Šta je novo?

Winamp???

Od skoro sam korisnik foobar-a i moram priznati da sam se odusevio programom. Pustio sam isti album u 320kbps MP3 (Paul Anka - Rock Swings) i sa iskljucenim EQ i u winampu i u foobar, zvuk koji daje foobar je primetno bolji.

Na stranu default skin koji je katastrofa ali potpuno funkcionalan, jos jedna prednost je skoro instant pokretanje, cak i sa custom skinom koji koristim.

Preporuka za foobar kao kvalitetna alternativa winampu.

Bio sam malo experimentisao sa Foobar-ovim EQ.I od znanja za EQ sa 10 kanala sto sam bio prikupio napravio sam svoj full bass i treble profil.Mada nije sjajno kao u winamp-ovom EQ pod full bass i treble profilom ja sam prilicno zadovoljan.Ako neko hoce moze probati,koristiti i izmjeniti moj profil, i slobodno dajte neke kritike,i vec znam sam da nije sjajno.A ako moze volio bi da me neko posavjetuje u vezi EQ,da napravim jos bolji profil.Stvarno bi volio nauciti malo vise o EQ s 20 kanala.

@Falcon:samo da znas da mozes izmjeniti skin Foobara.

Prilozi

• Image-0005.jpg
    Image-0005.jpg
    97.3 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
@Promy:I to sam druze probao,odmah cim sam primjetio problem,i ne djeluje!

Pažljivo sam čitao ovu temu, sve probleme sa kojima si se člane BattleNexus suočio.

Nisam prvi koji će ti napisati da bi bilo dobro da počneš da koristiš neki drugi program.

Neke preporuke si imao prilike da pročitaš.

Primetio sam da ti spora veza stvara poteškoće.

Uveren sam da neko od tvojih prijatelja ima bržu.

@Brazilko:I sta si htjeo time da kazes???Kazes da zi pazljivo citao temu,e sad te malo citiram "
Nisam prvi koji će ti napisati da bi bilo dobro da počneš da koristiš neki drugi program."E da jesi pazlijvo citao onda bi procitao moju poruku gdje sam napisao da sam presao na drugi program Foobar.cccccc

@Brazilko:Opet kazem da sam odustao od winamp-a, i da sam presao na Foobar,cim sam "ispitao" Foobar odmah sam prestao traziti rijesenje.A onaj citat sto si uzeo od mene to sam bio Promy-ju odgovorio na njegov prijedlog,i mora da si primjetio ali govorio sam u proslom vremenu i znaci da sam to bio odradio odavno.Sad druze bez uvrijede ali nisi bas dobro shvatio moje poruke(vjerovatno moja krivica) i jos samo da se zna winamp sam obrisao i vise ga nikad necu instalirati.

Jel neko probao Winamp 5.5 beta? Ja sam ga instalirao pre nekoliko dan i radi super, bez ikakvih problema, iako je beta. Inače koristim i foobar i itunes ali mi se dopao ovaj novi SingleUI interfejs kod Winampa a i zauzima manje Ram-a od itunes-a i foobar-a*.

*(kad se nabudži :d)

http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=277166

Winamp 5.5
* New: Winamp Bento (SingleUI Skin)
* New: Unified File Editor, with Album Art tab (for mp3, m4a, wma, ogg, flac)
* New: Album Art window for Winamp Modern skin
* New: Global 'playback thread priority' setting for decoders
* New: Option to not show playlist item number in classic songticker
* New: Version History drop-down selector and Search (in About dialog)
* New: [in_mp3] Multi-channel mp3surround support
* New: [gen_ml] Tree Options tab in Media Library Preferences
* New: [ml_local] 3 pane view options in 'Add/Edit View' dialog
* New: [ml_local] Smart View Presets
* New: [ml_local] Album Art support/pane and retrieval service
* New: [ml_local] Toolbar buttons to control view options
* New: [ml_plg] Winamp Playlist Generator (powered by Gracenote MusicID)
* New: [ml_pmp] New fields, configurable filter panes & columns, 3 pane view
* New: [ml_pmp] Album Art view & support for iPod and P4S Devices
* New: [ml_pmp] Separate view for video files
...

Bento je najbolja stvar koja se desila Winampu još od prve Media Library :)

Niko ne pominje fenomenalni XMPlay?:trust:

Da i AIMP (www.aimp.ru)
Slobodno skinite poslednju Beta verziju (2.03b), slobodno mogu da je proglase za final. Meni se ubedljivo najvise on svidja, od svih koje sam koristio. Dize se takoreci trenutno, besplatan je, lepo bez packova, i ima neke mnogo uber-opcije :D
Ako se neko ne snalazi sa ruskim, evo mu direktan link ftp://89.108.95.110/AIMP/aimp_2.03.b.zip .

Poslednja izmena:
Shteta za Sonique,
obecavao je bash... kao shto (ne)znate raspao se tim koji ga je pravio (iz hobija)
pa smo ostali uskraceni za odlican player.... Winamp nikako da poradi na kvalitetu reprodukcije..

Interesantno je da se tu favorizuje (i detaljno objašnjavaju setovanja) za alternativni MPEG decoder. Ako znate da je Shibash, u stvari, nick Naoki Shibate, onda je jasno da ovaj dekoder potiče od čoveka koji je bio godinama bezmalo glavna ličnost Lame projekta (mada je na kraju njegov psihoakustički model napušten i u tom projektu).

Evo jednog mišljenja o ovom dekoderu:

Shibatch mpg123 is the considered the best MP3 decoder there is (LAME mp3 coders are based on mpg123), and makes MP3s actually sound pretty good.

http://stereophile.com/computeraudio/1104echo/index5.html

Poslednja izmena:
Glupost. Sta to toliko bitno ima ta verzija u odnosu na recimo 5.08 koju ja koristim?
I to bez media library, classic skin...
Ja koristim 5.2 lite, classic skin.

Nije slučajno to što koristim baš tu verziju. Naime, to je verzija koja bezmalo nema prijavljene bagove (jedini bag koji zvuči ozbiljno je neki u directout/directshow, šta li, ne sećam se više tačno, nisam uspeo da nađem nikakav detalj o tome). Svaka novija verzija (dok sam to uopšte pratio) imala je milion prijavljenih ozbiljnih bagova. Osim toga, promenjen je format puginova pa više ne možete da samo dodate DLL za npr. MIDI podršku, nego vam trebaju i nekakve runtime libraries. U 5.2 ovo nije potrebno.

Dakle, što se tiče WinAmp-a, ja definitivno ostajem na 5.2 lite (dok je, recimo, Foobar2000 najnovija verzija instalirana na mom kompu).

Što se formata tiče, imam i Flac podršku, i Monkey's, i Musepack... I šta god poželite. Ne treba mi novija verzija Winampa da bih u njega ugradio podršku za neki format. Ne znam ni kakva je ta nova ispravna podrška za WMA, odavno za to koristim neki nezavisan plugin i zadovoljan sam kako radi (i onako WMA ne koristim za ozbiljno slušanje muzike, samo kad nešto imam jedino u tom formatu i za MP3 player).

Što se ekvilajzera tiče... To je komplikovan "sport". Šta vam npr. vredi gain ako DSP pluginovima i ekvilajzerom izazivete clipping? Odavno se smatra u HI-FI svetu da se ekvilajzer podešava preciznim merenjem spektra, a ne "na uvce". Dakle, ne koristim. Koristim ponekad ekvilajzer iz drajvera za zvučnu kartu da malo podignem visoke i niske tonove, to je ono što se zove "loudness" i ima smisla kad se muzika sluša tiho.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno