Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Daj fix jer ti je u postu scr shot...

Metoda koju si pomenuo je na svim sajtovima niko ne pominje nikakav fix.
izbrises sve u: C:\windows\softwaredistribution\download , a onda u cmd sa admin ukucas: wuauclt.exe /updatenow

Greska posle apdejta
b73daecf570eb3e5966197f2d015610c.jpg

Da li neko zna sta je ovo? I da li je povezano sa tim sto nemam zvuk sad?

Skinuo mi 11% preko toola za čuku vremena a imam 100mbit DL. Pre ću da dobijem od MS notifikaciju za upgrade nego što ću ovo da skinem

To sam i uradio od pocetka. CMD ide Run as admin ...

Neznam onda, ja prvo imao onu poruku notify me when is ready pa onda neke update errore dva komada ne secam se tacne brojeve a kad sam uradio taj fix odmah je pocelo da skida i evo trenutno se upgrejduje...

Urose probaj ovo, obrisi u tom folderu sve, idi na win updejt i klikni da trazi nove updejtove, dok pretrazuje imaj spreman cmd sa tom komandom i odma to pokreni u cmd. Treba odma da se pojavi downloading win10.

Tacno tako sam i uradio. Prvi put nije nista poceo da skida, onda mi se na lap topu pojavio nekakav error, pa posle errora opet nema download-a. Svaki put radim restart racunara izmedju pokusaja.

Na desktopu isto ne skida nista sem sto ne daje error kao na lap topu.

Desk ima 8.1 a lap top 7-icu. Na oba imam onaj prozor da ce me obavijestiti kad krene download...

i sad on skine i posle moram da ga instaliram, nadam se da nece sam pokrenuti instalaciju necu sve odma :D

Nece ti nista pokrenuti jer je to esd fajl i posle mozes da napravis bootabilan usb ili kao ja da ga narezes na dvd i to je to.

Skinuo mi 11% preko toola za čuku vremena a imam 100mbit DL. Pre ću da dobijem od MS notifikaciju za upgrade nego što ću ovo da skinem

Ja sam pre jedno sat ipo dva skinuo i svuko mi je sa 20 mb adsl-om jako brzo, mozda su sada svi nagnuli na to da skidaju pa je opterecenje za link.

Skinuo sam win10 preko MCT i uradio upgrade sa 8.1 pro na win 10pro.Kako sad da napravim bootabilan dvd sa ovim sto mi se skinulo?

Znaci, skine se preko MCT i odradi clean install. Nema key niti ista?

Skinuo sam win10 preko MCT i uradio upgrade sa 8.1 pro na win 10pro.Kako sad da napravim bootabilan dvd sa ovim sto mi se skinulo?
Opet preko MC toola. Skineš ISO u napraviš bootabilan preko Rufketa ili narežeš iso na DVD ili pustiš njega (MC tool) ta ti on uradi butabilan USB.

imam laptop za originalnim win 7 pro, na njemu je bio instaliran win 8.1 dreamspark pro. imao sam notifikaciju u taskbaru, skinuo iso danas. formatirao, uradio clean install i sad kad hocu da aktiviram nijedan ni drugi kljuc mi ne rade. moze li pomoc kako da aktiviram ? : )

imam laptop za originalnim win 7 pro, na njemu je bio instaliran win 8.1 dreamspark pro. imao sam notifikaciju u taskbaru, skinuo iso danas. formatirao, uradio clean install i sad kad hocu da aktiviram nijedan ni drugi kljuc mi ne rade. moze li pomoc kako da aktiviram ? : )
Nema kljuca za windows 10... ides skip i prijavis se na nalog...
Cekaj sad bolje procitah ovo tvoje...nisi odradio upgrade prvo?
Tako ne mozes clean install, mora prvo upgrade da odradis.
Da se prijavis za upgrade, pa upgrade i tek onda moze.

Poslednja izmena:
Pisano je ovde 1000 puta. Prvo odraditi upgede licenciranog wina7 ili wina 8.1 da ti MS zakuca key i onda uradiš clean install. Zovi tehničku podršku u BG. Meni su pomogi par puta.

Poslednja izmena:
Imam jedan problem ... A to je da mi stalno svetli lampica na kucistu pored napajanja mislim da je hdd u pitanju a ovamo u procesima sve normalno???

Daj neko neka napravi Q&A i da se ne motaju ista pitanja celo vreme

Na Dreamsparku još nema 10-ke. Sa prošlim verzijama su bili ažurniji ako se dobro sećam.

koristim qbittorrent. Ne vidim da je do njega...

Znaci ako promenim plocu ode legalna 10-ka i sve jer ne dobijam nigde kljuc koji mogu da koristim kasnije ??

Znaci ako promenim plocu ode legalna 10-ka i sve jer ne dobijam nigde kljuc koji mogu da koristim ??
Da isto je kao i oem vezano je za maticnu ako ode ploca ove godina imas fore opet na novoj da napravis upgrade od windows 7 i opet bi dobio windows 10 free

Ako menjate hardver (ploču) prvo se uradi deaktivacija windowsa pa kad staviš novu aktiviraš najnormalnije. Ja sam to radio kad sam menjao laptop, a to mi je preporučila i riba iz MS podrške. E ako ti ne daj Bože crkne ploča ne znam kako se tad postupa ali mislim da je 10-tka vezana za nalog ali opet MS support je majka za rešavanje tih problema. Vrlo su ljubazni i hoće da pomognu. To su moja iskustva sa njima

Nazad
Vrh Dno