Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jesam. Odavno imam 8.1. Znaci cekam nadogradnju pa download pa cista instalacija. I tada kotistim klju koji imam ili dobijam novi?

Da li si rezervisao win10 na 8.1 ? Da, prvo trebas sacekati upgrae na win10 pa ako bude win10 aktiviran uredno, onda idi na cistu instaciju ak ohoces i kada bude trazilo key, ti preskoci a win10 bi se sam trebao aktivirati.

Updejtovao malopre win 10, elem imao sam prethodno osmicu aktiviranu sa kms, evo kako mi sada pokazuje za win 10...

Capture.JPG

Kako si instalirao win10 ? Ukucao neki generički kljuc, preskocio dio sa ključem ili ?

Znaci imam Win 8 pro. Nadogradjen na 8.1.
Rezervisan Win 10. Jos ne mogu da nadogradim 8.1 pa sam skinuo sa sajta Win 10 ali ne prihvata kljuc od Win 8 pro

Aaaa *** dzabe sad i da pisem kad ste sve vec ispisali :)
Uglavnom sve normalno radi posle update-a, sve aplikacije, nema bagova kolko sam do sad video. A veceras kad krenem da spavam pravim iso da imam .

Čovjece dragi cistas li ti sta ti pisem.

Ako nisi dobio upgrade na 8.1 ne mozes instalirati win10. Kada dobijes upgrade, odradi upgrade instalaciju. Nakon toga, ako htjednes cistu instalaciju, instaliraj win10 od nule, preskoci dio gdje trazi key i imat ces aktiviran win10. MS ce imati tvoj ID ploce i zato ti ne treba key.

meni isto to javlja nakon nadogradnje. moj 8.1 bio legalan (OEM ključ)

Pazi ovo je moje misljenje, predpostavljam da si ti isforsirao upgrejd a citao sam da ms u talasima odobrava upgrejd i aktivira licence. Tako da ja mislim da tvoj sistem jos nije dosao na red za aktivaciju.

Yep.. ne moze cista instalacija prije upgradea.

Pazi ovo je moje misljenje, predpostavljam da si ti isforsirao upgrejd a citao sam da ms u talasima odobrava upgrejd i aktivira licence. Tako da ja mislim da tvoj sistem jos nije dosao na red za aktivaciju.

bem li ga, sam je danas povukao fajlove i odradio. juče je kreirao foldere, danas svuko sve. ma naćiću neko rešenje, posle ide clean install

Nadogradnja dolazi u Windows Update ili u ovom plavom prozoru ?

bez-naslova.jpg

Da li je slucajno neko od insidera ko nije radio upgrade sa legit sistema, probao da instalira oficijalni ISO i da vidi da li je win aktiviran.. ona prica da cemo dobiti free win10 pro itd ? Onaj ko radi upgrade sa legit sistema ne unosi kljuc, radi skip i syste se sam aktivira online pa rek oda li je jos neko probao ko je bio insider, modza i nama ovako prodje.

Ne moze za insider ,evo probao sam i povezao sa nalogom i pise mi da moram da aktiviram . Morace da izadje novi build koji je za insidere i onda ce verovatno biti i kljuceva koji aktiviraju. Probacu u medjuvremenu neke kljuceve da vidim sta se desava.

Edit ;

Posle restarta mi ne prikazuje da registrujem. Izgleda je registrovan uspešno

Kada kucam na winver ne pise da ima time bomb ,samo da je aktiviran.

@"Kako jos da se pogleda oko aktivacije ,gde pise ,bila je neka komanda u cmd ?

Poslednja izmena:
evo prošla aktivacija. moguće da ms ne može da obradi sve zahteve. skidam msdn i posla ide klin

tolero Hvala za info, ja evo skidam ISO preko MS toola pa ide citavu vjecnost, tek na 18%. Bio sam 99% siguran da nema free windowsa za insidere ali eto, vrijedi reko probati.

Niko mi ne rece, koja je najbolja varijanta za narodni win, win7 i daz ili win 8.1 i KMS pa upgrade?

Jednom za svagda nepostoje kljucevi za windows 10.
Predvidjen je za sada samo za upgrade na vec aktivirani OS.
Kljuceva ce biti ali za pare.

Ja na doma na jednom pc koji je bio sa kms uspesno se nadogradilo i aktivirao pa posle i clean install i ispuesno se aktivirao

To znači da insajderi sad mogu da skinu ISO/ESD i clean install odrade?

Da li ti je, nakon clean install-a, u podešavanjima WU i dalje uključeno get insider builds ili nije?

Poslednja izmena:
Vrh Dno