Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Buni me samo veličina fajla, ispalo je da je današnji osetno manji od onog od 15.7. :)

Evo i meni se pojavio windows bt folder tezak 140mb na windows 8.1 enterprise :)

U firmi ili kućna KMS varijanta? Krenuli su ipak da upgrade-uju na 10ku i Win 8.1 Enterprise? :)
Kucna varijanta legalan kljuc, samo sam promenio u regeditu pre 30tak dana enterprise u professional i rezervisao :D

Buni me samo veličina fajla, ispalo je da je današnji osetno manji od onog od 15.7. :)
Ipak je isti. Sad sam završio kreiranje drugog ISO fajla sa WIM formatom. Veličina je 3.71 GB.

Meni više odgovara ESD format jer onda instalaciju mogu da smestim na flešku od 4GB. Dve fleške koje imam nakon formatiranja su 3,65GB i 3,7GB. ESD od 3GB taman dobro dođe. :D

Bre, da sam znao da će i danas da isporuče build od 15.7 ne bih brisao Windows 10. Mislio sam da će danas da ide update-ovan ESD.

Ipak je isti. Sad sam završio kreiranje drugog ISO fajla sa WIM formatom. Veličina je 3.71 GB.

Meni više odgovara ESD format jer onda instalaciju mogu da smestim na flešku od 4GB. Dve fleške koje imam nakon formatiranja su 3,65GB i 3,7GB. ESD od 3GB taman dobro dođe. :D

Bre, da sam znao da će i danas da isporuče build od 15.7 ne bih brisao Windows 10. Mislio sam da će danas da ide update-ovan ESD.

Tek na jesen će biti update-ovan ISO/ESD, kad izađe nešto tipa Update 1, kao nakadašnji Service Pack.

15og su pustili insajderima update, a danas svima. Sve je isto, ista verzija/isti ESD. :)

Ja opet ne kontam taj esd sta je to tako specijalan od obicnog iso ?

Nije u pitanju ESD vs ISO već ESD vs WIM. Starije verzije Windows-a dolaze u WIM (Windows Imaging Format) formatu koji nije kompresovan i zauzima više mesta. ESD (electronic software distribution) je napredniji format jer koristi jaču kompresiju pa je instalacioni fajl manji. Takođe, prilikom instalacije ESD mora da se dekompresuje, za razliku od WIM formata koji ne mora.

P.S. Cenim da instalacija automatski kreće sutra? Fajlove smo već dobili i spremni su.

Poslednja izmena:
Mani $windovs bt prikazuje veličinu 6.28Gb a veličina na disku 4.84 Gb koja raste. ESD folder je prazan.

Znaci ova wzt sto je kacio na torrentu ta je finalna verzija koj sad pusta ms za upgrade ? Ako je ta da ne cekam i veceras da uradim odma clean install

Onaj ISO od 15.7. što se vrti je finalna verzija, ista kao današnji ESD, potpuno isti build.

Znaci mogu da uradim clean install da se ne bavtam oko cekanja upgrade od wu

Šta ćeš sa aktivacijom? Moraš prvo aktiviran 8.1 da upgrade-ješ na 10ku, pa tek onda možeš da odradiš čistu instalaciju 10ke, zbog aktivacije. Možeš sa odradiš upgrade preko ISO fajla sa torrenta.

Hvala onda sta bi cekao wu kad je ta ta verzija vajda za neki dan bice i na msdn okacen iso pa spusticemo taj radi provere 100 %

Šta ćeš sa aktivacijom? Moraš prvo aktiviran 8.1 da upgrade-ješ na 10ku, pa tek onda možeš da odradiš čistu instalaciju 10ke, zbog aktivacije. Možeš sa odradiš upgrade preko ISO fajla sa torrenta.
Ja sam pred toa napravio preko 2-3 puta upgrade pa sam vracao windows 8.1 vise su me registrirali ms

Ne znam jel bilo pitanja, ali da li moj Retail Windows 8.1 kada upgradujem na Windows 10 postaje OEM :)
Kapiram da se generise moj ID od kompjutera i da necu moci posle da aktiviram windows 10 ako radim clean install sa svojim MS Nalogom.

Dok cu bez problema moci ako promenim plocu da iskoristim opet Windows 8.1 key ?

Zasto uopste praviti ISO? Zar nije dovoljno samo kopirati sve fajlove iz windows BT foldera na usb flash, restartovati komp i uraditi clean install?

Zasto uopste praviti ISO? Zar nije dovoljno samo kopirati sve fajlove iz windows BT foldera na usb flash, restartovati komp i uraditi clean install?

Ako je fleš butabilan verovatno može. Ako nije, BIOS ga neće prepoznati i neće pokušati da pokrene Win sa njega. Programi koji prebacuju Win ISO na fleš postave fleš particiju kao butablinu. Drugo, nije loše imati ISO fajl ako ti kasnije zatreba za kreiranje DVD diska ili drugog fleša. A lakše je čuvati Win instalaciju u jednom fajlu nego u gomili fajlova i foldera.

Treba ti samo install.esd da se napravi ISO a tako može da se napravi butabilni disk/USB.

Ako jednom napravis usb sa rufus taj usb je za stalno botabilan osven ako ga ne formatiras sa neku posebnu programu kao SmartDisk_FAT32 ili neku slicnu na nju, rufus pravi ga pravi kao MBR i zato je stalno botabilan ja sam imao problem posle tv nije mi ga citao usb dok nisam otrkio da je mbr i da ga rufus pravi pa uvek posle ga formatiram sa SmartDisk_FAT32

Jos samo nesto. Da li da flash formatiram kao FAT32 ili NTFS za instalaciju? Hvala

Kod mene na 8.1 Pro napravljen $Windows.~BT fold težine 140Mb i tako stoji...

Vrh Dno