neshke je napisao(la):Kao i sve ostalo sto Mikro$oft prodaje jos jedna prevara
ko ga je probao zna a ko nije nije vredan ni pokusaja
pa dobro ima li neko? bas bi voleo da ga malo testiramZoNi je napisao(la):WinServer 2003 se tek sada pojavio u RC2 izdanju...
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/default.mspx
Miroslav je napisao(la):pa dobro ima li neko? bas bi voleo da ga malo testiram
legend je napisao(la):...koji kompleks...
legend je napisao(la):...evo ga jos jedan kompleks...ovo pocinje da lici na bolnicu...
ja na zalost (ili mozda na veliku srecu) i dalje ne razumem sta ti zelis da kazes. ne idu ti programi dobro na win2003 serveru?neshke je napisao(la):Kada bi korisnici Micro$ofta koristili svoje racunare za ozbiljan posao a ne za igranje uocili bi razliku . Ja kad budem zeleo da se igram kupicu SONY PS2 , s obzirom da sam se dovoljno igrao sa C64 i Amigom i posto se neigram sa racunarom vec ga koristim u poslovne svrhe drago mi je da nemoram da koristim Mikro$oft . Nemam ja toliko para .
Miroslav je napisao(la):ja na zalost (ili mozda na veliku srecu) i dalje ne razumem sta ti zelis da kazes. ne idu ti programi dobro na win2003 serveru?
daj brate neki argument zasto je MS ****** toliko los operativni sistem, idite pa koristite neki klon Unix-a, a nas smrtnike i glupe budale ostavite da nam upadaju u windowse, da nam pada sistem 20x dnevno, da nemamo podrsku za novi hardver, da igre kreshuju svakih 5 minuta... i tako dalje
To ti je neki release candidate 2 (RC2),tj.jos nije ni alpha ni beta.+- je napisao(la):Zelenika, a jel ti to beta verzija?
Nego, sad kad ste se tako skupili, da pitam jednu jednostavnu stvar. Posto ne znam nista o linux-u i ne-MS sistemima, zanima me koja je realna razlika izmedu npr. jednog Linux-a, i jednog MS sistema. Imam dovoljno disk prostora, pa planiram da mozda postavim i jedan linux.
Da li neko moze u tri recenice da objasni razliku?! Ali, stvarno samo u tri?!
neshke je napisao(la):1. Sve mu je lose od od interfejsa pa do kora
2. Pokusavas da mi objasnis kako je ovo sekcija samo za M$ Windows a da korisnici racunara sa nekim drugim operativnim sistemom nisu dobrodosli . Posto si ti Elite Member sa 2200 poslatih poruka nadam se da si primetio da je tema sekcije Operativni sistemi a ne Operativni sistem Izvini sto sam ti vredjao OS . Mislio sam malo da procaskam sa nekim o OS-ima ali uvidjam da ovo nije pravo mesto za razgovor . I jos kada bi samo promenili sekciju u Micro$oft Opereativni Sistemi to bi bio pravi mali raj .
3. Hvala za divno provedene sate na internetu tj. hvala UNIX-u na kome radi nas i vas internet.
Filo je napisao(la):To ti je neki release candidate 2 (RC2),tj.jos nije ni alpha ni beta.
Razlika je u svemu-filozofiji funkcionisanja,interfejsu,fajl sistemu...Sta ti treba jos?
Instaliraces i onda ce Linux samo da stoji i zauzima prostor a ti ces i dalje cackati Windows a pre toga uzmi pa procitaj neku knjigu o Linuxu ,za svaki slucaj
Filo je napisao(la):1. To ti je neki release candidate 2 (RC2),tj.jos nije ni alpha ni beta.
2. Problem je u tome sto kod nas Linux vise kosta od Windowsa-Linux ide na bar 3cda(300tinjak din) a win na jednom(100din)!
zelenika je napisao(la):Evo ga .NET!!!
jeste da si opet bio neodredjen, ali i ovo je bolje od pocetnih postova gde ama bas nista nisi naveo kao neki argument.neshke je napisao(la):1. Sve mu je lose od od interfejsa pa do kora
to sto si se ti sada osetio uvredjenim, ne daje ti za pravo da pokusas meni govoriti sta sam rekao. lepo sam pitao da das neki argument a ne da pljujes po nekome/necemu samo zato sto je to Microsoft, ili zato sto je neko crn, ili kinez, ili sta ja znam sta...2. Pokusavas da mi objasnis kako je ovo sekcija samo za M$ Windows a da korisnici racunara sa nekim drugim operativnim sistemom nisu dobrodosli.
hiljadu puta sam napomenuo da me broj postova ne interesuje. Temu ovog dela foruma znam verovatno bolje od tebe. nisam ja uleteo ovde i prvi post mi bio serem vam se u MS, linux rules. to ocigledno pokazuje da u stvari nemas bas neki argument i da si samo neki napaljeni korisnik kompjutera koji ne voli cika bila, sto mene apsolutno ne zanima. ne volim ga ni ja, pa sta sad? ne mogu promeniti situaciju sto 99% ljudi koristi njegov softver, meni je Windows sasvim ok, Linux mi se ne svidja, pa da li si video mene da pljujem po unixu?Posto si ti Elite Member sa 2200 poslatih poruka nadam se da si primetio da je tema sekcije Operativni sistemi a ne Operativni sistem Izvini sto sam ti vredjao OS . Mislio sam malo da procaskam sa nekim o OS-ima ali uvidjam da ovo nije pravo mesto za razgovor.
zasto bi to radili, pa onda ne bi bilo zanimljive dece poput tebe ovde 😀I jos kada bi samo promenili sekciju u Micro$oft Opereativni Sistemi to bi bio pravi mali raj .
moj internet? znas li ti sta pricas?3. Hvala za divno provedene sate na internetu tj. hvala UNIX-u na kome radi nas i vas internet.
poenta je da ipak moras procitati neku knjigu o Linuxu pa bila ona papirna ili elektronska.Time sto ces ga instalirati nista nisi postigao jer se prilikom instalacije odgovara na manje pitanja nego kod Windowsa.+- je napisao(la):Covjek ne moze da procita ovakav komentar, a da odmah ne postane preobracen. Sto u pogledu silnog znanja koje se slilo u te tri rijeci (funkcionisanje, interferjs, sistem), sto u pogledu odnosa windows-linux, zar ne?!
Ali, pazi: u 'tri recenice' akcenat je podjednako na 'recenice', kao i na '3'. Tako, vjerujem da kada bih morao da procitam knjigu na svaku temu koja me tek iole zagolica, mrzio bih cijeli svijet i sve u njemu.
Nego, jel ima neko ozbiljan ovde, neko sa ozbiljnim stavom prema ljudskoj (u uvom slucaju, mojoj) neukosti u pogledu Linux-Windows odnosa?!
to u vezi rc nije ni bitno tolikoZoNi je napisao(la):1. Prvo ide ALPHA, pa BETA, pa tek onda idu razni RC!!!
2. a legalnost? Linux ide na 1 CDu, a na ostalima su programi!!! Win je na 1 CDu, a recimo Office je na 2 (obicno) - eto, to je vec tri diska!
Inace, ta tri diska (LEGALNA) u Linux verziji kostaju 100tinak evra, a u Win varijanti su nekih 1000 evra! Mislite o tome! :beat:
Filo je napisao(la):to u vezi rc nije ni bitno toliko
A sta ako firma ima 10tak namenski uradjenih Windows aplikacija?
Koliko tad kosta Linux?
jedina stvar koju sam ja poterao sa winetom je winrar samoraspakujuca arhiva i igra sudden strike 🙂silverglider je napisao(la):Isto, posto najverovatnije mozes da ih poteras sa Winetom i na linuxu.
A sto se tice dodatne literature, zavisi samo od inertnosti korisnika; za pocetnike je npr. neka naprednija stvar u windowsu isto spansko selo bas kao i u linuxu. Kad neko ne zna, onda ne zna.
silverglider je napisao(la):Za mreze i administraciju se licno ne slazem i ne moram priznati; meni barem pod winom to nije ni lakse ni teze, a podjednako brzo cu uraditi istu stvar na oba OSa. Nije u redu to sto poredis situaciju kada je neko "odrastao i izvezban" sa windowsom i kada je neko pokusao nesto sa linuxom, pa sad to nije najsrecnije ispalo. Kada stavis za dva racunara dva coveka koji su podjednako iskusna u tim OSovima, razlike i nema.
A za VB aplikaciju, sto da ne - ako mu snabdes runtime dill-ove koji se ionako slobodno distribuiraju po netu ... Ja sam se prilicno iznenadio cak i kod prenosa office dokumenata sa makroima - StarBasic (iz StarOfficea) je to besprekorno "progutao".
Firma koja ima jedan ili dva namenski uradjena programa ce se mozda grciti sa prelaskom na linux (ukoliko trebaju ili zele uopste da prelaze), ali ako vec stavljas u poredjenje situaciju firmu koja ima "desetak" namenski uradjenih aplikacija, to znaci da je ta firma navikla da investira u customized software, pa joj ni ovaj put ne bi to toliko tesko palo, ako bi taj program radio pod linuxom normalno. Posto se i inace bavim portovanjem windows softvera na linux, kao i paralelnom razvoju za oba sistema, slucajno znam da i nije neki problem portovati stvari na linux; sa jedne strane nema ni toliko udara kako se MS-u cefne - e od sada nema jave, od sada morate da koristite .NET, od ove verzije smo promenili format drajvera, pa smo promenili GUI da podrzava "theme", od sada ovo, od sada ono. Znaci sve zavisi kako gledas stvari - na kratki rok ili na duzi, a svaka strana ima svojih prednosti i mana i ne bih smeo da tvrdim da je bilo koja superiorna po kvalitetu ili "koliko sta jednostavno i brzo moze da se uradi". Jedino po cemu je win dominantan je kolicina gotovih aplikacija i to je sve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari