Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ima novi update, vec drugi od izlaska RTM.

Napravio sam upgrade od windows 8.1 i mogu da kazem da radi vrhunski ali vratio sam opet windows 8.1 poradi antivirus kaspersky koj jos nije kompitabilan sa windows 10 a licenca mi je platena, cekacu 29 pa instaliracu ga kao glavni os za sada je bio odlican malo delue kao android material dizajn :D

Јуче сам имао чудно искуство са покушајем да средим ентерпрајз верзију. Дакле, званично је скинута и инсталирана верзија 10074 и није хтела да се апгрејдује на новије. Чудно јер и на сајту помињу неке кључеве за новије верзије.

Онда на неком сајту нађем линк према 10240 Pro за коју је у коментарима неко помињао да је ентерпрајз па реко ... ајде да видим о чему се ради. Скинем, монтирам, кликнем на setup.exe и он предложи да апгрејдује ово што сам имао на Pro ... нисам ни знао да може да се шета са ентерпрајз на про. Одради апгрејд и стартује се Pro верзија али без кључа. На поменутом сајту видим кључеве али није прошао кључ за Pro него баш за ентерпрајз ... и одмах после уписа је понудио апгрејд верзије. То је трајало кратко (гледао сам одбојку на том монитору па сам пребацивао сваки час и нисам запамтио све детаље ни трајање) и рестартује се ... ентерпрајз 10240.

Како год, добио сам ентерпрајз али неактивиран. Не пролазе кључеви ни активација ... мада ми се чини да сам прочитао и да су тренутно стопирали активације па ми не значи много. Једино што понешто не може да се подеси на неактивираној верзији.

Е да, малопре на лаптопу набацим нови апдејт ... и звучна престане да ради. Не зна се ко пије а ко плаћа.

Ako je u pitanju Realtek zvučna, skini najnoviji drajver sa Realtek-ovog sajta, pokreni setup, prvo će ti deisntalirati postojeći drajver, pa će instalirati najnoviji drajver.

Izbrisi drajvere za zvucnu, verovatno ti je nabacio pogresne.
Idi WU i skinuce ti za tvoju zvucnu.

Kod mene ne radi Edge na zadnjoj verziji desetke.
Izbrisi drajvere za graficku, posle upgrade je preporucljivo da se brisu.
Preko WU skini zadnje.

Edge radi odlicno, evo sve vise ga koristim, nema bagova...
Favorites bar moze da se uredi i slozi po zelji mada su pisali da ne pamti.
Probao sam i ostaje kako je namesteno, znaci pamti.

Uradio sam clean instal,update drajvera iz WU,medjutim tad se javlja problem da ne radi.

uradio sam clean install (osto` mi aktiviran win 10) nego opet sex sa drajverima za grafu 15.7, naravno.znachi sa ddu u safemode izbrishem sve, res pa instaliram i sve prodje do 00 ali na kompu mi slika kako treba a na tvu mi je velike ikonie i tasbar jedno dobrih 15% ekrana zauzima, kako to da sredim scaling je na 0 super res i gpu scaling ne pomaze...imao sam ranije taj problem, ni sam ne znam kako se resio do clean instalacije..
sada ga o5 imam.

Uradio sam clean instal,update drajvera iz WU,medjutim tad se javlja problem da ne radi.
Ibrisi drajvere sa DDU, pa onda idi WU update, kada ih instalira idi restart da ih ocita.

@ficicaaa odradi ovo isto.

Poslednja izmena:
To ne radi!
Ima novi update, vec drugi od izlaska RTM.
To zato sto nema bugova!
Tačno. :) Sigurnosna zakrpa...
Ispravke bugova https://support.microsoft.com/en-us/kb/3074665.
Како год, добио сам ентерпрајз али неактивиран. Не пролазе кључеви ни активација ... мада ми се чини да сам прочитао и да су тренутно стопирали активације па ми не значи много. Једино што понешто не може да се подеси на неактивираној верзији.
Za enetrprise ne vazi free upgrade ni kljucevi za aktivaciju vec mora KMS!
uradio sam clean install (osto` mi aktiviran win 10) nego opet sex sa drajverima za grafu 15.7, naravno.znachi sa ddu u safemode izbrishem sve, res pa instaliram i sve prodje do 00 ali na kompu mi slika kako treba a na tvu mi je velike ikonie i tasbar jedno dobrih 15% ekrana zauzima, kako to da sredim scaling je na 0 super res i gpu scaling ne pomaze...imao sam ranije taj problem, ni sam ne znam kako se resio do clean instalacije..
sada ga o5 imam.
Evo kako http://www.tenforums.com/tutorials/5990-dpi-scaling-level-displays-change-windows-10-a.html#option2

Poslednja izmena:
Nije ni čudo što Edge neće da pusti 4k video na YT. Sa ovim Intelovim drajverima ne radi 4k hardverska akceleracija. Ne radi ni sa LAVFilters. A radila je pod Windows 8.1 i regularnim drajverima.
2015-07-18_130633.png
Ipak ću ja da vratim Windows 8.1 i sačekam zvanično izdanje, tamo posle 29.

Ja cu jos danas i sutra da testiram neke app i onda cu da obrisem 10ku i sacekam sledecu godinu posto nema sanse da sve srede za 2-3 meseca.

Nije ni čudo što Edge neće da pusti 4k video na YT. Sa ovim Intelovim drajverima ne radi 4k hardverska akceleracija. Ne radi ni sa LAVFilters. A radila je pod Windows 8.1 i regularnim drajverima.
Pogledajte prilog 175153
Ipak ću ja da vratim Windows 8.1 i sačekam zvanično izdanje, tamo posle 29.

I Nvidia i AMD i Intel nemaju još uvek stabilne drajvere za Windows 10... :(

Ja cu jos danas i sutra da testiram neke app i onda cu da obrisem 10ku i sacekam sledecu godinu posto nema sanse da sve srede za 2-3 meseca.
E hvala bogu...znaci nema potrebe da dolazis na temu do 2016?
Koji app su u pitanju da ti ja to odmah istestiram?:)

Svraticu ponekad da vidim sta ima novo ali jako retko. To su one app koje nisu FB, YouTube i igrice znaci van tvog domena.

I Nvidia i AMD i Intel nemaju još uvek stabilne drajvere za Windows 10... :(

Za očekivati je s obzirom da Windows 10 još uvek nije zvanično izašao. A do pre nedelju dana su još uvek bili aktuelni test build-ovi. Anyway, vratio image Win 8.1 i evo šta kaže DXVA Checker:
2015-07-18_134342.png

Svraticu ponekad da vidim sta ima novo ali jako retko. To su one app koje nisu FB, YouTube i igrice znaci van tvog domena.
Nema veze, ja cu da ih instaliram i da ti potvrdim da to ne radi.
Verovatno ih nece ni pokrenuti, 100% tako da ces odmah znati i vidimo se 2016.;)
Nemoj dan-dva molim te, odmah ti ja to zavrsim...

vuche, znachi sa du da pobrishem sve pa onda golog da ga pustim da updejtuje shta ima (sve) pa onda install ?

Ti si trebao da se prijavis za M$ Marketing a ne Insider program, posto samo pises hvalospeve i ne da ne nalazis bugove vec i negiras njihovo postojanje iako M$ izbacuje po stotine updateova, evo samo u prethodna 2 dana 500MB ispravki! Ja sam za 2 dana koristenja 10ke (sad i u aprilu) nasao vise i postojecih i potencijalnih problema i nedostataka nego sto si ti za 9 meseci!
vuche, znachi sa du da pobrishem sve pa onda golog da ga pustim da updejtuje shta ima (sve) pa onda install ?
Dok ne podesis rezoluciju i DPI za svaki monitor posebno mozes da brises i instaliras drivere do sudnjeg dana nista ti to nece pomoci!

Poslednja izmena:
Sta ti znaci da su iskljuceni activation serveri?
Ja sam juce radio clean install desetke i aktivirao sam bez problema.

I ja isto jer je prethodna aktivacija ostala na MS nalogu/serveru. U tom slučaju Windows ostaje aktiviran nakon čiste instalacije.

I ja isto jer je prethodna aktivacija ostala na MS nalogu/serveru. U tom slučaju Windows ostaje aktiviran nakon čiste instalacije.

Ja vec imam aktiviranu desetku preko MS naloga na laptopu, jel znaci da mogu da aktiviram uredjaja koliko hocu? :D

Ja vec imam aktiviranu desetku preko MS naloga na laptopu, jel znaci da mogu da aktiviram uredjaja koliko hocu? :D

Pazi, meni stoji da je tip licence Retail što podrazumeva da se može koristiti na drugom računaru pod uslovom da se ukloni sa prethodnog računara.

Prilozi

• licenca.JPG
    licenca.JPG
    60.6 KB · Pregleda: 152
Vrh Dno