice ili ce nesto KMS da radi kao na Win 8.1 pa da traje uvek?
Zasto si ponovo radio upgrade? ti si vec imao win 10 instaliran na toj masini?
Samo si trebao clean install bio bi aktiviran...

Ne, nova masina bez sistema. Ovako sam vec odradio par masina, ali ovaj danas nije hteo, Dell Inspiron 3543, Win10 Pro. Ako neko bude radio neka javi da li je prosla aktivacija.

Ne, nova masina bez sistema. Ovako sam vec odradio par masina, ali ovaj danas nije hteo, Dell Inspiron 3543, Win10 Pro. Ako neko bude radio neka javi da li je prosla aktivacija.
Instalirao win 7, aktivirao...sacekao ponudu za rezervaciju ili ne?

Bejah malo zaludan ovih dana, pa reko da rešim taj problem sa WiFi na drugom laptopu, koji se aktivira tek kada u divajs menadžeru prvo isključim pa onda uključim karticu. I to svaki put pri podizanju 10-ke. Pošto je to bio apgrejd sa 7-ice na 10-ku, rešim da turim čistu instalaciju sa nadom da će se problem tako rešiti. Opalim format. instaliram 10-ku i počne igranka. Fali gomila drjvera, laptop radi nikad grđe, utanjio, kilavi, bruji, zuji ... Probao da stavim drajvere i od 7-ice i od 8,1, i automatsk preko LAN koji jedini radio i ništa.Zvuk i WiFi nikako da dobijem a sve kao OK. Iznerviram se i opet opalim format te vratim čistu 7-icu. Pokupila sve apdejte, gomila od okolo 120 komaTa, a među njima opet ponuda za 10-ku ??? Isti HW, već jednom bila 10-ka na njemu, aktivirana, i sada ponovo dobijem ponudu da preuzmem 10-ku. Prihvatim to i krene apgrejd. I, sada ponovo sve radi kao što je radilo, uključujući i taj smor oko disable/enable WiFi kartice u Device Manager. Laptop, iako vremešan, generalno ''lakše'' radi na 10-ki, ređe se uključuje ventilator i generalno je nešto tiši u radu nego sa 7-com pa mi mrsko da se vraćam na 7-icu. Videću šta šta ću da uradim kada opet budem zaludan :)
Ali me zanima par stvari okolo svega ovoga što sam radio. Da li je moguće da 10-ka ''nasledi'' drajvere od 7-ice nakon apgrejda i sa njima normalno radi, dok pri čistoj instalaciji sa tim istim drajverima ima puno problema? I, ako se opet zaigram, mogu li očekivati ponudu za 10-ku i treći put na tom istom laptopu? :)

Generalno, 10ka zahteva WHQL drajvere ali nisam siguran dali je to potrebno i prilikom upgrejda je ako nema već bolji/niviji drajver zadržava stari.

"Nasledjuje" sve programe i drajvere ukljucujuci i graficke...
Mozes opet da se igras oko godinu dana je rok za upgrade.

Znam da je rok godinu dana, ali ja sam već dva puta iskoristio tu mogućnost, tj, dva puta su mi ponudili apgrejd. Da dodam, na tom istom laptopu.
A pitam zato što više ne bih išao na čistu instalaciju na tom laptopu jer, provereno, sistem ne radi kako treba, dok preko apgrejda iz 7-ce radi sasvim korektno.

Poslednja izmena:
Znam da je rok godinu dana, ali ja sam već dva puta iskoristio tu mogućnost, tj, dva puta su mi ponudili apgrejd.
A pitam zato što više ne bih išao na čistu instalaciju na tom laptopu jer, provereno, sistem ne radi kako treba, dok preko apgrejda iz 7-ce radi sasvim korektno.
Radice i na cistoj instalaciji, pokupi te drajvere koje win7 instalira..
Win 10 nema sve drajvere ili voli da napuca pogresne (tu dobijes to usporenje)

Ja sam imao problem sa jednim lapom (covek insistirao na clean install)
Instalirao pogresne drajvere za wifi, kod podizanja sistema popio bsod...
Podigao u safe modu i izbrisao ih, sa oficijalnog sjta skinuo za win 8 i radi kao sat.

Probaću onda da iskopiram instalirane drajvere, pa ih onda vratim u 10-ku nakon čiste instalacije. Možda upali i nastavi sve da radi kao što sada radi.

Vrh Dno