Šta je novo?

Winamp alternativa?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Znam da je verovatno ova tema mnogo puta spominjana i trazio sam svuda ali nigde ne uspevam da pronadjem ono sto meni zaista treba. Godinama unazad koristio sam WinXP u kombinaciji sa Winamp3 posto mi mnogo odgovara (iako je nestabilna), najvise zbog mogucnosti ubacivanja i sortiranja vise playlisti koja je jednostavno nestala sa 5-om verzijom, zajedno i sa onim jednostavnim media library-em. E sad, nasao sam kako da u peticu ubacim taj plug-in ali opet nije tako funkcionalno kao u trojci, a i sam winamp (i 3 i 5) rade jako sporo na Win7 x64 (kasni skrol itd). Postoji li nacin da trojka radi u Win7 kao sto radi u XP (ne pomaze compatibility) ili bar neki drugi program koji ima multiple play lists kao trojka?

Aimp2, one and only.

hvala za aimp, vrhunski je!!! a moze li nekako da se namesti da startuje onaj "advanced search" svaki put kad ga pokrenema ili da media library bude kao u "trojci" ???

Ja sam plejliste organizovao na ovaj nacin:

foojbar.png

Hvala za Aimp2, sad probao i djeluje odlično.

foobar2000

Foobar ili AIMP.

Postoji li Lyric plugin za AIMP?

mini lyrics

Moracu malo da vam protivrecim,nadam se da nemate nista protiv 😉

Ja glasam za KMPlayer,a i Aimp je dobar

eh da, jos jedna stvar. moze li nekako da se iskljuci zvuk kada u aimp-u radim advanced search? posto, na primer, slusas nesto glasno i u advanced search ukucas sta trazis, pritisnes enter i cuje se jedan od windows zvukova, zna da iritira ako su zvucnici pojacani?? moze jedino ako se u control panelu pa u sounds iskljuci "default beep"??

Poslednja izmena:
eh da, jos jedna stvar. moze li nekako da se iskljuci zvuk kada u aimp-u radim advanced search? posto, na primer, slusas nesto glasno i u advanced search ukucas sta trazis, pritisnes enter i cuje se jedan od windows zvukova, zna da iritira ako su zvucnici pojacani?? moze jedino ako se u control panelu pa u sounds iskljuci "default beep"??

Pa ugasi windows zvukove. Control Panel>Sound>...

Evo malo da reklamiramo i mozilla-ino cedo 😀 Rec je o Songbird moze i neki komentar i vase misljenje vezano za ovaj program

Jednostavno Windows Media Player 12 Sta mu fali 😉

COWON JetAudio... to se zove player ,)

KMPlayer. Sta ce mi posebni programi za sliku i zvuk kad ovaj sve radi perfektno.

A sta to toliko fali Winampu? 🙂
Ja sam x puta probao Foobar i nisam mogao da ga koristim vise, to je kao Miranda - dok ne namestis da radi kako ti odgovara smuci ti se muzika.

Nemoj tako, podešavanje foobara ne traje više od 5 minuta. A što se tiče Mirande, to je jedino parče softvera pred kojim sam poklekao. Skinovanje Mirande i potraga za pluginovima je pravi mali pakao a onaj all-in-one pakao je još gori pošto sadrži više stvari koje nikada neću koristiti od onoga što mi stvarno treba.

Kod foobara je situacija sledeća:

1) download foobar2k sa zvaničnog sajta
2) instaliraš i podesiš u opcijama (CTRL+P) da ti sve konfiguracione fajlove čuva u application folderu
3) odeš na deviantart.com, uradiš pretragu za foobar2k, izabereš newest rangiranje, nađeš skin koji ti se vizuelno dopada i sadrži stvari koje tebi trebaju (lyrics, audioscrobbler itd.)
4) prekopiraš sadržaj zip fajl u program files/foobar 2000 folder (instalacija skina)
5) eventualno skineš neki specifičan plugin koji ti je neophodan (monkey's audio, ac3, 7z podrška, iPod podrška)

Složićeš se da poređenje sa Mirandom baš i nije na mestu 😉

Poslednja izmena:
Jao nemoj da me teras da proveravam sada, jer stavke 2 i 3 ne da nisu tako proste i jednostavne negoooo su kao i Miranda 🙂

Postoji Miranda Pack, all in one kupus koji radi jako dobro, btw.

Moja greška, zaboravio sam da u nekim slučajevima treba da importuješ temu (Preferences -> Display -> Default User Interface -> Import Theme). Takođe je potrebno instalirati fontove ukoliko ih već nemaš u sistemu.

Jedini problemi na koje možeš naići jesu ako pokušaš da instaliraš skinove izvesnog lasserkongo83 koji je nekada bio najčuveniji skinadžija. Čovek i dalje radi skinove za PanelsUI koji
odavno nije podržan. Izbegavajte njegove skinove.

Kod foobara je situacija sledeća:

1) download foobar2k sa zvaničnog sajta
2) instaliraš i podesiš u opcijama (CTRL+P) da ti sve konfiguracione fajlove čuva u application folderu
3) odeš na deviantart.com, uradiš pretragu za foobar2k, izabereš newest rangiranje, nađeš skin koji ti se vizuelno dopada i sadrži stvari koje tebi trebaju (lyrics, audioscrobbler itd.)
4) prekopiraš sadržaj zip fajl u program files/foobar 2000 folder (instalacija skina)
5) eventualno skineš neki specifičan plugin koji ti je neophodan (monkey's audio, ac3, 7z podrška, iPod podrška)
Kod mene (foobar koistim i kući i na poslu), situacija izgleda 'vako:

1. Skinem i instaliram f2k
2. Podesim neke osnovne sitnice
3. "Play that funky music, white boy!" 😀

Nazad
Vrh Dno