Šta je novo?

Winamp???

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Moj Winamp-u se sporo pokrece treba mu nesto manje od 30 sec. da se upali.Imam verziju 5.33,a isto tako imam Windows Media Player 11 a on se odmah instatno upali.Zna li ko mozda u cemu je stvar???

VErovatno te zeza Winamp library. Probaj da je iskljucis.

prilikom instalacije stavi da ti se instalira 'lite' verzija brze tje se startovati

Stvar je tome sto ja uopste ne koristim winamp library.

A jesi li probao Winamp classic skin, tj. da iskljucis one nove vizualne efekte winamp-a?

Možda imaš mnogo pesama u listi, možda bi ti se bolje ponašala nova verzija, ...

Meni se verzija 5.35 tripuje tako sto kada je ukljucen modern skin iznad main window-a se pojavi jos jedan main window ali sa clasic skin izgledom! Ali cim predjem misem preko ovog modern skin main window-a on nestane, znaci moram da stavim kursor iznad i da ga sklonim i onda nestaje taj clasic skin main window. I nista ne pomaze. Moram da cekam drugu verziju :)

Library nije sigurno... Meni se Winamp sa ~10k pesama u Library otvara za <5s.

Pa reinstaliraj ga, izbrisi ceo folder u Program Files-u obavezno.

Rado bi ja instalirao itunes ali kad ga nemam a i gledao sam na web-u koliko je "tezak" priblizno 50 mb.E da kod kuce imam DSL,ADSL ili barem kablovski internet ja bi ga odmah download-ovo.I isto tako sam trazio foobar.Uspio sam naci samo lite portable verziju.Zna li iko mozda link gdje ima full vezija programa?

OK.Hvala za link.Download-ovo sam program.Stvarno je extra.Program me zadivio.A sad moze li mi neko reci kako da podesim equalizer.Nisam navikao na equalizer sa 20 kanala.I volio bi da ga podesim po "full bass & treble" profilu.(Molim okacite screenshot-ove equalizer-a)

Winamp tek od v5.12 pusta AAC-Plus kako treba, od v5.22 WMA dekoder se moze nazvati cestitim, a od v5.31 ima FLAC dec/enc. Da nije ovih novina ja bi jos bio na 2.95 :)

Ja slabo te formate gajim na hardu, pa mi je isti q.

OK.Hvala za link.Download-ovo sam program.Stvarno je extra.Program me zadivio.A sad moze li mi neko reci kako da podesim equalizer.Nisam navikao na equalizer sa 20 kanala.I volio bi da ga podesim po "full bass & treble" profilu.(Molim okacite screenshot-ove equalizer-a)

napravi smajli na EQ i eto.. pocni od band-a 100hz do 16khz.. ove ostale (ako postoje) zanemari

Moj Winamp-u se sporo pokrece treba mu nesto manje od 30 sec. da se upali.Imam verziju 5.33,a isto tako imam Windows Media Player 11 a on se odmah instatno upali.Zna li ko mozda u cemu je stvar???

Samo da vas obavjestim da sam odustao od winamp-a i presao sam na Foobar,posto je program extra,zadivio me.....ma vise ne znam sta da kazem ostao sam bez teksta koliko je program odlican.

napravi smajli na EQ i eto.. pocni od band-a 100hz do 16khz.. ove ostale (ako postoje) zanemari

Izvini druze ali ja ne znam gdje si ti video 100hz i 16khz,posto ih ja ne vidim na foobar-ovom EQ.Evo pogledaj sam okacio sam screenshot EQ.

Prilozi

• Image-0004.jpg
    Image-0004.jpg
    91.1 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena od urednika:
Ne komentarisem funkcionalnost foobar2000, ali program izgleda krajnje ocajno/uzasno/jadno :S:

Definitivno im treba neko da im uradi neki lep GUI-i....
Izgleda mi maltene kao explorer sa opcijom play :D

Jos jednom, nisam ga koristio, pa o funkcijama ne pricam :)

Ne komentarisem funkcionalnost foobar2000, ali program izgleda krajnje ocajno/uzasno/jadno :S:

Slažem se. Ali, sa druge strane, foobar je najcustomizabilniji plejer. Može da izgleda kao iTunes, kao Winamp, kao WMP, kako god ti želiš.

@BattleNexus: Meni se to dešavalo ranije... Sada instaliram najnoviji Winamp bez podrške za video, bez vizualizacija, bez Winamp Library-ja... I radi jako brzo i stabilno.

Ima nekoliko packova za promenu izgleda foobara.. Ja koristim ovo u attachu trenutno. :wave:

Prilozi

• f2k.jpg
    f2k.jpg
    160.5 KB · Pregleda: 120
  • f2knew.jpg
    f2knew.jpg
    138.5 KB · Pregleda: 117
Hvala druze na link-ovima!!!!

Sto se tice sporog startovanja Winamp-a, da nisi mozda ukljucio da ti celu playlist ucitava u memoriju prilikom pokretanja programa. Imas i opciju da ucitava pesmu samo kada je pustis, to ume znacajno da ubrza startovanje Winamp-a.

Poz.

A gdje se nalaze te opcije?Da pokusam sa tim posto nikad se ne zna mozda i uspije iskreno da ti kazem da to uopste nisam znao da to ima u winamp-u.
I jos sam sam dosta puta gledao u preferences i pregledao sve opcije i u svim kategorijama i podkategorijama nisam nasao nista slicno tome.

Poslednja izmena:
Titles > prva tri radio dugmeta

Nasao sam ih,ali ih ne mogu iskljuciti i vec je upaljeno drugo radio dugme i u zagradi za tu opciju kaze da je to prepurucljivo podesavanje.A opcija kaze "Read metadata when files are played or viewed in the playlist editor (this is recommended settings)".
Sad kako da to podesim zna li neko????

Poslednja izmena:
Ni ne mozes to da iskljucis, vec mozes da odaberes jednu od te tri opcije.

- Prva je da se winamp najsporije ucita, odnosno da ucitava meta tagove svih pesama u Playlisti pri samom otvaranju Winamp-a.
- Druga je da se meta tagovi ucitavaju pri pojavljivalju pesama u playlisti.
- Treca je da se meta tagovi ucitavaju samo pri pustanju pesme.

Ma nemoj ni da se vracas na WinAmp.
Ja vec dugo vremena koristim Foobar i veruj mi da mi nista vise nije ni potrebno.
Veoma je jednostavan i brz programcic.
Ja se na WinAmp vise ne vracam. Upropastili su ga skroz.

Nazad
Vrh Dno