Šta je novo?

Winamp 5 final...

• Začetnik teme Začetnik teme DusaN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
875
http://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=3&v_code=1308

Mada jos nema nista na winamp.com-u, Francuz iz gornjeg linka kaze da treba da urade update sajta.

Mada linkovi rade (upravo proverio)
Full http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp50_full.exe 4092KB
Lite http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp50_lite.exe 653KB

Ja sam sada pocheo da skidam pa cu javiti shta je i kako je. Linkovi rade.

Pa beta verzija je bila ok, ova je valjda ista, samo dovrsene i poboljsana... 5.0 je po uzoru na starije verzije 2.9 i sl. Inace je 3.0 Shit...
Poz. I ja evo upravo skidam...

http://forums.winamp.com/showthread.php?s=a04b1a22f0615b38f37399c6e536ef7c&threadid=159846

Evo, sad sam instalirao i mogu na prvi pogled da je odlican....
Malo je poboljsan onaj beta, ima ono koliko traje pesma, i koliko traje lista, cini mi se da je brzi od beta verzije(iako je i onaj brz) i u svakom slucaju treba skinuti !!!

Nishta posebno...Valjda sam navikao na 2.81 ali bash i nisam odushevljen. Malo cu ga koristiti pa mozda i nadjm razlog skidanja ovih 5Mb...

Izašao je i zvanično.
www.winamp.com

Ja neprimecujem nikakvu razliku izmecu bete i full verzije

Neki buggovi:
crashuje kada se ubaci playlista kreirana nekom od beta verzija winamp 3
instalacija puca kada se odchekira winamp kao default player video fajlova
isto instalacija, kada se odchekira instalacija winamp agenta i jos kojecega

primetio sam jos po koji bug u radu, napisacu kad jos malo procackam.

Bolji zvuk neko u ovim RC verzijama!

z

BodyRemover je napisao(la):
instalacija puca kada se odchekira winamp kao default player video fajlova
isto instalacija, kada se odchekira instalacija winamp agenta i jos kojecega

z
Meni je normalno odradio install iako sam uncheck-irao a agenta i josh dosta toga! To shto se tiche default playera nisam probao.

I meni nije puko iako sam iskljucio agenta i default za Video, a ima mnogo vise tema...
Svejedno bolji je od beta jer su ispravljeni bagovi koji su postojali (blokira playlist pri ukljucenju i sl...)

Poz.

Meni radi bez problema. Nesto je izmedju Winampa 2.x i 3. Odlican player, a s'obzirom da u potpunosti podrzava i skinove za Winamp 2.x i da je sa njima brzi, mislim da ce ostati za stalno instaliran.

Svasta je promenjeno. Izgled mi se bas dopada za razliku od klasicnog WinAmpa.
Ima masu ugradjenih radio i video stanica za online slusanje i gledanje.
Malo su ga pretrpali funkcijama i kopiraju Music Match pa je malo sporiji od ranijih verzija kako mi se cini. Ubacili i rezanje i ripovanje CD-a ... (PRO VERZIJA)

Sa druge strane na WinAmp forumu prijavljuju dosta bagova pa odlucite ...

Izmene:
http://atticuspunk.free.fr/inside/winamp.v5.full.changelog.txt

grozda je napisao(la):
Svasta je promenjeno. Izgled mi se bas dopada za razliku od klasicnog WinAmpa.
Modern skin je zaista lepo odrađen, ali po mom mišljenju ima jednu manu: ogroman je... samo za rezolucije 1280xnnn i veće

grozda je napisao(la):
i kopiraju Music Match

E ovo shto me izludjuje nemate pojma. MusicMatch stvarno nikada nisam voleo i kada sam video one fore sa MediaLibrary-jem stvarno sam se pomalo razocharao...Mozda je ovoga bilo i ranije ali ovo mi je prvi put da sam instalirao neshto novije od 2,81! Mozda je samo stvar navike ali pochinje da se gubi ono za shta je prvenstveno namenjen:"DA SVIRA" :d zbog chega je po meni ranije i bio toliko popularan! Opet ce pokushati da naprave AllInOne sh.t a je to ne volim 🙁
Ajd josh malo da sachekam pre nego shto ga napljujem...Mozda mi se i svidi za nedelju-dve ali prvi utisak je :S :cuss: :boom:

Genghis Khan je napisao(la):
...

E ovo shto me izludjuje nemate pojma. MusicMatch stvarno nikada nisam voleo i kada sam video one fore sa MediaLibrary-jem stvarno sam se pomalo razocharao...Mozda je ovoga bilo i ranije ali ovo mi je prvi put da sam instalirao neshto novije od 2,81! Mozda je samo stvar navike ali pochinje da se gubi ono za shta je prvenstveno namenjen:"DA SVIRA" :d zbog chega je po meni ranije i bio toliko popularan! Opet ce pokushati da naprave AllInOne sh.t a je to ne volim 🙁
Ajd josh malo da sachekam pre nego shto ga napljujem...Mozda mi se i svidi za nedelju-dve ali prvi utisak je :S :cuss: :boom:

Tja... da se malo nadovežem. type; Možda nisam u pravu ali ovo je moje mišljenje. Volim programe da koristim za ono za šta su namenjeni. Ako treba da reprodukuje muziku Winamp 2.* :happy: , ako treba da režem CD onda :happy: Nero (nikako 🙁 Roxio), ako treba da grebujem Audio graber, :happy: ili Audio Catalist, nikako recimo :S COOL Edit Pro, MusicMatch, ili Real One Player. Tako da koristim programe one koje su namenjene baš za tu svrhu. Jednostavno programi koji imaju odredjenu nameru, su mali i odrade posao kvalitetno, a kada su mixovani (kao Winamp3 ili 5 u ovome slučaju) onda su veliki spori i često puta ne odrade posao kao njihovi prethodnici. type; Ako neko misli da nisam u pravu 😕 , obrazložite vaše mišljenje. Hvala

Pozdrav :wave;

jddipqd je napisao(la):
...

Modern skin je zaista lepo odrađen, ali po mom mišljenju ima jednu manu: ogroman je... samo za rezolucije 1280xnnn i veće

Nevidim da je Modern Skin veci od starog WinAmp-ovog skina ???

BTW, mozes da ga povecas koliko hoces, ali kada ga smanjis na minimum mali je kao i oni 2.*...

Poz.

I ja sam u fazonu Genghisa, WinAmp 2.9x rula, ali ipak mislim da je petica ok... samo instalirate osnovno, WinAmp i ne smarate se dalje...

Neo_Matrix je napisao(la):
Nevidim da je Modern Skin veci od starog WinAmp-ovog skina ???

BTW, mozes da ga povecas koliko hoces, ali kada ga smanjis na minimum mali je kao i oni 2.*...
Pa ne bih baš rekao... Vidi attach

zelislav je napisao(la):
Tja... da se malo nadovežem. Možda nisam u pravu ali ovo je moje mišljenje. Volim programe da koristim za ono za šta su namenjeni. Ako treba da reprodukuje muziku Winamp 2.* , ako treba da režem CD onda Nero (nikako Roxio), ako treba da grebujem Audio graber, ili Audio Catalist, nikako recimo COOL Edit Pro, MusicMatch, ili Real One Player. Tako da koristim programe one koje su namenjene baš za tu svrhu. Jednostavno programi koji imaju odredjenu nameru, su mali i odrade posao kvalitetno, a kada su mixovani (kao Winamp3 ili 5 u ovome slučaju) onda su veliki spori i često puta ne odrade posao kao njihovi prethodnici. Ako neko misli da nisam u pravu , obrazložite vaše mišljenje.
Pa teško da je Cool Edit Pro (odnosno sada Adobe Audition pošto su ga kupili) namenjen za grebovanje... Pogotovo sa cenom od 300$.

Jel moze neko da potvrdi da novi skin ima vecu upotrebnu vrednost od starog (klasichnog)? Mislim da stvar treba da bude relativno jednostavna da bi najbolje odradjivala funkciju kojoj je namenjena! Zato volim stari skin i stari winamp jer su svoj postao odradjivali na nivou! Sve ovo nadalje je po meni prose.avanje (izvinite na izrazu) i pokushaj da se napravi univerzalni player! To se nikada nece dogoditi shto je sigurno. Normalno je da se ovo deshava jer je verzija 2.91 skoro savrshena. Onda su morali da ubace neshto "revolucionarno" u 3..5 da bi opravdali svrhu daljeg postojanja ali je chinjenica da su noveteti sh.t! Kao shto rekoh, josh uvek mi je instaliran i mozda i nadjem neshto dobro u svemu tome ali josh uvek mislim da je gubljenje prostora na hardu :d (nema veze o kom se prostoru radi)!

jddipqd je napisao(la):
...

Pa teško da je Cool Edit Pro (odnosno sada Adobe Audition pošto su ga kupili) namenjen za grebovanje... Pogotovo sa cenom od 300$.

Pa ja sam dugo tražio program koji bi mi odradio funkciju "pravo" a "tačno". I dok to nisam našao koristio sam navedeni Cool Edit Pro 2.0, jer sam i koristim još uvek kao program sa kojim vršim obradu muzike, govora, itd...
type; Inče ima opciju u file koja odradi to sasvim kvalitetno.

:wave;

Genghis Khan je napisao(la):
Onda su morali da ubace neshto "revolucionarno" u 3..5 da bi opravdali svrhu daljeg postojanja ali je chinjenica da su noveteti sh.t! Kao shto rekoh, josh uvek mi je instaliran i mozda i nadjem neshto dobro u svemu tome ali josh uvek mislim da je gubljenje prostora na hardu :d (nema veze o kom se prostoru radi)!
Jedine bitne razlike između 2.95 i 5.00 su podrška za freeform skinove (beskorisno), poboljšan Media Library (vrlo korisno) i Global Hotkeys (može da bude korisno, zavisno od navike)

zelislav je napisao(la):
Pa ja sam dugo tražio program koji bi mi odradio funkciju "pravo" a "tačno".
EAC?

@ jddipqd, nisam primetio da je razlika ovolika, ali je 5.0 ipak bolji od 3.0 i lepsi(ako ne i bolji) od 2.9...

Poz.

pa shto ne skinete lepo Lite? meni radi odlichno, a nema nikakvih dodatnih ******...

EAC as Easy Audio Converter.

Bugovi koje sam naveo isprevljeni su u verziji od 15 decembra.
Izasla je jos jedna verzija, 16.12 u kojoj je smanjeno vreme startovanja programa i crash zbog nekih modern skonova.
Danas, 18.12 izasla je jos jedna verzija ali ona nije na zvanicnom serveru (barem nije bila danas oko podneva)a ne skida mi se 4MB da proveravam 🙂

z

BodyRemover je napisao(la):
EAC as Easy Audio Converter.
Neeeee. EAC as Exact Audio Copy
www.exactaudiocopy.de

Nazad
Vrh Dno