Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Vuk40@ sinoc prvo je je uradio download i taman kada sam mislio sada ce da ga instalira ponovo je poceo da skida, pustio ga do 80% i prekinuo ga, sad sam upalio laptop i dobio ovo
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.PNG
pa mi je cudno, da li sam skinuo pravu stvar, da li da ovo instaliram ili ne, da li je to ta verzija?

Vuk40@ sinoc prvo je je uradio download i taman kada sam mislio sada ce da ga instalira ponovo je poceo da skida, pustio ga do 80% i prekinuo ga, sad sam upalio laptop i dobio ovo
Pogledajte prilog 206418
pa mi je cudno, da li sam skinuo pravu stvar, da li da ovo instaliram ili ne, da li je to ta verzija?
Da ta je RS1...instaliraj.

Od nove verzije sam primetio da kada izvrsim neke sitnije izmene na laptopu da se to isto dogodi na desk kompu. Koristim isti e-mail ali ovo se pre nije dogadjalo, novina je. Da li ima negde da se iskljuci ova mogucnost? Neke od izmena koje sam primetio je desktop pozadina, neka podesavanja u exploreru,...

Uspesno sam upgradeovao sa Win7 na 10 preko onog linka koji sam pominjao, sve proslo kako treba i aktiviran mi je sada. Takodje na sestrinom laptopu uspesno proslo sve sa Win 8.1 na 10. Medjutim prekjuce je brat odradio update isto sve tako sa 8.1 na 10 i njemu nije aktivirao tj. tacno kaze: Cant connect to internet to activate windows. Da li treba sacekati ili nesto raditi? Sumnjam da je mozda problem u tome sto je isti Win 8.1 koriscen na oba laptopa... Pa jos ako je sa iste IP adrese... mozda zbog toga nece da se aktivira sta znam... Neko resenje?

Od nove verzije sam primetio da kada izvrsim neke sitnije izmene na laptopu da se to isto dogodi na desk kompu. Koristim isti e-mail ali ovo se pre nije dogadjalo, novina je. Da li ima negde da se iskljuci ova mogucnost? Neke od izmena koje sam primetio je desktop pozadina, neka podesavanja u exploreru,...
Verovatno su ti na jednom account/e-mail podesavas ovde...

Screenshot (69).png

Nije to... Nisam pomenuo da im se slaze onaj poslednji vidljivi deo za product key... Mozda i zbog toga nece. To je neki preactivated win 8.1 na oba laptopa.

Pod update & security/Activation kaze "Unable to reach Windows activation servers".

Poslednja izmena:
Mora da je preko KMS-a pa sada ne može da ih nađe promenjena adresa.

Po mojim iskustvima to se desava sa Remove WAT-om.

Nasao je Defender AutoKMS. Isao sam na remove. Ali mislim da ga nije obrisao, neku gresku izbacio. Kao da ne moze da zavrsi proces.

Poslednja izmena:
Ne mozes antivirusom da resis taj problem, fora je da nadjes cime je aktiviran, pokrenes to isto, skines tu aktivaciju, pa onda lagano dalje.

Ali na prethodnom laptopu nije bilo potrebe za takvim cimanjem... Isto bio preactivated i AutoKMS. Nisam te razumeo sta da uradim u svakom slucaju. Da ponovo koristim AutoKMS ili cime vec da je preaktiviran (mada je sad vec win 10 a ne win 8 pa ne znam kako to moze), skinem sta? Kako da skinem i zbog cega? Sta onda dalje posle svega toga?

Ali na prethodnom laptopu nije bilo potrebe za takvim cimanjem... Isto bio preactivated i AutoKMS. Nisam te razumeo sta da uradim u svakom slucaju. Da ponovo koristim AutoKMS ili cime vec da je preaktiviran (mada je sad vec win 10 a ne win 8 pa ne znam kako to moze), skinem sta? Kako da skinem i zbog cega? Sta onda dalje posle svega toga?
Zato sto ga samo taj isti program moze deaktivirati, mozda da pobrises registy sa CCleaner-om.
Pogledaj mozda ga ima u programima pa brisi...posle pobrises registry i to je to, radio sam to ljudima koji su tako aktivirali.

Mene samo zanima (da ne citam unazad ko zna dokle) da li je iko uspeo da preko regularnog apdejta dobije Anniversary ?

Po mojim saznanjima preko regularnog Windows Update Anniversary ce se dobiti najranije krajem augusta meseca zbog toga sto rade po fazama i to ide vrlo sporo a i veliki broj korisnika je obuhvacen.Ja isto cekam regularni Windows Update na vise racunara iz vise razloga.Inace na svim racunarima mi je instaliran Windows 10 Enterprise.

Poslednja izmena:
Definitivno je u pitanju KMSpico. Instalirao sam ga i aktivirao mi je Windows 10. Zatim sam ga normalno uninstalirao, fixirao registry preko CCa, restartovao par puta i opet mi sttoji da mi je Windows aktiviran. Ali nije digital license kao na mom kompu, vec stoji activated using your organizations activation service... Kapiram da je to kms aktivacija na snazi i dalje... Ne znam sta vise da uradim...

Pre apdejta sam imao onu ikonicu za ''Search'' u taskbaru i isključenu onu Čotranu. Sada to više ne mogu da podesim, i stoji mi onaj ''Search box''. ***, velik ko igrališe :) Jeli to više ne postoji ta opcija da se ta Kurana ugasi i da stoji samo samo ona mala lupa kao ikonica za ''Search'', ili ja ne umem to više da nađem ???

Tamo je bilo nekada ... sad više nije tu. Ili su ga sakrili ili te opcije više nema :)

Upgrade je dobro prosao i za sada mi se cini da nista nisam izgubio osim sto me stalno pita za odredjene aktivnosti koji program da pokrene, neko se zalio da mu je izbrisan Malwarebytes, ja tih problema nisam imao. Primecujem po neku kozmetiku koja lepse deluje, to je za sad. Sto se brzine tada tice za sada ne primecujem neku razliku, mada mi se cini da se po neki put pojavi neka klekavica, verovatno dok nalegne kako treba, nadam se da nece trebati clean install.
Primetio sam kod nekih da stoji crna ili siva pozadina, kako da promenim belu u sivu.

Upgrade je dobro prosao i za sada mi se cini da nista nisam izgubio osim sto me stalno pita za odredjene aktivnosti koji program da pokrene, neko se zalio da mu je izbrisan Malwarebytes, ja tih problema nisam imao. Primecujem po neku kozmetiku koja lepse deluje, to je za sad. Sto se brzine tada tice za sada ne primecujem neku razliku, mada mi se cini da se po neki put pojavi neka klekavica, verovatno dok nalegne kako treba, nadam se da nece trebati clean install.
Primetio sam kod nekih da stoji crna ili siva pozadina, kako da promenim belu u sivu.
Ovde promeni na dark i ostatak po zelji...

Screenshot (73).png

Win mi se apdejtovao vrlo brzo kad su pustili redstone (sutradan)..preko regularnog winapdejta.
Vratio mi je pojedina podesavanja na def, pa sam morao ponovo da cackam, ali nista ozbiljno.

Preporuka za Windows 10 Pro x86 1511 Lite Clean Pre-Final -v_pistolero instalaciju.
Zauzima 4Gb na disku, 0,7Gb RAM zauzeto posle instalacije, odziv fenomenalan, jedina mana je što je ovo x86 verzija i vidi (tj. može da koristi) samo 2,7Gb - 3,4Gb RAM memorije.
Odličana verzija npr za laptop sa do 3Gb RAM-a! ;)

----------

P.S. ako nek od vas ima predlog šta bi mogli da stavimo u prvi post i napravimo "FAQ" radi lakše preglednosti teme, imate 3 opcije kako tome možete da doprinesete:

1. Pišite mi na PM sa što više detalja / linkova.
  2. Prijavite post sa napomenom da se to ubaci u prvi post i prvi slobodan i voljan moderator će to uraditi.
  3. Ako ste u žurbi samo skrenite pažnju ovde u nekom postu i ja ću prvom prilikom prepraviti prvi post.
:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno