Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Video sam, nema nekih korisnih,nisam ih ni instalirao ... Baci pogled i ti ako ti nije problem... Asus K555LN-XO088D

Evo ti za grafičku,u zavisnosti koju verziju sistema koristiš:
32 bit ili 64 bit
Probaj pa javi,da vidimo još neke drajvere za druge komponente,ali ja mislim da je to prvenstveno do drajvera za grafičku.Možeš posle i da uđeš u app Event Viewer,da vidimo da li ima nekih problema pri boot-u

Presao na win 10 sa legalnim win 8.1 (Asus g-75vx), otprilike zadovoljan medjutim sad hocu clean install pa imam jedno pitanje!!!
Prosle godine ubacio SSD (Samsung pro 840) klonirao win sa starim HDD medjutim boot mi ostao na HDD koji planiram da formatiram kasnije za podatke (inace na njemu imam win 8.1).
Malo sam ispao iz fazona ali planiran da izvadim HDD i ostavim samo SSD i instaliram win 10 ISO sa USB, dali moze to tako ili imate neko bolje resenje?
Evo i slike zasto hocu da formatiram SSD :wall:
Pogledajte prilog 177958
SSD najbolje uradi secure erase, onda instaliraj čisto Windows 10, vidi da li taj laptop može UEFI instalaciju, i shodno tome pravi Flash.
Naravno sačuvaj podatke odatle.

Evo ti za grafičku,u zavisnosti koju verziju sistema koristiš:
32 bit ili 64 bit
Probaj pa javi,da vidimo još neke drajvere za druge komponente,ali ja mislim da je to prvenstveno do drajvera za grafičku.Možeš posle i da uđeš u app Event Viewer,da vidimo da li ima nekih problema pri boot-u

Ovo sam već ubacio, ove drajvere za graf...
Za druge komponente ne znam gde da trazim jer ih nema na asusovom sajtu...

SSD najbolje uradi secure erase, onda instaliraj čisto Windows 10, vidi da li taj laptop može UEFI instalaciju, i shodno tome pravi Flash.
Naravno sačuvaj podatke odatle.

Čime radiš Secure Erase? Ja koristim Parted Magic jer ne mora da se čupa SATA power konektor zbog Frozen stanja SSD-a, za razliku od Samsungovog alata. :D Parted Magic odradi sleep-wake up kako bi SSD-a izašao iz Frozen stanja.

Windows 10

Hvala za savet Dark, koji alat da koristim ustvari jer nikad nisam formatirao SSD do sad?
Hvala i tebi Rock jer sam hteo bas sa samsugovim alatom !!!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Eto,zna se ko ovde sve drajvere nađe...

@pelezinho90 Mogao bi i ti da u Command prompt-u da pokreneš System File Checker preko sfc /scannow

Čime radiš Secure Erase? Ja koristim Parted Magic jer ne mora da se čupa SATA power konektor zbog Frozen stanja SSD-a, za razliku od Samsungovog alata. :D Parted Magic odradi sleep-wake up kako bi SSD-a izašao iz Frozen stanja.
Ja sam to samo jednom radio, i koristio Samsung-ov, trebalo mi je da aktiviram eDrive.

Ma hvala obojici, skapirao je on da sam i na njega mislio... :-D Uradio sam ja clean install odmah nakon upgrade-a...

:) Ima jedna mala caka tokom update-ovanja postojećih Intelovih Chipset drajvera:

Create a desktop shortcut to the .exe
Add -overall to end of target line it should look something like this
"C:\Users\**YOURPCNAME**\Desktop\New folder\SetupChipset.exe" -overall
Right click shortcut and select "Run As Administrator.
Follow install instructions and reboot PC when installation finishes.

Prilozi

• intel_chipset_update.JPG
    intel_chipset_update.JPG
    40.2 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Nova aplikacija iz Microsofta,koja je trenutno u beta verziji:
SNIP
Služi za screenshoot-ove i uređivanje istih,kao i deljenje.Ima dosta funkcija.Sve u svemu OK app

Planiran da uradim clean install, ovaj postojeci upgrade-ovan Win 10 sam izmucio, cackao do besvesti, pa me zanima da li prilikom logovanja na novi sistem sa Microsoft account-om nece povuci sva ta podesavanja koja sam cackao na starom sistemu? Ako iskljucim opciju sinhronizacije mojih podesavanja, da li se kod njih na serveru brisu svi podaci? Plasim se da kad podignem sistem i ulogujem se (a ova opcija sinhronizacije je po defaultu ukljucena) ne povuce nezeljena podesavanja? Hvala.

Ako isključiš ne bi trebalo da ih povuče. Što se tiče "stvarnog" brisanja sa njihovih servera, verovatno ne.

Ja sam danas ubacio win 10 imam samo reci hvale. Pravi sistem za skok sa win 7. Sistem leti u odnosu na win 7 bukvalno :) Inace svi programi mi radi super. Jedino mora da se ugasi safe boot u biosu i onda sve moze da se instalira :) Recimo u win 7 sam imao probelm sa officom 2013 , nekako su mi slova bila mutna , oci su me bolele posle 30min rada. I onda sam se vratio na 2010. Sada u win 10 nemam vise taj problem sa office_om 2013. Prvo sam mislio da se tripujem a onda sam video po netu da se ljudi isto zale na mutna slova. Sada je sve ok. Jos uvek ga testiram ali za sada svi programi koji su mi radili na win7 rade i u win10.

Poslednja izmena:
Radice ti i brze, samo par dana da sistem sve ocita i optimizuje za rad.
Moji su hardovi prepuni, programa ni sam ne znam sta sve... nije usporio ni za trenutak.
Sitem nije obaran preko 2 godine.

Preporucujem da pazite sa opcijom "fastboot" izgleda oce da corruptira HDD (radi hdd scan..) ako ih raskacinjete sa kompa... sramota jer je isti bio na win8-ci......

Kod sestrica evo 2+ dana radi win10, gremlini, sramota za jednu kompaniju ovog renomea

Ja sam na par mesta jedino dizao win10 na explicitni zahtev, do sad nikom nisam sugerisao i sigurno NECU bar jos 6 meseci, ko isto radi je NEOZBILJAN, jer mu je lakse da nabije noviji sistem i ne zeza se sa driverima!

Poslednja izmena:
Izašao novi apdejt za Windows 10:
update.png

Za 10525 nema novih zakrpa , posto mi to vec imamo u samom buildu , ne ocekujem nove zakrpe pre septembra za ovaj build.

Preporucujem da pazite sa opcijom "fastboot" izgleda oce da corruptira HDD (radi hdd scan..) ako ih raskacinjete sa kompa... sramota jer je isti bio na win8-ci......

Kod sestrica evo 2+ dana radi win10, gremlini, sramota za jednu kompaniju ovog renomea

Ja sam na par mesta jedino dizao win10 na explicitni zahtev, do sad nikom nisam sugerisao i sigurno NECU bar jos 6 meseci, ko isto radi je NEOZBILJAN, jer mu je lakse da nabije noviji sistem i ne zeza se sa driverima!

Kad sam izvadio hard disk iz laptopa sa Windows-om 8.1 kako bih ga zakačio na svoju mašinu i odradio backup podataka, radio je Check Disk čim sam ga vratio u laptop. Dobro se sećam i znam o čemu pričaš. Sad ne znam da li je ovo generalan problem ili brlja samo sa nekim SATA kontrolerima. Disk nisam vadio i stavljao na živo, ni u kom slučaju.

I kod mene 3 nove zakrpe od kojih je jedna kumulativna. :)

Prilozi

• win10_updates.JPG
    win10_updates.JPG
    31.3 KB · Pregleda: 110
Kad sam izvadio hard disk iz laptopa sa Windows-om 8.1 kako bih ga zakačio na svoju mašinu i odradio backup podataka, radio je Check Disk čim sam ga vratio u laptop. Dobro se sećam i znam o čemu pričaš. Sad ne znam da li je ovo generalan problem ili brlja samo sa nekim SATA kontrolerima. Disk nisam vadio i stavljao na živo, ni u kom slučaju.

Ja ugasio komp, iskljucio sata kabal, nesto radio sa drugim HDD kad sam vracao oba puta scenirao diskove i to prvi put samo jednu particiju drugi put obe, strasno, realno nisma siguran da je fastboot ali lici mi na njegovu brljotinu

Valjda da ce pita nesto pri prvom logovanju, da li da povuce ili ne. Znaci pri dizanju novog sisitema, da na starom iskljucim sinhronizaciju i to bi trebalo da bude to?

Ovde su se brisala sva podešavanja za Windows 8/8.1: https://skydrive.live.com/P.mvc#!/win8personalsettingsprivacy/ . Proveri da li ovo važi i za Windows 10 pa javi. ;)

EDIT: Uloguj se ovde https://onedrive.live.com/ ,idi na Options - Device Backups i vidi da li ti je nešto sačuvao tamo.

Prilozi

• onedrive.JPG
    onedrive.JPG
    25.9 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Vrh Dno