Šta je novo?

window7 driveri za pinnacle pctv karticu??

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
postoji li ovo?

odnosno da se preformulisem:

-cuo sam da vista driveri rade i na windows7 tj. da su isti. Da li je ovo tacno, ako jeste onda vista/windows7 podela i ne postoji (ili postoji)?

Razmisljam o tome da cu , u toku godine, svakako instalirati windows7 64bit na kompjuter.. pa da se obezbedim na vreme (ako je moguce).

ima li windows7/vista drivere za staru dobru karticu PCTV (osnovni model) kupljenu "tamo negde" 2002/03 godine?, po mogucstvu 64bitni

ne moraju cak ni da budu originalni, moze i neki univerzalni (provalio sam da u osnovi svi driveri za TV kartice sa BT878 chipom rade na svakoj, manje vise..)

ko nesto zna, neka ostavi i linove, a ne samo "jeste" "nije" i "ima" "nema"

meni je win7 sam nasao neki svoj driver bas za tu karticu
a tv je radio u kmplayer-u tako da nisam ni pokusavao da insatliram ono njegovo

koji model kartice? U principu sa onim sto ide uz win7 trebalo bi sasvim ok da funkcionise.

Driver se sastoji iz 2 komponente:
ovo su kodovi koji odredjuju proizvodjacha i uredjaj......

AUDIO
DEV: 0878
VEN: 109e

VIDEO:
DEV: 036e
VEN: 109e

A radi se o kartici sa sledecim imenom:
Pinnacle PCTV card (bt878)

to vec koristim na mom windowsXP 32bit
ja sam pitao sta da stavim na windows7 64bit koji planiram uskoro da stavim (pregazim ovaj postojeci)

sumnjam da ti driveri koje si mi preporucio (a koje vec korsitim) mogu da rade u native 64bit modu
:)

nisam siguran,ja sam moju gigabyte p6000 osvezio sa drajverima sa oficijalnog sajta(win 7 64-bitni)i ne radi, tacnije radi zvuk a slika crna. radio je radio bez problema.
razmisli dobro pre nego sto se prebacis na sedmicu.
pozz

bas zbog toga hocu da rascistim...

da se javi neko da potrvdi na PCI TV kartica sa brooktree878 chipom radi na windows7 64
ok, ako ne radi ili nema zvanicne potvrde

dajte onda spisak kvalitetnih TV kartica (u smislu da rade isto/bolje od moje pinnacle pctv - a da je cena konfekcijska) koje provereno dobro rade na windows7 64bit (native mode)

pa da znam koju mogu da nabavim... nije problem promeniti tv karticu, ali da se odreknem TV na kompjuteru nemam nameru

nisam siguran,ja sam moju gigabyte p6000 osvezio sa drajverima sa oficijalnog sajta(win 7 64-bitni)i ne radi, tacnije radi zvuk a slika crna. radio je radio bez problema.
razmisli dobro pre nego sto se prebacis na sedmicu.
pozz

nisam pisao,lagano sam nastelovao ovo,samo treba da se instalira drajver za vistu 64-bitnu i radi ekstra sve.

i ja nameravam da predjem na SSD+Win7 ... imam staru dobru PCTV PRO ...

@zeka
aj pliz mi reci koji su drajveri u pitanju, kako se zovu i gde si ih skinuo ... da li ide neki software za gledanje uz to ili koristis neki alternativni ... bas me interesuje sta kako gde i sl

Evo ja imam Pinnacle PCTV Stereo i dobio sam sliku na Win 7 u programu DScaler 4.1.19 (poslednja verzija). Ne trebaju nikakvi drajveri, a oni za Vistu x64 samo smetaju (a imaju i problem sa Win 7 digital signing-om koji se mora rucno resavati).

Anyway, slika je ok ali zvuk je problem, samo susti i krci. Potrebno je cackati po .ini fajlovima kako to na DScaler forumu navode i neki cova iz Brazila je dao resenje za PCTV NTSC verziju, dodao GPIOMask filter i dobio zvuk.

Za sliku je fazon da prilikom instalacije DScalera izaberes Pinnacle PCTV odgovarajucu karticu (PRO ili Rave), ali za tuner stavis MT2050 PAL umjesto MT2032 koji ti program prepozna. Zatim izaberes u meniju programa Channels -> Setup i Madjarsku cat tv ako imas kablovsku ili ful frequency scan. Sve kanale lepo prepozna, ali problem je zvuk.

Ako neko moze pomoci vezano za GPIOMask filter za zvuk DScalera za Pinnacle PCTV Stereo na Win 7 bio bih zahvalan?

Vrh Dno